بهادرانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

دو نرخی بودن ارز بلای جان اقتصاد است

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: ۲ نرخی بودن ارز عملا باعث تقویت بازار‌های خارجی و تضعیف تولیدکنندگان داخلی می‌شود.

دو نرخی بودن ارز بلای جان اقتصاد استابراهیم بهادرانی مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرنگار صنعت، تجارت وکشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نرخ تورم در ایران، اظهار کرد: تورم خارجی حدود ۳ درصد است و این رقم در کشور ما حدود ۱۰ درصد است که این تفاوت قیمت، هزینه‌های صادرات را برای ما افزایش می‌دهد و عرصه را برای حضور کالا‌های ایرانی تنگ و واردات کالا به کشور افزایش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه قیمت دلار تابع شرایط بازار است، افزود: دلار مانند هر کالایی تابع قیمت بازار است و نیاز است در صورت افزایش قیمت کالا‌های دیگر به تناسب بازار قیمت آن افزایش یابد، در این میان ارائه ارز دولتی باعث می‌شود که نرخ ارز به صورت مصنوعی ثابت بماند و قیمت آن افزایش پیدا نکند.

مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به غیرواقعی بودن قیمت ارز در کشور،  گفت: اعلام نرخ ارز به صورت غیرواقعی برای کنترل بازار و کاهش تورم توسط دولت صورت می‌گیرد که این نرخ غیرواقعی ارز در بازار مانند فنر متراکم شده فشار زیادی را تحمل می‌کند و با کمبود ارز و تورم،  جهش ناگهانی پیدا کرده و بازار را دچار شک قیمت خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه قیمت ارز باعث افزایش واردات می‌شود، تصریح کرد: به دلیل قیمت غیر واقعی ارز و تورم بازار، وارد کننده سود کلانی از کالا‌های وارداتی دریافت و تقاضا برای واردات افزایش می‌یابد و تولیدات داخلی نیز دچار تعطیلی و ورشکستگی می‌شوند.

بهادرانی با بیان اینکه نرخ دلار باید متناسب با تورم افزایش یابد، یاداور شد: اگر دلار با توجه به وضع بازار افزایش پیدا کند فضای بازار رقابتی خواهد شد و تولیدات داخلی توان رقابت با کالا‌های خارجی را پیدا خواهند کرد.

وی با رد کردن این موضوع که جلوگیری از افزایش قیمت ارز در راستای حمایت از اقشار آسیب‌پذیر است، بیان کرد: کمک کردن به مصرف‌کننده به بهای بهم ریختن بازار قابل توجیه نیست، اگر قرار است به اقشار آسیب پذیر کمک شود، باید شفاف و از طریق سازمان‌های مربوطه مانند بهزیستی و کمیته امداد صورت گیرد.

مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با تأکید بر اینکه دولت در ادامه برای کنترل تورم با مشکل مواجه خواهد شد، افزود: دولت برای کنترل تورم هزینه‌های سنگینی می‌پردازد؛ نظم بازار را برهم می‌زند، باعث افزایش واردات می‌شود، تولید داخلی را در معرض ورشکستگی قرار می‌دهد که قیمت‌ها افزایش پیدا نکند.

بهادرانی با اشاره به اینکه کنترل تورم باعث مشکلاتی برای بخش خصوصی می‌شود، یادآور شد: با کمبود بودجه و استقراض دولت از بانک‌مرکزی که باعث افزایش تورم می‌شود، بخش خصوصی نیز برای تأمین منابع مالی خود به مشکل بر می‌خورد و تولید این بخش کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه بازار را نباید فدای نرخ تورم کرد، تصریح کرد: تورم را باید با تعادل میان عرضه و تقاضا و رونق فعالیت‌های تولیدی در دراز مدت ایجاد کرد. تورم را نمی‌توان به شکل دستوری با برهم زدن نظم بازار به وجود آورد.

مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه ۲ نرخی بودن ارز بلای جان اقتصاد است، اظهار کرد: ۲ نرخی بودن ارز عملا باعث تقویت بازار‌های خارجی و تضعیف تولیدکنندگان داخلی می‌شود و تفاوت بین ارز مبادلاتی و بازار آزاد باعث ایجاد رانت ۷۰۰ تومانی برای وارد کننده می‌شود و در مقابل با افزایش قیمت تولید داخلی متناسب با تورم، کالای خارجی با قیمت مناسب‌تر وارد بازار می‌شود و در این میان وارد کننده سود کلانی می‌برد.

