معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی مطرح کرد؛

هدفگذاری برای تولید سه میلیون تن گوشت سفید و قرمز تا چهار سال آتی

رکنی گفت: در افق ۱۴۰۰ تولید بیش از دو میلیون و ۷۳ هزار تن گوشت طیور و ۹۲۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور هدفگذاری شده است.

هدفگذاری برای تولید سه میلیون تن گوشت سفید و قرمز تا چهار سال آتیبه گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، حسن رکنی  در گردهمایی معاونان بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان ها گفت: ما برنامه های متعددی برای افزایش تولیدات دام و طیور در چارجوب برنامه اقتصادی مقاومتی داریم.

وی با بیان این که در سال گذشته دو میلیون و ۶۰ هزار تن گوشت طیور در کشور تولید شد، اظهار داشت: این عدد در سال جاری با ۷ درصد افزایش به دو میلیون و ۲۳۶ هزار تن رسیده است.

رکنی افزود: ایران در تولید گوشت طیور در رتبه هشتم جهانی قرار دارد.

وی میزان صادرات گوشت طیور کشور در سال جاری را ۴۰ هزار تن اعلام کرد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره تولید تخم مرغ نیز تصریح کرد: برای سال ۹۶ تولید ۹۵۰ هزار تن تخم مرغ پیش بینی کرده بودیم که به علت بیماری آنفلوانزا و معدوم شدن بخشی از مرغ های تخم گذار آلوده این عدد به ۸۸۷ هزار تن رسید.

وی مصرف سرانه تخم مرغ در کشور را ۱۱ کیلوگرم و مصرف سرانه دنیا را ۹.۶ کیلوگرم در سال عنوان کرد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ایران به لحاظ تولید تخم مرغ دارای رتبه دوازدهم جهانی است.

وی در ادامه میزان تولید گوشت قرمز در سال جاری را ۸۳۸ هزار تن عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران ۱۱.۸ کیلوگرم برای هر نفر می باشد.

رکنی با بیان این که برای افزایش تولید گوشت قرمز و شیر برنامه ریزی هایی در حوزه دام و طیور صورت گرفته است، تصریح کرد: یکی از برنامه های ما اصلاح ساختار ژنتیکی دام است و در این راستا به دنبال افزایش جمعیت بز شیری خالص هستیم.

وی افزود: جمعیت بز شیری خالص از حدود ۴۰۰ راس در سال ۹۲ به ۱۷ هزار راس در سال جاری افزایش یافته و در سال ۱۴۰۰ نیز باید به ۱۰۰ هزار راس برسد.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی به توسعه اصلاح نژاد بز بومی و ایجاد ترکیب های ژنتیکی بز پربازده نیز در افق ۱۴۰۰ اشاره کرد و اظهار داشت: جمعیت بز بومی در سال جاری ۳۲ هزار راس بوده که این جمعیت در سال ۱۴۰۰ به ۱۵۰ هزار راس افزایش می یابد.

وی با اشاره به افزایش جمعیت گوسفند بومی خالص اصلاح شده از ۲۰۰ راس در سال ۹۳ به ۲۳۰۰ راس در سال ۹۶، گفت: برنامه ما برای سال ۱۴۰۰ دستیابی به عدد ۱۰۰ هزار راس از این دام است.

رکنی در ادامه افزایش نسبت گاوهای اصیل غیر هلشتاین را از دیگر برنامه های اقتصادی مقاومتی دانست و اظهار داشت: اهمیت گاوهای اصیل غیر هلشتاین از حدود ۱ درصد به ۶.۲ درصد در سال ۹۶ افزایش یافته و این عدد در سال ۱۴۰۰ باید به ۱۰ درصد برسد.

وی درباره اصلاح فضای کسب و کار در صنعت طیور نیز اعلام کرد: ۱۵ درصد از جوجه ریزی طیور در زنجیره تولید و سایر جوجه ریزی ها به علت موضوع مالیات برای زنجیره های تولید در خارج از این زنجیره صورت گرفته است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: برخی تولید کنندگان خواستار تصویب قانون جدید برای معافیت مالیات در زنجیره تولید هستند.

وی راه اندازی سامانه مدیریت اطلاعات صنعت طیور را یکی از اقدامات در راستای شفافیت و سرعت انتقال اطلاعات عنوان کرد و گفت: بیش از ۹۰ درصد جوجه یکروزه تخم گذار در این سامانه قرار گرفته است.

رکنی اضافه کرد: ایران دومین کشور در دنیا به لحاظ جمعیت شترمرغ است و از محصولات شترمرغ شامل پر و پوست از سال ۹۲ تاکنون نزدیک به ۳۰ هزار تخته پوست دباغی شده به ارزش ۳ میلیون دلار صادر شده است .

معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره سهم گله های مولد داخل در بخش طیور گفت: قبل از دولت تدبیر و امید، ۸۰ درصد نیاز ما به جوجه گوشتی از محل واردات تامین می شد، اما با اقدامات انجام شده در سال آینده ۱۰ درصد از محل واردات و ۹۰ درصد از محل داخلی تامین خواهد شد.

وی درباره صادرات محصولات دام و طیور نیز اظهار داشت: سهم محصولات دام و طیور از صادرات بخش کشاورزی در سال ۹۲ حدود ۱۹ درصد بود که در سال جاری به ۲۴ درصد رسیده است.

رکنی تراز تجاری بخش دام و طیور را ۵۷۹ میلیون دلار مثبت عنوان کرد.

وی درباره تولید عسل نیز تصریح کرد: در سال جاری تولید عسل به ۸۸ هزار تن رسیده و برنامه ما تولید ۹۷ هزار تن عسل در سال ۱۴۰۰ است.

معاون امور تولیدات دامی، میزان تولید ژل رویال را در سال ۹۲ حدود ۲۰۰ کیلوگرم و سال جاری ۱۰۴۲ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: ما برای تولید ۱۵۲۴ کیلوگرم ژل رویال برنامه ریزی کرده ایم.

وی در مورد صنعت نوغانداری نیز اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده تامین تخم نوغان مورد نیاز کشور از ۳۴ هزار جعبه در سال ۹۶ به ۶۶ هزار جعبه در سال ۱۴۰۰ افزایش خواهد یافت.

رکنی افزود: در سال ۹۵ حدود ۳۳۰ هزار اصله نهال توت برای تغذیه کرم ابریشم تولید شده و برنامه ما برای سال ۱۴۰۰ تولید ۶۰۰ هزار اصله نهال توت است.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار