مسئول آزمایشگاه فوتونیک دانشگاه اصفهان به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: این آزمایشگاه با حمایت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه اصفهان و پژوهشکده الکترواپتیک و لیزر صاایران راه اندازی شده است.
غلام محمد پارسانسب ادامه داد: این آزمایشگاه در حوزه مدارات مجتمع نوری (نور و لیزر) سه تحقیق و پژوهش در ساخت میکروتراشه های مجتمع نوری با قابلیت پردازش و انتقال اطلاعات با سرعت و راندمان بسیار بالاتری نسبت به میکرو تراشه های الکترونیکی- افزایش انتقال اطلاعات هزار تا ۱۰ هزار برابری و مصرف انرژی نامرتبه یک هزارم کمتر و ساخت حسگرهای نوری با دقت بالاتر فعالیت خواهد کرد.
وی تصریح کرد: در واقع فوتونیک و استفاده از ذره فوتون به جای الکترون در مدارات مجتمع نوری در آینده نزدیک تمام عرصه های زندگی بشر را متحول خواهد کرد به گونه ای که تکنولوژی مبتنی بر نور و لیزر و تجارت مبتنی بر آن، بیش از صد میلیارد دلار ارزش اقتصادی دارد و در ردیف پنج تکنولوژی برتر قرار دارد.
استادیار دانشگاه اصفهان ادامه داد: فوتونیک بزرگترین تکنولوژی دارای قابلیت اقتصادی در اروپا در حال سرمایه گذاری و تحقیقات است و در آمریکا بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ در یکی از موسسات تحقیقات دفاعی در این حوزه سرمایه گذاری شده است.
وی خاطر نشان کرد: امروزه در کشورهای پیشرفته تحقیقات در این حوزه به صورت شبکه ای با سرعت زیادی در حال انجام است، بنابراین اهمیت سرمایه گذاری هرچه بیشتر کشور را در حوزه های مختلف دفاعی، صنعت، کشاورزی، پزشکی قدرتمند می سازد و ثروت زیادی را در آینده نصیب کشور خواهد کرد.
انتهای پیام/م