عطوان: عملیات محور مقاومت پاسخی مقتدرانه به هجوم برخی کشور‌ها برای عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر بود

سردبیر روزنامه رای‌الیوم اقدامات تلافی‌جویانه نیروهای محور مقاومت فلسطین را پاسخی قاطع به تلاش‌های برخی کشور‌های عربی برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو دانست.

به گزارشگروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رای‌الیوم، در یادداشتی در این روزنامه نوشت: وقتی اتاق عملیات مشترک گروه‌های مقاومت غزه تصمیم گرفت به جنایت ترور شهید «نور برکه» به دست رژیم اشغالگر پاسخ بدهد، 200 موشک به شهرک‌های اسرائیلی در اطراف غزه شلیک کرد که در پی آن برای نخستین بار در چند ماه اخیر ده شهرک‌نشین زخمی شدند، صدای آژیر‌های خطر به صدا در آمد و دستور رسمی برای بازشدن پناهگاه‌ها صادر شد.

او در یادداشت خود آورده است: بازو‌های مقاومت به روشی یکسان و بی‌امان واکنش نشان دادند و رژیم صهیونیستی که با نقض آتش‌بس، نیرو‌های ویژه خود را برای عملیات نمایشی شکست خورده‌ای فرستاده بود، باید نتیجه کارش را هم می‌دید. مقاومت امروز مثل مقاومت دیروز نیست بلکه قدرتمندتر و استوارتر شده است و گنبد‌های آهنینی که میلیارد‌ها برای آن هزینه شده است تقریبا از مقابله با موشک‌های پیشرفته مقاومت ناتوانند.

با وجود ابهامات موجود در عملیات نظامی دوشنبه شب اسرائیل در منطقه غزه که به کشته شدن فرمانده نیرو‌های ویژه اسرائیل و شهادت هفت تن از رزمندگان گردان‌های القسام شاخه نظامی حماس منجر شد، پیشرفت توانمندی‌های نظامی مقاومت فلسطین در دوران اخیر ملحوظ بوده است و این امر نشانگر علل انصراف مقامات اسرائیل از حمله به منطقه غزه، با وجود تهدیدات مکرر به این کار، است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به وضوح این واقعیت و به عبارتی ترس از نتایج سنگین مادی، معنوی و انسانی حمله به منطقه غزه را در نشست خبری خود در پاریس ثابت کرد. وی گفت «هرگز در برابر جنگ سخت عقب نخواهم نشست، اما تلاش می‌کنم در صورتی که لزوم نداشته باشد، از چنین جنگی پرهیز کنم.».

پیشرفت توانمندی‌های نظامی مقاومت در منطقه غزه را می‌توان در دو مسئله اصلی یافت:
نخست: یگان ویژه‌ای که با سه فروند خودروی غیر نظامی وارد شرق خان یونس در منطقه غزه شد در برابر نیرو‌های فلسطینی که آن را رهگیری کردند، مقاومتی نکرد و تیراندازی بین آن‌ها آغاز شد که در پی آن سرهنگ اسرائیلی و یکی از نیرو‌های ویژه کشته شد، اما اگر دخالت نیروی هوایی اسرائیل و آتشبار سنگین پهپاد‌های اسرائیلی و استفاده از بالگرد‌ها برای نجات نیرو‌های این یگان نبود، تلفات جانی باید بسیار بیشتر از این می‌شد.

دوم: گردان‌های القسام در واکنشی انتقام‌جویانه با شلیک ۲۰۰ فروند موشک، شهرک‌های صهیونیستی را هدف گرفتند و سامانه گنبد آهنین اسرائیل توانست تنها ۶۰ فروند را رهگیری کند و بقیه موشک‌ها به اهداف اصابت کرد که این می‌تواند موجب نگرانی شدید مقامات سیاسی و نظامی اسرائیل شود.

اهداف واقعی عملیات اسرائیل هنوز مبهم است و برخلاف بیانیه سخنگوی گردان‌های القسام قطعا هدف از آن ترور شهید «نورالدین محمد سلامه برکه» یکی از فرماندهان میدانی القسام و شهادت وی هنگام تعقیب یگان ویژه اسرائیل نبوده است که همین احتمالات دیگری را مطرح می‌کند:
 نخست اینکه هدف اصلی از این عملیات تلاش برای ربودن یکی از شخصیت‌های مهم جنبش حماس و احتمالا یحیی السنوار، رئیس جنبش حماس در منطقه غزه بوده است، که در یکی از مناطق هدف گیری شده سکونت دارد. شاید هم هدف اصلی ربودن یکی دیگر از سران حماس و استفاده از آن به عنوان برگه‌ای برای اعمال فشار به این جنبش و کشاندن حماس پای میز مذاکره برای مبادله اسرا بوده است.

دوم: تلاش برای جمع‌آوری برخی اطلاعات یا آزادی دو اسیر اسرائیلی در بند حماس یا به دست آوردن اطلاعاتی درباره آنها.

سوم: از بین بردن توافقات آتش‌بس بین جنبش حماس و طرف اسرائیلی که با میانجیگری‌های مصر و قطر حاصل شد و طبق یکی از تئوری‌های مطرح، در اسرائیل درگیری‌هایی بین موافقان و مخالفان این پیمان وجود دارد.

قطعا اقدام قوی و ویژه (مقاومت) فلسطین برای مقابله با این عملیات و ناکام گذاشتن ماموریت آن موجب ترس و وحشت اسرائیل و سران آن شده است، وحشتی که در نیمه کار ماندن سفر نتانیاهو به پاریس و بازگشت فوری وی به تل‌آویو و برگزاری جلسه فوق‌العاده کابینه امنیتی نمود پیدا کرد.

نیرو‌های مقاومت غزه که برای گرفتن انتقام با یکدیگر متحد شدند، برای هزارمین بار ثابت کردند همچنان بر سر پیمان خود هستند و برای مقابله با هرگونه حمله اسرائیل و همزمان با آن برای تقویت توانمندی‌های دفاعی و هجومی آمادگی کامل دارند. این اقدام پاسخ مقتدارنه مهمترین محور مقاومت فلسطین به هجوم برخی کشور‌های عربی برای عادی‌سازی رسمی روابط آن‌ها با رژیم اشغالگر و یادآور آن بود که مقاومت همچنان پویا و مقتدر است و می‌تواند همه معادلات را عملا به هم بریزد.

سردبیر رای الیوم در انتهای این یادداشت نوشت: اجرای «معامله قرن» ناممکن است، مردان مقاومت در سرزمین‌های اشغالی فلسطین همچنان بر سر پیمان خود هستند و صلح اقتصادی و انسانی آن‌ها را نفریفته است و قطعا آن‌ها به همراه عرب‌ها و مسلمانان شرافتمند سد راه حرکت خزنده و شرم‌آور عادی سازی روابط با کسانی خواهند شد که دستانشان به خون نیرو‌های مقاومت و مدافعان مقدسات عربی و اسلامی در قدس اشغالی آلوده است. آری گذر روزگار همه چیز را مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: فلسطین ، اسرائیل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار