دهقان در نطق میان دستور:

آقای ظریف با مطالب نسنجیده و ناپخته آبروی جمهوری اسلامی را بردید/اگر سندی وجود دارد آن را به دولت یا قوه قضاییه بفرستید

عضو کمیسیون حقوقی قضایی گفت: آقای ظریف شما با مطالب نسنجیده و ناپخته آبروی جمهوری اسلامی را بردید و اگر امیدی هم برای خارج شدن ایران از لیست سیاه FATF وجود داشت با این اتهام زشت و ناروا آن امید را هم از بین بردید.

آقای ظریف با مطالب نسنجیده و ناپخته آبروی جمهوری اسلامی را بردید/اگر سندی وجود دارد آن را به دولت یا قوه قضاییه بفرستیدبه گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد دهقان، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی، در جلسه علنی امروز (یکشنبه، 27 آبان) پارلمان، در نطق میان‌دستور خود در سخنانی،گفت: در حالی که بیش از 18 میلیارد دلار  ارز 4200 تومانی در اثر  بی تدبیری یا خیانت به برخی افراد و رانت خواران داده شد، و در حالی که چند صد میلیون دلار ارز مسافرتی به سفرهای خارجی تفریحی و معمولی توسط دولت اختصاص یافت، متاسفانه دولت رفتاری حقارت آمیز با زائران اربعین به نمایش گذاشت.

وی افزود: دولت از هر زائر اربعین که اکثراً انسان‌های ضعیف و پابرهنه‌ای هستند حدود یک میلیون تومان در داخل کشور دریافت کرد و آن‌ها را برای دریافت دینار به مرز‌های بیابانی و شهر‌های پر ازدحام عراق فرستاد تا اگر کسی بتواند از صف‌های طولانی عبور کند دینار عراقی را حداکثر با ۲۰ درصد کمتر از قیمت آزاد دریافت کند.

نماینده مردم طرقبه تاکگید کرد: اکثریت زائران اربعین در این شرایط هیچ تقاضایی برای دریافت دینار نداشتند، اما هزاران نفر از زائران که مختصر پول خود را در ایران تحویل بانک ملی دادند در عراق نمی‌توانستند دینار دریافت کنند و نه اینکه پولی برای برگشت در اختیار داشتند.

دهقان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: آقای ظریف هفته گذشته در رفتاری عجیب عملاً جمهوری اسلامی ایران را متهم به چشم بستن بر پولشویی گسترده در کشور و نیز مخالفان کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم را متهم به ارتباط با پولشویان کرد. اتفاقاً رئیس جمهور هم در هفته گذشته مطالبی را عنوان کرد که دقت در این مطالب برای آقای ظریف لازم است، رئیس جمهور عنوان کرد که ما علامت بسیار روشن و قاطعی به آمریکا دادیم که نفتمان را می‌فروشیم و روابط مالی‌مان را با دنیا حفظ می‌کنیم آن‌ها هرکاری بکنند آنقدر راه برای فروش نفت داریم که تحریم آنها بی‌اثر شود؛ معنی این صحبت آقای رئیس جمهور این است که جز راه‌های رسمی برای فروش نفت و واردات ارز ناشی از آن راه‌های غیر رسمی نیز وجود دارد که ما در صورت لزوم از آن راه‌ها نیز استفاده می‌کنیم.

عضو کمیسیون حقوقی اظهار کرد: متأسفانه گروه FATF که کاملاً با هدایت آمریکا و برخی لابی‌های صهیونیستی فعالیت می‌کند تلاش دارد با متهم کردن ایران به پولشویی مانع فروش نفت و وارد کردن ارز ناشی از آن به کشور شود؛ ما نه تنها این اقدامات را که برای دور زدن تحریم‌ها توسط افراد نزدیک به وزارت نفت و بانک مرکزی در دولت‌های مختلف در جنگ اقتصادی با آمریکا انجام می‌شود را پولشویی نمی‌دانیم بلکه این کار را اقتدار جمهوری اسلامی ایران در این جنگ تلقی می‌کنیم.

وی با طرح این سوال که اکنون آقای ظریف باید معلوم کند منظور وی از پولشویی گسترده در ایران چیست ادامه داد: اگر آنگونه که از صحبت‌های وی برداشت می‌شود پولشویی مورد نظر وی همان پولشویی مورد نظر FATF است که این اشتباه فاحشی است که یک مقام رسمی در سطح وزارت امور خارجه اینگونه کشور خودش را متهم به پولشویی و فساد کند.

دهقان اظهار کرد: آقای ظریف شما وزیر امور خارجه ایران هستید نه ترجمه کننده خواسته‌های گروه FATF در داخل کشور؛ آقای ظریف شما با مطالب نسنجیده و ناپخته آبروی جمهوری اسلامی را بردید و اگر امیدی هم برای خارج شدن ایران از لیست سیاه FATF وجود داشت با این اتهام زشت و ناروا آن امید را هم از بین بردید. اکنون ما چطور باور کنیم که سینه چاک کردن شما برای وادار کردن کشور به قبول این کنوانسیون استعماری برای خارج شدن کشور از لیست سیاه بوده است. شما که با این اتهام به رفتار ظالمانه و نادرست FATF مشروعیت بخشیدید و فکر نمی‌کنم که حتی وزیر امور خارجه آمریکا و سایر دشمنان ما اینگونه کشور را متهم به پولشویی کرده باشند.

نماینده مردم طرقبه در مجلس گفت: فرض دیگر این است که صحبت‌های آقای ظریف درست باشد.مسئول مبارزه با پولشویی در کشور کیست؟ آقای ظریف حتماً می‌داند این ما بودیم که در سال ۱۳۸۶ قانون مبارزه با پولشویی را برای اولین بار تصویب کردیم. این ما بودیم که لایحه ضعیف اخیر دولت را در کمیسیون قضایی و حقوقی تقویت و احکام جدیدی را برای مبارزه با پولشویی تصویب کردیم و اگر مطلب آقای ظریف درست باشد مطابق قانون ۱۲ ماده‌ای مبارزه با پولشویی و آیین‌نامه آن مسئول مبارزه با پولشویی خود دولت است.

وی افزود: طبق ماده ۴ قانون مبارزه با پولشویی وزرای اقتصاد، اطلاعات، کشور و صنعت و رئیس بانک مرکزی هستند این شورا هم وظیفه پیشگیری و هم وظیفه مقابله با پولشویی را بر عهده دارد، مرکز واحد اطلاعات مالی و مرکز مبارزه با پولشویی با اختیارات وسیعی در خود دولت قرار دارد از آقای ظریف انتظار روشنی وجود دارد که اگر سندی وجود داشت آن را به همکاران خود در دولت بدهد و یا حداقل یک نامه به قوه قضاییه بفرستد.

دهقان تصریح کرد: در این چند سال که مذاکرات مربوط به FATF داغ بوده است کدام یک از مقامات ارشد همزمان مسئولیت مبارزه با پولشویی و هم مسئولیت مذاکرات FATF را بر عهده داشته‌اند؟ متأسفانه براساس اسناد به دست آمده برخی از این مقامات بیش از اینکه به فکر منافع کشور و ملت در مذاکره با FATF و مبارزه با پولشویی باشند به فکر اخذ ویزای اقامت در کانادا، آمریکا و استخدام در سازمان ملل بودند. این آقایان با سربرگ مرکز پولشویی به دنبال سفر‌های خانوادگی در تور‌های تفریحی بودند، شما مسئولیت مبارزه با پولشویی را به کسی سپرده‌اید که تعلق کمتری به کشور خود نشان داده است و به دنبال اقامت در خارج بوده است.

عضو کمیسیون حقوقی مجلس بیان کرد: برداشت من این است که پس از به نتیجه نرسیدن برجام اروپایی و اکنون که معلوم شده است شما با خوش خیالی یا با هر دلیل دیگری ۵ سال کشور و ملت را سر کار گذاشتید اکنون برای فرار از پاسخگویی بابت خساراتی که به کشور وارد کرده‌اید دست به فرافکنی و جوسازی می‌زنید، جا دارد قوه قضاییه بررسی کند اگر خلاف قانونی صورت گرفته است مطابق قانون با اشد وجه با آنها برخورد کند.

نماینده مردم طرقبه گفت: قوه قضاییه هم باید با دانه درشت‌های فساد و منسوبان به برخی از مقامات ارشد دولت که مدتهاست اتهام آنها اعلام شده است، برخورد قانونی صورت دهد و ملاحظه کاری نکند و هم با کسانی که به دروغ و برای خود شیرینی برای خارجی‌ها جمهوری اسلامی ایران را متهم به فساد و پولشویی می‌کنند باید برخورد کند، مردم از اینکه قوه قضاییه با فساد برخورد می‌کند خوشحال هستند، اما این سوال وجود دارد مطابق ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی هرکسی با اهمال و بی‌تدبیری خود موجبات تضییع اموال عمومی را فراهم کند باید تحت تعقیب کیفری قرار گیرد و حداقل مجازات این افراد شلاق است و باید خسارتی را که به کشور وارد کرده جبران کند.

دهقان خاطرنشان کرد: حدود ۹ نفر از مسئولان سابق بانک مرکزی و تعدادی از مسئولان وزارت صنعت در حال حاضر در زندان هستند، ما از اینکه با این افراد به صورت قانونی برخورد شود حمایت می‌کنیم، اما توقعمان این است کسانی که ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور را ضایع کردند و کسانی که ده‌ها تن سکه را در این مدت ضایع کردند و ملت ایران را از لحاظ مالی ضعیف کردند و در مدت حدود ۸ ماه ثروت ملت ایران را به یک سوم کاهش دادند توسط قوه قضاییه تحت تعقیب کیفری قرار گیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۲ ۲۸ آبان ۱۳۹۷
خدا از اختلاسگران و پولشویان نگذره
آخرین اخبار