میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

تحقیقات بسیاری که بر روی این میوه ی گرمسیری انجام شده،نشان دهنده ی نتایج حیرت‌آور این ماده غذایی بر روی سلامتی انسان است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم ؛درخت خرما در نواحی گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، از جمله ایران پرورش می‌یابد، با اینکه خاستگاه آن را میانرودان، عربستان و شمال آفریقا ذکر می‌کنند باستانشناسان پیشینه ی نخلستان‌ها را به پنج هزار سال پیش نسبت داده‌اند زیرا نامی از آن بر لوحه‌های گلی ۵۰ سده پیش یافته‌اند.

در ایران نخل و خرما از دوران باستان و پیش از هخامنشی کشت می‌شده است در ادبیات ساسانی از جمله در کتاب بندهشن از نخل یاد شده‌است. منابع چینی از ایران  به عنوان سرزمین نخل خرما که در نزدشان به نام عناب پارسی و عناب هزارساله مشهور بوده، یاد کرده‌اند. در پایان سده نهم میلادی، نخل خرما را از ایران به چین برده و در آنجا کشت کرده‌اند. در میان کشورهای اروپایی اسپانیا پیشینه بیشتری در کشت خرما دارد.

میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

مصرف سرانه خرما در ایران ۷ کیلوگرم است که میانگینی از مصرف سرانه ۲۵ کیلوگرمی استان‌های جنوبی و ۱ کیلوگرمی سایر استان‌ها می‌باشد. در ایران به طور سالانه، ۱ میلیون تن خرما تولید می‌شود که عمده مصرف داخلی آن در ماه رمضان صورت می‌گیرد. از میان محصول خرمای هر سال ایران، ۱۰ درصد برای صادرات به کشورهای دیگر اختصاص می‌یابد، ۵۰ درصد به مصرف داخلی می‌رسد و ۴۰ درصد هم در مراحل مختلف برداشت محصول، ضایع‌شده و از بین می‌روند.

 تحقیقات بسیاری که در سراسر جهان در باره خواص خرما انجام شده،نتایج حیرت‌آوری از خواص این ماده غذایی برای سلامتی انسان را نشان می‌دهد.

۱– جلوگیری از سختی رگ‌ها

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه خرما از سخت شدن رگ‌ ها جلوگیری می‌کند که علت اصلی سکته قلبی است. سخت شدن رگ‌ها در اثر بالا بودن کلسترول بد در بدن بوجود می‌آید. در مقاله‌ای که در مجله «کشاورزی و شیمی غذایی» منتشر شده مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما برای مدت ۴ هفته باعث کاهش تیروگلیسیریدها در بدن به میزان ۱۵ درصد و اکسیده شدن چربی در خون را به میزان ۳۳ درصد می‌شود و همه ‌این‌ها بدون بالا رفتن قند خون صورت می‌گیرد.

میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

۲– کاهش فشار خون

تحقیق دانشگاه هاروارد آمریکا نشان می‌دهد که خرما یک ماده غذایی کاهش دهنده فشار خون است. این تحقیق به افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند توصیه می‌کند که در هفته ۲۲۰ گرم خرما مصرف کنند تا فشار خون آنها کاهش یابد

۳– جلوگیری از سکته قلبی

خرما یک منبع خوب برای پتاسیم است که ماده‌ای مهم در سلامتی قلب می‌باشد. کارشناسان تغذیه می‌گویند مصرف روزانه ۱۰۰ گرم خرما ۲۰ درصد پتاسیم مورد نیاز روزانه را تامین می‌کند. یک تحقیق دیگر نشان می‌دهد زنانی که روزانه ۳۲۰۰ میلیگرم پتاسیم مصرف می‌کنند ۲۱ درصد کمتر در معرض حمله قلبی قرار می‌گیرند.

۴– جلوگیری از کم خونی

خرما سرشار از آهن است و ماده اصلی در هموگلبین خون است. کمبود آهن در بدن باعث کم خونی می‌شود و به همین دلیل خوردن روزانه خرما مقدار لازم آهن را به بدن می‌رساند و از کم خونی به ویژه در کودکان و زنان باردار جلوگیری می‌کند. ۱۰۰ گرم خرما حاوی ۹/۰ میلیگرم آهن است.

۵– ضد یبوست

خرما در تنظیم دستگاه گوارش بسیار موثر است و پتاسیم و فیبر آن برای درمان یبوست و تنظیم دستگاه گوارش لازم می‌باشد.

میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

۶– درمان و جلوگیری از زخم معده

از خرما، به دلیل خاصیت تنظیم کننده دستگاه گوارش، از قرن‌ها پیش برای درمان زخم معده استفاده می‌شده است. تحقیقی که در سال ۲۰۰۵ انجام شده نشان می‌دهد که خرما التهاب حاصل از زخم معده را کاهش می‌دهد و این تحقیق همچنین ثابت می‌کند که خوردن خرما برای درمان زخم معده موثرتر از مصرف دارو می‌باشد.

 

۷– تسهیل زایمان

تحقیقی که در مجله بیماری‌های زنان و زایمان در سال ۲۰۱۱ منتشر شده نشان می‌دهد که زنان بارداری که برای ۴ هفته روزانه ۶ خرما می‌خورند درد کمتر و زایمان راحت‌تری نسبت به زنانی که خرما نخورده‌اند دارند.

میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

۸– جلوگیری از سرطان

خرما از نظر منیزیم غنی است و این ماده باعث تقویت دستگاه ایمنی بدن می‌شود. منیزیوم التهاب را در بدن کاهش می‌دهد. التهاب دلیل اصلی بسیاری از بیماری‌ها و از جمله انواع سرطان است. خرما دارای انتی‌اکسیدانت‌هاست که با رادیکال‌های آزاد می‌جنگند. در تحقیقی که در مجله بریتانیایی تغذیه در سال ۲۰۱۵ منتشر شده خوردن خرما از امکان ابتلا به سرطان معده و روده را کاهش می‌دهد. در حال حاضر تحقیقات زیادی در مورد اثر خرما در جلوگیری از انواع سرطان در دست انجام است.

میوه ای سرشار از اکسیر زندگی

۹– افزایش باروری مردان

در تحقیقی که در مجله علوم بیولوژیک پاکستان در سال ۲۰۱۵ منتشر شد خوردن ۱۲۰ گرم خرما در روز برای مدت ۲ ماه می‌تواند به بهبود باروری در مردان کمک کند.

۱۰– افزایش انرژی بدن و مغز

خرما سرشار از قند‌های ساده همچون گلوکز، فروکتوز و ساکاروز است و به همین دلیل یک ماده انرژی‌زای سریع برای بدن می‌باشد. کارشناسان تغذیه به ورزشکاران توصیه می‌کنند ۲ وعده خرما قبل و بعد از تمرین‌ها داشته باشند تا انرژی لازم تامین شود. خرما به مغز انرژی لازم برای تقویت حافظه و تمرکز را می‌دهد و به همین دلیل خرما را به رژیم غذایی کودکان و سالخوردگان اضافه می‌کنند تا در مورد این گروه اخیر از خطر ابتلا به آلزایمر جلوگیری شود.

انتهای پیام/ش

خواص اعجاب انگیز خرما بر روی سلامتی 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار