دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی مطرح کرد:

تضمین تولید محصولات دانش‌بنیان/ توسعه اقتصاد دانش بنیان در حوزه زیست فناوری دریا

قانعی گفت: محصولات دانش بنیانی که صنایع جرات ورود و حمایت از آن را ندارند، تضمین ریسک شده و تولیدشان حمایت می‌شود.

تضمین ریسک تولید محصول جدید دانش‌بنیان توسط ستاد توسعه زیست‌فناوریبه گزارش  حوزه فن‌آوری‌گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در بازدید از  پارک زیست فناوری خلیج فارس با اشاره به حمایت ستاد از تولید محصولات دانش بنیان در کشور، گفت: گاهی صنعت می ترسد روی یک محصول دانش بنیان سرمایه گذاری کند، در این موارد، صندوق ستاد، کل محصول را بیمه می‌کند و اگر تولید محصول ضرر داد، ضرر و زیان توسط صندوق تقبل می‌شود، اما در صورت  سوددهی، تقسیم می شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ادامه داد: ستاد برای صنعتی که جرات نمی کند تولید یک محصول جدید دانش بنیان را تقبل کند، تضمین ریسک می کند. این تضمین ریسک باعث می‌شود نه صنعت گله مند باشد که سرمایه اش صرف تولید محصول ضررده  شده و نه شرکت ها نگران هستند مبادا در پی تولید محصولی باشند که ریسک زیادی دارد.

وی ادامه داد: ستاد توسعه زیست فناوری، موانع صنعتی شدن محصولات دانش بنیان را برطرف می کند؛ برای این کار صندوق نوآوری و شکوفایی تأسیس شده است که اعتباراتی از صندوق توسعه ملی دریافت می کند.

افزایش تعداد شرکت های مستقر در پارک زیست فناوری خلیج فارس

قانعی با تقدیر از تلاش های صورت گرفته برای افزایش کمی تعداد شرکت های مستقر در پارک، ارتقاء کیفی آنها و اعتلای پارک زیست فناوری خلیج فارس، بیان کرد: ستاد به دنبال توسعه اقتصاد دانش بنیان در حوزه زیست فناوری دریاست و برای این امر اعتباراتی در نظر گرفته می شود. برای پیشبرد اهداف مدنظر نیز کارگروه زیست فناوری دریا در ستاد تشکیل شده است.

وی افزود: ستاد موظف است هر شش ماه، میزان فروش و نیز صادرات محصولات در حوزه زیست فناوری و سهم شرکت ها از بازار را گزارش دهد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در ادامه تصریح کرد: در حقیقت، یکی از اهدافی که برای ستاد مصوب شده، اشغال سه درصد بازار توسط محصولات زیست فناوری دنیاست.

وی افزود: فرق ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این است که ستاد توسعه زیست فناوری تنها توسعه زیست فناوری را با هدف تحقق اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پیگیری می کند.

قانعی همچنین عنوان کرد: بنابراین مباحث مربوط به تحقیقات پایه و سایر موارد، متولیان خود را دارد و موضوع ستاد توسعه زیست فناوری نیست. به عنوان مثال این که یک جلبک بتواند به عنوان خوراک مورد استفاده قرار بگیرد، در حوزه زیست فناوری قرار دارد و توسعه آن، موضوع فعالیت ستاد است.

وی ادامه داد: به طور کلی، توسعه موضوعات حوزه زیست فناوری مورد حمایت ستاد حمایت قرار دارد؛ اما صنعتی شدن این موضوعات بر عهده نهادهایی است که وام ها و تسهیلاتی را برای توسعه صنعت اختصاص می دهند.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ستاد می تواند به شرکت هایی که برای احیای یک صنعت مفید باشند، کمک کند. به عنوان مثال، کار ستاد این است که شرکت دانش بنیانی که در دانشگاه رشد کرده را حمایت کند که اگر شرکت در تولید محصول مورد نظرش موفق شد آنگاه صنعت، تولید آن را تقبل کند و اگر موفق نشد، ریسک این کار را ستاد تقبل می کند.

قانعی همچنین گفت: برای مثال، موضوع تکثیر و پرورش جلبک ها و استخراج مواد از آنها که متاسفانه مورد توجه چندانی قرار نگرفته، از موضوعات ستور کار ستاد است.

نقشه راه توسعه زیست فناوری

به گفته وی، برنامه کلی ستاد این است که یک نقشه راه برای توسعه زیست فناوری شکل بدهد. مدلی که در حال حاضر در ستاد به کار می رود، تقسیم کار ملی است که بخشی از آن به دانشگاه ها مربوط است. یعنی ستاد توسعه زیست فناوری فقط در موضوعاتی با دانشگاه های مستقر در حوزه خلیج فارس کار می کند که مرتبط با دریا است و موضوعات دیگر را نمی پذیرد.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی ادامه داد: به نظر می رسد ستاد بتواند تعامل با شرکت های مستقر در قشم را به شکل هم افزایی ایجاد کند و در این راستا، هم ستاد کمک کند و هم تا جایی که ممکن است سازمان منطقه آزاد قشم و وزارت علوم کمک کنند تا اقتصاد دانش بنیان در قشم شکل بگیرد. وی معتقد است؛ باید مدل بر این مبنا در نظر گرفته شود که در ابتدا سهمی از اقتصاد در قشم محقق و سپس سهم زیست فناوری مشخص شود؛ آنگاه روند پیش برد کار مورد اجماع طرفین قرار گیرد.

قانعی همچنین گفت: با این کار صنعت در قشم احیا و سرمایه ها به این سمت سرریز می شود. همچنین کسب و کار شرکت های فناور، رونق می گیرد. این کار منجر به برنامه ریزی برای پتانسیل های موجود در منطقه نیز می شود.

دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به توان موجود در منطقه، تصریح کرد: با توجه به توانی که در موسسه تحقیقات شیلات ایران و کارگروه زیست فناوری دریا وجود دارد به نظر می رسد که ظرفیت بزرگی در اقتصاد منطقه ایجاد شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار