آخرین مهلت پرداخت فطریه و زکات رمضان ۹۶

اگر شما هم از پرداخت فطریه و زکات ۹۶ جامانده اید، می توانید میزان مبالغ فطریه و کفاره را در این گزارش بخوانید.

آخرین مهلت برای پرداخت فطریه و زکات رمضان ۹۶به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزه داری یکی از واجبات در ماه مبارک رمضان  است، که دفاتر مراجع تقلید پس از گذشت یک ماه برپایه شرع و قانون  عظام، مبالغ فطریه  و کفاره را اعلام می‌کنند.

آنچه در سوابق فطریه و کفاره اهمیت دارد زمان پرداخت آن است و گفته شده که مبلغ فطریه در شب عید فطر کنار گذاشته یا پرداخت شود، اما اگر در این بین افرادی هنوز موفق به پرداخت فطریه یا کفاره نشده اند، برگردن افراد دینی است که باید ادا شود.

زکات فطره یا فطریه معادل با سه کیلوگرم قوت غالب مورد استفاده مسلمانان است که به طور معمول بر اساس مبلغ برنج یا گندم محاسبه می‌شود.کسی که  فقیر نیست باید برای خود و تمام کسانی که تحت تکفل او هستند زکات فطره را بپردازد اما اگر کسی که فطره بر او واجب است آن را پرداخت نکند بر فرد تحت تکفل واجب نمی‌شود.

همه افراد فرصت دارند تا مبلغ فطریه و کفاره را همزمان با حلول ماه شوال تا سحرگاه روز اول پرداخت کنند، و اگر بعد از این مدت کسی موفق به پرداخت آن نشد، حقی است که می تواند در طی همان سال یا در سال های آینده بپردازد.

 در گزارش زیر مبالغ فطریه و کفاره سال گذشته را می توانید مشاهده کنید.

حضرت آیت الله خامنه‌ای: حداقل فطریه برای هر نفر 7000 تومان (بر اساس قوت غالب گندم) است و مبلغ روزی 2 هزار تومان برای کفاره در نظر گرفته شده است.


بیشتر بخوانید: برای پرداخت فطریه تا چه زمانی مهلت داریم؟


بر همین اساس نظر دیگر مراجع تقلید به شرح زیر است؛

آیت ‌الله جوادی ‌آملی: مقدار فطریه سه کیلوگرم گندم، برنج، خرما و مانند آن یا پول آن که در هر مکانی قیمت خاص خود را دارد.

فطریه کسی که اول مغرب شب عید (نه غروب) نان‌خور کسی محسوب شود ،بر او واجب است. صرف نان او را در شب عید بخورد کافی نیست بلکه باید نان‌خور او حساب شود. بنابراین مهمانی که فقط افطار کسی را می‌خورد و نان‌خور او محسوب نمی‌شود، فطریه او بر میزبان واجب نمی‌شود.

کسی که پول فطریه را تا ظهر روز عید فطر ندارد، قرض کردن بر او واجب نیست. هر چند اگر قرض کند و اداء نماید؛ صحیح است. البته اگر قرضی نکرده باشد، بعد از دریافت حقوق باید فطریه را بپردازد.


بیشتر بخوانید: مراجع تقلید مبلغ زکات فطره و کفاره سال 96 را اعلام کردند


آیت‌الله شبیری زنجانی: دفتر حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی، مبلغ 6 هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به‌ حساب گندم تعیین کرده است، کفاره افطار غیر عمدی برای هر روز به‌ حساب گندم 900 گرم است، مبلغ هزار و 500 تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ 90 هزار تومان را برای افطار عمدی تعیین کرده است.

 انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
برنج هندی 20 تومنی شده 70تومن برای چی مابالتفاوتش را مردم بدهند
Iran (Islamic Republic of)
فرامرز
۱۳:۰۹ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
امسال چقدر باید فطریه پداخت کنیم ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۷
واقعا در جوانان کشور حل شد
آخرین اخبار