پنجشنبه این هفته درچالوس

رویدادی ملی برای بزرگداشت دو عالم مازندرانی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران از برگزاری همایش ملی تجلیل از مقام فقهی و علمی ملا‌علی فاخر و شیخ آقاحسن فاخر سناری پنجشنبه این هفته در چالوس خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،  احد جاودانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با قدردانی از مؤسسه فرهنگی فاخر در زمینه جمع‌آوری آثار شیخ حسن و ملاعلی فاخر، گفت: این همایش با محور‌های مدیحه، مرثیه و سوگ سرایی در اشعار فاخر، زمینه‌های فقهی، عرفان و کلام، جنبه‌های بلاغی و صنایع ادبی در اشعار فاخر، تعزیه و مجالس شبیه خوانی فاخر برگزار می‌شود.

وی افزود: براساس رویکردوزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مفاخر هر منطقه‌ای را شناسایی کرده و به نسل امروز معرفی خواهیم کرد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه با مطالعه در زندگانی این دو فرهیخته می‌توان از اثار آن‌ها بهره برد گفت: از این که در منطقه کسانی بودند که مراجع بزرگی برای پاسخگویی به شیعیان محسوب می‌شدند مایه مباهات است و باید گرامی داشته شوند.

وی گفت: با مطالعه اشعار و مراثی این دو عالم می‌توان دریافت شخصیت‌هایی وجود داشتند که توانستند به زیبایی، اهل بیت (ع) را معرفی کرده و مصائب کربلا و عاشورا به‌دور از تحریف و در عین حقیقت ارائه کنند.

جاودانی افزود:از ١٠٠ مقاله ارسال شده به دبیرخانه همایش، ٧٧ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که از این تعداد ١١ مقاله به عنوان مقالات برتر در قالب سخنرانی و ٦٦ مقاله نیز به صورت پوستر در همایش ارائه می‌شود.

ملا علی فاخر (متخلص به فاخر) در سال ١١٨٨ ش. در روستای سنار چالوس متولد شد.

وی به تحصیل علوم دینی در نجف اشرف پرداخت و پس از به اتمام تحصیلات با حکمی از میرزا مهدی آل کاشف الغطاء به مازندران بازگشت.

وی معاصرومصاحب ایه الله میرزا محمدمجتهد تنکابنی ازعلمای صدرمشروطیت بود. وی در شریعت مرجع زمان خود بود و علاوه بر رسیدگی به امور شرعیه در منطقه کلارستاق (چالوس، مرزن آباد و کلاردشت) با بهره گیری از نبوغ خدادادی به سرود ن. اشعار آئینی پرداخت.

شیخ آقا حسن فاخری (متخلص به زاده فاخر) در سال ١٢٤٩ ش. در علوی کلای چالوس چشم به دنیا گشود و در دامن پدر نامدار خویش علامه فاخر به کسب علوم پرداخت.

وی به تحصیل دوره‌های تکمیلی در سپهسالار تهران و حوزه علمیه قم پرداختند و طی حکمی از سوی آیت ا... حائری یزدی، بنیانگذار حوزه علمیه قم و آیت ا... شیخ ابوالحسن اصفهانی بعنوان حاکم شرع کلارستاق منصوب شد.

وی نیز اهل عرفان و بهره‌مند از استعداد خدادادی شاعری بود و علاوه بر رسیدگی به امورات محوله، فرصت را غنیمت شمرده، عمر خود را صرف سرودن اشعار وزین آئینی کرد.

انتهای پیام/آ

همایشی برای دو عالم مازندران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.