کد خبر: ۶۸۳۲۷۳۲
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰

یک کارشناس تغذیه گفت: میان وعده‌ها اهمیت زیادی در برنامه غذایی داوطلبان کنکوری دارد؛ می‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب عملکرد بهتری در زمان مطالعه داشت.

نرگس جوزانی کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بی‌تحرکی داوطلبان کنکوری اظهار کرد: افرادی که خود را برای شرکت در کنکور آماده می‌کنند، تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش می‌دهند تا انرژی لازم برای مطالعه را بدست آورند؛  مواد غذایی غیر مغذی مانند کیک، شیرینی، بیسکوییت و انواع شکلات نیز با این تصور که قند موجود در این مواد باعث افزایش عملکرد مغز است، در این  میان وعده‌ها دیده می‌شود.

توصیه‌های تغذیه‌ای به داوطلبان شرکت در کنکور

وی ادامه داد: میان وعده‌ها اهمیت زیادی در برنامه غذایی داوطلبان کنکوری دارد در همین راستا می‌توان با داشتن رژیم غذایی مناسب عملکرد بهتری در زمان مطالعه داشت و کارایی مغز را ارتقا داد؛ همچینین با مصرف مواد غذایی مفید سلامت جسم تضمین می‌شود.
 
کنکور ۹۸| غذا‌هایی که کنکوری‌ها باید بخورند و نخورند
 
جوزانی گفت: برای اینکه مغز  عملکرد خوبی داشته باشد باید مواد  دارای ارزش‌ غذایی زیاد مصرف شود؛ یکی از این مواد املاح معدنی است که شامل کلر، کربن، هیدروژن، گوگرد، ازت، فسفر، فلور، بروم، ارسنیک و فلزاتی همچون سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، مس، نیکل، کبالت، منگنز، آلومنیوم، سرب می‌شود؛ هر یک از این مواد باید به مقدار لازم در بدن ما وجود داشته باشد تا اندام‌ها عملکرد بدون نقصی داشته باشند.
 
 
این کارشناس تغذیه افزود: آهن نیز از مواد معدنی بسیار مهم برای بدن است؛ پروتئین‌ها در بدن از این فلز برای انتقال اکسیژن و رشد سلول‌ها استفاده می‌کنند. مقدار زیادی از این ماده معدنی در هموگلوبین که پروتئینی موجود در سلول‌های خون است، یافت می‌شود که کار آن انتقال اکسیژن به بافت‌های بدن است؛ مصرف مواد مغذی همچون لوبیا سفید، جگر گاو، عدس، شکلات تلخ، نخود، گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادام هندی، اسفناج، کشمش و شیر منابع خوبی برای تامین آهن بدن هستند.

وی گفت: دیگر ماده معدنی حیاتی برای بدن اسید فولیک از خانواده‌ ویتامین «ب» است که به دلیل تاثیر در رشد و بازسازی سلولی‌ اهمیت دارد؛ در مطالعات اخیر، فولیک اسید به عنوان یک ریزمغذی خوشمزه نام گذاری شده است، زیرا به فراوانی در دسترس است، لذا ثابت شده است که کمبود آن می‌تواند منجر به ناراحتی‌های روانی از جمله افسردگی، اختلال یادگیری و حافظه می‌شود.
 
