حفر چاه‌های غیر مجاز بر مشکلات کم‌آبی استان بوشهر افزوده است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با اشاره به اینکه این استان در بحران کم‌آبی قرار دارد گفت: حفر چاه‌های غیر مجاز و اضافه برداشت آب از چاه‌های دارای پروانه بهره‌برداری بر مشکلات کم‌آبی و خشکسالی استان بوشهر افزوده است.

حفر چاه‌های غیر مجاز بر مشکلات کم‌آبی استان بوشهر افزوده استبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، شاهپور رجایی صبح امروز در نشست بررسی وضعیت آب‌های استان بوشهر با گرامیداشت روز جهانی آب و با تاکید بر حفاظت و صیانت از منابع آبی استان بوشهر اظهار داشت: این استان در منطقه خشک و کم‌آب کشور قرار دارد به‌گونه‌ای که منابع آب این استان بسیار محدود و در موقعیت بحرانی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد آب آشامیدنی استان بوشهر از دیگر استان‌ها تامین می‌شود تصریح کرد: راندمان آبیاری کمتر از ۴۵ درصد و بهره‌وری به مراتب پایین‌تر از عملکرد‌های جهانی در بخش کشاورزی و هدر رفت و تلفات بیش از ۴۰ و حتی ۶۰ درصدی در بیشتر شبکه‌های توزیع شهری و روستایی و عدم بازچرخانی و استفاده چندباره از آب در واحد‌های صنعتی از نشانه‌های درک ناصواب از عمق بحران آب در استان بوشهر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر از گره خوردن سرنوشت بهره برداران و ذی‌مدخلان منابع آب استان بوشهر خبر داد و بیان کرد: بدون شک نسل فعلی فرصت بسیار کمی برای جبران مافات و احیا این منابع آبی از دست رفته دارد.

رجایی با اشاره به ممنوعه شدن دشت‌های استان بوشهر تصریح کرد: محدودیت شدید منابع آب متعارف و ممنوعیت غالب دشت‌های آبی استان شاهدی بر ضعف عملکرد و نبود برنامه هماهنگ و منسجم در حفاظت و صیانت از منابع آبی این استان است.

وی عوامل تشدید بر بحران خشکسالی و آب استان بوشهر را برشمرد و خاطرنشان کرد: استمرار حفر چاه‌های غیرمجاز و اضافه برداشت آب از چاه‌های پروانه‌دار به بهانه تولید بیشتر و تثبیت و ایجاد اشتغال و تداوم آبیاری سنتی و غرقابی در شبکه‌های آبیاری و زهکشی از آسیب‌های غیر قابل کتمان بخش آب استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر با تاکید بر تعامل و همکاری بهره‌برداران از منابع آب و مسئولان برای مقابله با بحران کم‌آبی بیان کرد: گر چه دامنه بحران آب فراتر از آن است که وزارت نیرو و شرکت‌های آب استانی به تنهایی بتوانند برآن فائق آیند، ولی شکل‌گیری عزم و اراده جمعی و به فعلیت رسانیدن ظرفیت‌های بالقوه منابع طبیعی و انسانی کشور نقطه امید و قابل اتکا دغدغه‌مندان این بخش است.

رجایی با اشاره به نقش تکنولوژی جدید برای جبران بخشی از مشکلات آب استان بوشهر افزود: به کارگیری تکنولوژی و دانش روز می‌تواند بهره‌وری فیزیکی، اقتصادی و اشتغال مصرف آب بخش کشاورزی را حداقل دو تا سه برابر شرایط کنونی ارتقا دهد.

وی ضرورت توسعه کشت گلخانه‌ای را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: در این شرایط تدوین و پیاده‌سازی الگوی کشت، حذف کشت سبزی و صیفی در فضای روباز و تولید این گونه محصولات در محیط‌های تحت کنترل با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای تحت حمایت همه جانبه دولت نه یک انتخاب بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر طرح‌های احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در همین راستا تمرکز بیش از پیش بر طرح‌های احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی و تحول کشاورزی و ارتقا بهره‌وری مصرف آب در شبکه‌های آبیاری و زهکشی دشتستان و تنگستان، تسریع در تکمیل عملیات اجرایی و ساخت سد‌های مخزنی استان، حفاظت کیفی منابع آب و بهره‌برداری از پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب و آب‌های نامتعارف، ارتقا بهره‌وری و بازچرخانی آب در واحد‌های صنعتی، هماهنگی و تعامل بیش از پیش با متولیان امر کشاورزی و صنعت و شرب و کاهش برداشت‌ها با مدیریت مصرف، توسعه تحقیقات کاربردی و ارتقا شاخص‌های خدمات‌رسانی به ذی‌نعفان خصوصا در بستر دولت الکترونیک از اولویت‌های سال ۱۳۹۷ آب منطقه‌ای استان است.

رجایی بیان کرد: حفاظت و صیانت از کمی و کیفی منابع آب در پذیرش شروط سازگاری با کم آبی و معیشت جایگزین بهره‌برداران و خرد و اراده جمعی محقق می‌شود.

وی با بیان اینکه همه مردم جامعه نقش مهمی در جلوگیری از تشدید بحران کم‌آبی دارند گفت: هر یک از آحاد جامعه نقشی تعیین کننده در دستیابی به این هدف عالی دارند و اقتضاء وضع موجود منابع آب پا به صحنه گذاشتن هوشمندانه و مسئولانه همه بهره‌برداران و متولیان مربوطه است.

انتهای پیام/م

 اضافه برداشت آب از چاه‌ها بر مشکلات خشکسالی در استان بوشهر افزوده است

برچسب ها: بحران آب ، کشاورزان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.