بهادرانی با بیان اینکه نمی‌توان با نرخ ارز برخورد سلیقگی انجام داد، گفت: با اجرای قوانین مربوط به فضای کسب و کار، رفع مشکلات سیستم بانکی و مدیریت بازار می‌توان نرخ ارز را واقعی و در این میان باید از برخورد‌های سلیقه‌ای خودداری کرد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۱۳ تير ۱۳۹۷
به فکر مردم و مشکلات باشید
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۲۳:۰۱ ۰۸ دی ۱۳۹۶
تک نرخی بودن ارز خوب است .
Latvia
ناشناس
۱۸:۱۲ ۰۸ دی ۱۳۹۶
باید نظارت و کنترل بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۰۸ دی ۱۳۹۶
چرا کالاها گرون شد ؟
United States of America
ناشناس
۱۶:۱۵ ۰۸ دی ۱۳۹۶
گران شد دلار ؟!
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۸ دی ۱۳۹۶
در حال واردات قاچاق همان کالا است
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۸ دی ۱۳۹۶
برای جلوگیری از واردات کالاهای غیر ضرور پر سود مثل لوازم ارایش یدست خرده واردکننده دولت دلار ازاد را گران میکند.برای حمایت از تولید داخل و صادرات،غافل از انکه مفسد با دلار ارزان دولتی در حال
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۵:۲۸ ۰۸ دی ۱۳۹۶
احمدی نزاد دلار را از 1000 تومان 4000 تومان و پول ملی را بی ارزش و مردم را بشدت فقیر کرد. اورا دستگیر و محاکمه کنید.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
اکبر
۱۵:۰۹ ۰۸ دی ۱۳۹۶
تا چند سال پیش به کاسب ها می گفتند روی اجناس خودتان با ید قیمت ها را درج کنید تا باعث کران فروشی نشود حال مسعولین دولت حسن روحانی در تلاش هستند تا کسی قیمت روی اجناس نچسباند وهرچقدر دلش میخواهد ومی توانند قیمت بدهند و بفروشند و تجربه نشان داده کاسب ها سود بیشتری روی اجناس خودشان می کشند ومردم هم مجبور هستند بخرند و حالا مسعولین دولت حسن روحانی درتلاش هستند تا ارز را یک نرخی کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۰۸ دی ۱۳۹۶
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۴ ۰۸ دی ۱۳۹۶
این دو نرخی ارز بازی دولته چرا دولت نمی تواند کنترل کنه ،؟خودش را به نرخ آزاد می رسونه چون برایش سود دارد و چرا از سود حاصله از ارز در بودجه خبری نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۲ ۰۸ دی ۱۳۹۶
هرچه سریعتر باید ارز تک نرخی شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۸ دی ۱۳۹۶
هرچه سریعتر باید ارز تک نرخی شود تا تاجرنماها نتوانند اجناسی که در کشور تولید میشود را با ارز مبادله ایی وارد کنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۰۸ دی ۱۳۹۶
دو نرخى بودن چه سودى به حال ما مردم عادى مستمند اين سرزمين دارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۰۸ دی ۱۳۹۶
اخه تو کشوری که این همه جونهای بیکار و بی پول دار این همه مردم مشکل بیکاری جون هاشون و مشکل مسکن و مشکل این همه گرونی دارن. چرا باید بخوان باز این همه قیمتهارو افزایش بدن ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۸ دی ۱۳۹۶
اين مطالب رو يك دانشجو سال اول اقتصاد يا بازرگاني يا مديريت مي داند اون چيزي كه مهمه اينه كه رانت خواران و مفسدان اقتصادي و دزدان بيت المال در راس امور كشور از اين وضعيت بهره مي برند و به روش هاي مختلف با سو مديريت رانتخواري مي كنند و انقدر اين رانت بزرگ و زياد است كه حتي شركت هاي بزرگ خارجي مانند توتال و رنو و سامسونگ و غيره با اين دزدان اموال ملت هم دست شده اند
آخرین اخبار