کنکور ۹۸| غذا‌هایی که کنکوری‌ها باید بخورند و نخورند
 
جوزانی درباره عملکرد فولیک اسید در بدن تصریح کرد: فولیک اسید بدن را در انجام وظایف اصلی خود از جمله بیوسنتز نوکلئوتیدی در سلول‌ها، ساخت و ترمیم DNA، ساخت گلبول‌های قرمز در خون و پیشگیری از کم خونی را کمک می‌کند؛ رژیم غذایی‌ِ سرشار از اسید فولیک، می‌تواند از کم‌خونی در نتیجه کاهش عملکرد مغز، بی حالی، خواب‌آلودگی مفرط  جلوگیری کند به همین دلیل مصرف مواد غذایی حاوی این ماده معدنی به داوطلبان کنکور توصیه می‌شود تا ذهنی با بازدهی بالا داشته باشند؛ کلم بروکلی، مارچوبه، لوبیا چیتی، تخم آفتاب گردون، نعنا، آووکادو، سویا، منداب، بادوم زمینی، لوبیا چشم بلبلی، موز، گوجه فرنگی، پرتقال، تخم کتان در تامین این ماده در بدن موثر است پس داوطلبان کنکور باید این مواد را در رژیم غذایی خود جای دهند.
این کارشناس تغذیه افزود: فشار روحی و روانی در داوطلبان کنکور بسیار زیاد است زیرا در تلاش برای رقم زدن آینده تحصیلی و شغلی خود هستند در نتیجه مصرف موادی که استرس و فشار روانی آنها را کاهش دهد اهمیت فراوانی دارد، ویتامین «ث» آنتی‌اکسیدانی است که در جریان خون قرار می‌گیرد و اثر شیمیایی مواد آسیب رسان به بافت‌های بدن را خنثی می‌کند، بدن ویتامین «ث» تولید نمی‌کند و حتی قادر نیست که این ویتامین را ذخیره کند پس قرار دادن مواد غذایی حاوی این ویتامین  مانند میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه‌ بسیار مهم است.
 
وی اظهار کرد: ویتامین «ث» می‌تواند به افرادی که به دلیل فشار‌های روحی و روانی سیستم ایمنی ضعیفی دارند، کمک کند؛ با توجه به این واقعیت که فشار روحی و روانی دانش آموزان کنکوری بسیار زیاد است مصرف این ویتامین ابزار ایده آلی برای سلامت آنها خواهد بود؛ عناب، انگور، جعفری، خرمالو، کیوی، کلم بروکلی، انبه، توت فرنگی، پرتقال، لیموشیرین خربزه، آناناس، زغال‌اخته، گوجه فرنگی، طالبی، سیب زمینی، لیموترش، کلم‌برگ، نارنگی، سیب، خیار، انجیر، ازگیل، بادمجان، گیلاس، هویج، هندوانه، آلو، گل کلم، فلفل دلمه، کلم فندوق، فلفل فرنگی، کلم کالی، برگ خردل، جوانه‌هایی مانندگیاه شاهی، پیازچه، ریحان، میخک، گرمک، انبه، زعفران وغیره منابع سرشار از ویتامین «ث» هستند.
 
کنکور ۹۸| غذا‌هایی که کنکوری‌ها باید بخورند و نخورند
 
جوزانی در پایان گفت: ویتامین «دی» یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و محلول در چربی است که با افزایش جذب فسفر و کلسیم باعث افزایش قدرت حافظه می‌شود، این ویتامین تاثیر زیادی در افزایش توان فکری دارد؛ با توجه به این موضوع که داوطلبان کنکور مدت زیادی در اتاق یا کتابخانه هستند و در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرند باید مواد دارای منابع ویتامین دی را به مقدار مناسب مصرف کنند تا  با دریافت دوز مناسب از طریق مکمل‌های غذایی، سلامت بدنی و توانایی مغزی خود را حفظ کنند و عملکرد بهتری در یادگیری مطالب داشته باشند؛ مصرف ماهی‌هایی مانند سالمون، میگو، زرده تخم مرغ، قارچ، شیرگاو، شیرسویا، شیر‌های غنی شده با ویتامین دی، غلاتی همچون جوی دوسر منابع مناسب ویتامین دی هستند که باید در برنامه غذایی داوطلبان شرکت در کنکور قرار گیرد.
 
انتهای پیام/
 
کانال تلگرام - پایین شرح خبر
کانال تلگرام - پایین شرح خبر
کانال تلگرام - پایین شرح خبر
کانال تلگرام - پایین شرح خبر
کانال تلگرام - پایین شرح خبر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
سروش خبر
ایتا خبر
ویسپی خبر
گپ خبر
آی گپ خبر
بله خبر
توییتر خبر
اینستاگرام خبر
اپلیکیشن باشگاه خبرنگاران- صفحه خبر