رئیس دانشگاه امیرکبیر مطرح کرد؛

حرکت دانشگاه امیرکبیر به سمت دانشگاه‌های نسل سوم/ افزایش رتبه تولید مقالات علمی و بین المللی در دانشگاه امیرکبیر

معتمدی از افزایش رتبه تولید مقالات علمی و بین المللی در دانشگاه امیرکبیر خبر داد.

حرکت دانشگاه امیرکبیر به سمت دانشگاه‌های نسل سوم/ افزایش رتبه تولید مقالات علمی و بین المللی در دانشگاه امیرکبیربه گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در هفتمین دوره مسابقات بین المللی رباتیک امیرکبیر که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد، گفت: برگزاری چنین مسابقاتی برای این دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است و دانشگاه صنعتی امیرکبیر اهمیت زیادی را برای برگزاری این نوع مسابقات قائل است.

وی ادامه داد: ما توفیقات خوبی از نظر علمی و تئوری داریم؛ به طوریکه برنامه راهبردی را در این دانشگاه در حال اجرا هستیم تا بتوانیم جزو دانشگاه های نسل سوم و 100 دانشگاه برتر دنیا قرار گیریم؛ امیدواریم طی برنامه ریزی های صورت گرفته در هشت سال آینده به این رقم و جایگاه برسیم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر در مورد اولویت های بخش آموزشی مطرح کرد: از سطح کارشناسی تا دکترا در بخش آموزش، اصلاح ساختار صورت می گیرد، بر اساس برنامه راهبردی که دانشگاه دارد دانشکده هایی که در فضای دانشگاه ها به یکدیگر نزدیک هستند باید با یکدیگر هماهنگی بیشتری داشته باشند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به بازنگری برنامه درسی گفت: بازنگری  برنامه های درسی در دانشگاه امیرکبیر در مقطع کارشناسی آغاز شده است و سعی کردیم در این برنامه که وزارت علوم در این قدم پیشخوان بود موفق عمل کنیم؛ به طوریکه 16 دانشکده این دانشگاه مورد بازنگری قرار گرفت و سعی کردیم جنبه های علمی و کاربردی را در این دانشکده ها بیشتر کنیم تا دانشجویان در مقاطع کارشناسی بتوانند مهارت های لازم در کنار بحث های علمی خود داشته باشند.

معتمدی اضافه کرد: این یک کار اساسی بود که حدود سه سال به طول انجامید بر همین اساس سعی کردیم قراردادهای صنعتی خود را هم افزایش دهیم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر یکی از شاخص های مهم این دانشگاه را تولید مقالات و علم در دنیا دانست و افزود: یکی از شاخص های مهم این دانشگاه تولید مقالات و علم در دنیاست که خوشبختانه از نظر تولید علم و مقالات رتبه بالایی را در دنیا را به نام خود ثبت کردیم؛ به عنوان نمونه در سال گذشته رتبه سه را داشتیم که امسال این رقم به چهار تغییر پیدا کرده است.

وی گفت: همینطور اسنادی داریم که نشان دهنده کیفیت بالای تولید مقالات ما در دنیاست، این هم خوشبختانه نشان می دهد که این دانشگاه پیشرفت خوبی را از نظر تولیدات علم، مقالات و کارهای پژوهشی در دنیا داشته است.

معتمدی افزود: یکی از اهداف برنامه راهبردی دانشگاه ارتقای جایگاه و رتبه بین المللی است که بر این اساس تا سال 1404 در جمع 100 دانشگاه برتر دنیا باشیم.

وی تاکید کرد: اکنون دانشگاه صنعتی امیرکبیر در تمام رتبه بندی های دنیا وجود دارد؛ به طور مثال بر اساس رتبه بندی تامیز، دانشگاه امیر کبیر در میان بزرگترین دانشگاه ها رتبه اول را کسب و در رتبه بندی شانگهای بعد از دانشگاه تهران قرار دارد.

40 درصد درآمدهای دانشگاه امیرکبیر از محل قراردادهای صنعتی است

معتمدی افزود: 40 درصد درآمدهای دانشگاه امیرکبیر از محل قراردادهای صنعتی است و 50 درصد محل فعالیت های آموزشی و 10 درصد مربوط به فعالیت های متفرقه است.

وی عنوان کرد: در چند سال گذشته با افت قراردادهای صنعتی مواجه بودیم؛ اما این وضعیت امسال رشد خوبی داشته و امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: در سال گذشته کل درآمد دانشگاه 55 میلیارد بوده و امسال پیش بینی می کنیم این رقم به 70 میلیارد تومان افزایش یابد.

وی در ادامه به توسعه فعالیت های فناورانه دانشگاه اشاره کرد و گفت: در میان دانشگاه های بزرگ کشور تجربه خوبی در زمینه تاسیس مراکز رشد داشته ایم که برنامه داریم فعالیت های فناورانه در داخل دانشکده های دانشگاه نیز توسعه یابد و دانش آموختگان این دانشگاه کارآفرین باشد.

معتمدی افزود: سعی کرده ایم کاربردی بودن فعالیت های علمی و آموزشی را در درون دانشگاه حفظ کنیم و این درحالی است که به موضوع تولید علم نیز توجه زیای کرده ایم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر مطرح کرد: در برنامه راهبردی هم سعی داریم نسبت خوبی میان کاربردی سازی و تولید علم ایجاد کنیم.

معتمدی گفت: هیچ دانشگاهی را نمی توان در دنیا پیدا کرد که تنها از صنعت درآمد داشته باشد، بخشی از درآمد دانشگاه ها از کمک های دولتی، بخشی از صنعت و بخشی از خدمات آموزشی است.

وی اضافه کرد: در بخش آموزش توجه داشتیم که افراط صورت نگیرد و تعداد دانشجویان شهریه پرداز بیشتر از دیگر دانشجوها نشود.

معتمدی در ادامه به دانشگاه های نسل سوم اشاره کرد و گفت: دانشگاه ها نسل سوم که در این همین همایش هم عنوان شد نقش اساسی دارند به طوریکه دانشگاه هایی هستند که نقش بالاتری در همه حوزه های علمی، آموزشی، پژوهشی و غیره  را دارند که دانشگاه امیرکبیر در صدد است بتواند در این رتبه قرار گیرد.

وی گفت: امروز کار فردی جایگاه ویژه ای ندارد؛ امروز کار جمعی و گروهی می تواند شما را به سرانجام برساند و می توان در آینده به رشد و شکوفایی قابل توجهی در زمینه های علمی، پژوهشی و غیره برسیم.

معتمدی یادآور شد: خوشبختانه هر سال برگزاری این مسابقات از رشد بالا و چشمگیری قرار می گیرد و جای امیدواری دارد، دانشجویان این دانشگاه می توانند هر ساله رشد و شکوفایی خوبی در همه زمینه های علمی  و فناوری داشته باشد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار