از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور صورت گرفت؛

جدیدترین ماهنامه دانش بنیان منتشر شد

بیست و سومین شماره ماهنامه «دانش بنیان»، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منتشر شد.

به گزارش حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جدید ترین ماهنامه دانش بنیان منتشر شد و در آن در رابطه با مسائل گوناگونی صحبت شده است برای تحقق برنامه‌های زیست بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان، عوامل متعددی دست اندرکارند در این میان، سرمایه گذاری جسورانه و خطرپذیر نقشی مهم و انفکاک ناپذیر از این مقوله دارد پس در شرایط کنونی، هر چه به این موضوع بپردازیم، سریع‌تر به اهمیت ماجرا پی خواهیم برد. ماهنامه آموزشی، علمی، خبری و تحلیلی «دانش بنیان» نیز در بیست و سومین شماره خود، پرونده‌ای ویژه درباره سرمایه گذاری جسورانه در ایران در کنار مطالب متنوع خود ارائه کرده است.

زیست بوم شریف

«نسل جدید سودا‌های دیگری در سر دارند. آن‌ها نه از دلت کار می‌خواهند و نه چشمشان به دست و جیب دولت است تا یارانه بارانشان کند. آن‌ها متوقعند تا دولت سیاستگذاری کند و تسهیل گری و زمینه زیست بوم فناوری را فراهم آورد.» این جملات، بخش‌هایی از یادداشت پرویز کرمی سردبیر ماهنامه «دانش بنیان» با تیتر «زیست بوم شریف» در بیست و سومین شماره این نشریه است. او در ادامه آورده است: «دولت شرایطی بسازد تا شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها بتوانند با آزادی عمل کار کنند، ایجاد اشتغال کنند، ثروت بسازند و در راه توسعه و آبادانی کشور قدم‌های موثر بردارند. کافی است به نسل جدید میدان دهیم تا با تولید کالا و خدمات دانش بنیان یا ارائه خدمات نوین کارآفرینی کند و دانش و تکنولوژی را در راه تولید ثروت به خدمت گیرد.»

ظهور مشاغل جدید


اما محمد صفدری دانش آموخته ایرانی دانشگاه برکلی آمریکا هم پای گفت: وگو با «دانش بنیان» نشسته و صحبت‌های جذاب و خواندنی برای مخاطبان این ماهنامه ارائه کرده است. او که در رشته ریاضی تحصیل و فعالیت داشته است در این گفت: وگو اظهار می‌کند: «علوم داده، نیاز جوامع جدید است و از طرفی در ایران کمابیش بکر است و ظرفیت‌های بسیاری دارد، ولی برای اشتغال ابتدا باید متناسب با نیاز بازار کار دانشجو پذیرفته شود و اگر بخش زیادی از دانش آموختگان علوم پایه موقعیت شغلی ندارند، به دلیل پذیرش حساب نشده دانشگاه هاست.»

سرمایه‌های نترس


در بخش دیگری از «دانش بنیان» بیست و سوم، پرونده‌ای درباره اهمیت، چالش‌ها و آینده سرمایه گذاری جسورانه در ایران آمده است که به کار همه آن‌هایی که در پی کارآفرینی هستند، می‌آید. رضا زرنوخی رییس هیئت مدیره انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر ایران پای گفت: وگو با «دانش بنیان» نشسته و گفته است: «دولت بخشی از ریسک سرمایه گذاری را پوشش دهد».

محمودرضا خواجه نصیری مدیرعامل یک شرکت سرمایه گذار هم معتقد است: «سازمان علمی و فناوری به مثابه سیاستگذار استراتژیک اقتصاد دانش بنیان باید باشد.»


مهرناز حیدری دبیر انجمن سرمایه گذاری خطرپذیر کشور نیز در گفت: وگو با «دانش بنیان» اظهار کرده است: «سرمایه گذاری خطرپذیر نیازمند قانونگذاری است.»


مهدی دیلم صالحی مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری زیست فناوری هم در این پرونده، ابراز کرده است: «وام دادن به شرکت‌های نوآور، خطاست.»

اینترنت اشیاء


بله؛ اینترنت اشیاء! ظاهرا موضوع جدید و کمترشناخته شده‌ای ست. اما به سرعت دارد دنیا را تسخیر می‌کند. در کشور ما هم هستند سازمان‌ها یا شرکت‌ها یا افرادی که به این موضوع می‌اندیشند و کار‌هایی هم انجام می‌دهند. مهراد معین مدیرعامل یک استارتاپ ایرانی است که در حوزه هوشمندسازی منازل و اینترنت اشیاء فعالیت می‌کند. او نکته‌های جالبی را در گفت: وگو با «دانش بنیان» مطرح کرده است: «در همه جای دنیا مرسوم است که صندوق‌های جسورانه، روی یک کسب و کار خطرپذیر سرمایه گذاری می‌کنند که نتیجه آن می‌تواند سود کلان باشد یا اینکه هیچ سودی را کسب نکند. به همین خاطر سرمایه گذاری پرخطر است. متاسفانه در ایران این سرمایه گذاران خطرپذیر حاضر نیستند هیچ خطری را بپذیرند. ماحدود شش ماه درگیر پیدا کردن یک سرمایه گذار بودیم و حتی آنقدر ناامید شدیم که به انحلال پروه فکر کردیم. سرمایه گذاران سوالاتی می‌پرسیدند و مدارک و اسنادی را از ما می‌خواستند که موفقیت صددرصدی این ایده را به آن‌ها اثبات کند. اگر ما به موفقیت صددرصدی خود با اسناد و مدارک واقف بودیم، قطعا به جای سرمایه گذار از وام‌های بانکی استفاده می‌کردیم.».

 

اما در بخش‌های دیگری «دانش بنیان» بیست و سوم، گزارش ها، گفت: وگوها، یادداشت‌ها و اخبار متنوع و متعدد دیگری نیز ارائه شده است که با نصب نرم افزار کدخوان بر روی موبایل‌های هوشمندتان، می‌توانید از فیلم ها، عکس ها، صدا‌ها و متن‌های تعبیه شدن در این ماهنامه، بهره‌مند شوید.


بیست و سومین شماره ماهنامه «دانش بنیان»، به صاحب امتیازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مدیرمسوولی سورنا ستاری و سردبیری پرویز کرمی در ۱۳۲ صفحه، ویژه آذرماه ۱۳۹۶ منتشر شده است.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار