با رعایت این رژیم غذایی از ابتلا به شایع‌ترین بیماری در سالمندی مصون بمانید

بیماری شایع در دوران سالمندی کابوسی برای افراد است که می‌توان با دگرگون کردن رژیم غذایی از ابتلا به آن ایمن ماند.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  یکی از بیماری‌های شایع در دوران سالمندی، آب سیاه یا همان گلوکوم است که در صورت تشخیص دیرهنگام و مراجعه با تاخیر به پزشک می‌تواند سبب نابینایی در افراد شود.


راهکار‌های فراوانی برای جلوگیری از بروز آب سیاه شایع در دوران میانسالی و سالمندی وجود دارد که یکی از آن‌ها رژیم غذایی کم چرب یا همان کتوژنیک (keto) است.


پیش‌تر مزایای استفاده از این رژیم غذایی برای کاهش میزان تشنج در بیماران مبتلا به صرع به اثبات رسیده است، مصرف خوراکی‌های کم چرب همچنین علامت‌های بیماری را درمبتلایان به آلزایمر وپارکینسون کاهش می‌دهد.

مطالعه دانشمندان دانشگاه علوم پزشکی اوهایو نشان داده است کاهش مصرف نان، پاستا، سیب زمینی و به طور کلی خوراکی‌های چرب و در عوض مصرف مواد غذایی کم چرب سبب تقویت عصب بینایی و ارتباط بهتر این عصب با چشم افراد می‌شود.


دراثر بیماری گلوکوم، سلول‌هایی که وظیفه ارسال اطلاعات بصری به مغز را دارند آسیب می‌بیند و به علت افزایش فشار داخل چشم و پیشرفت بیماری احتمال نابینایی فرد وجود دارد.

تاثیر دیابت در ابتلا به گلوکوم

افراد مبتلا به بیماری دیابت بیش از دیگران درمعرض ابتلا به گلوکوم قرار دارند، زیرا افزایش میزان قند خون و نیز استرسی که این افراد دارند بیشتر اثر منفی را بر چشم‌ها می‌گذارد.


رعایت رژیم غذایی کتوژنیک سبب حفظ سلامت سلول‌های شبکیه چشم می‌شود.
رژیم غذایی کتوژنیک سبب افزایش میزان میتوکندری درون سلول‌های مغز و درنتیجه کاهش آسیب دیدگی این عضو مهم می‌شود.


بسیاری از افراد مبتلا به گلوکوم از قطره‌های چشم برای کنترل فشاردرون چشم استفاده می‌کنند و همه روزه تعداد زیادی تحت جراحی با لیزر قرار می‌گیرند، اما همیشه جراحی موفقیت آمیز نیست به ویژه اگر بیماری در وضعیت پیشرفته باشد.


رژیم غذایی کتوژنیک به وسیله بسیاری از افراد به ویژه هنرمندان برای لاغری و تناسب اندام مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما اثر‌های درمانی دیگر، چون کاهش حمله‌های صرع و بهبود وضعیت بیماری هم ازجمله مزایای مصرف خوراکی‌های درون این رژیم غذایی است.

پژوهش‌ها در زمینه اثربخشی رژیم غذایی کتوژنیک بر بینایی درمجله (JNeurosci) به چاپ رسیده است.

منبع:ِDailymail

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار