اختصاص ۲۰ میلیارد ریال برای توسعه مجموعه دو کمال تبریز

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: برای توسعه حد شمالی مجموعه باغ و مقبره‌های دو کمال تبریز ۲۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،آبدار مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران گفت: طرح توسعه مجموعه مقبره‌های کمال الدین مسعود خجندی و کمال الدین بهزاد هراتی در حال تکمیل است.

وی با اشاره به اینکه مرمت مجموعه باغ کمال پیشتر اجرای بخش‌های مختلف مدرسه و موزه نگارگری را پشت سر گذاشته است، افزود: در حال حاضر ساخت کلاس‌های آموزشی موزه و مدرسه نگارگری طبق طرح مصوب واقع در حد جنوبی، اجرای گالری نمایش ضلع شرقی و اجرای فضا‌های نمایشی ضلع شمالی در دستور کار قرار گرفته است.

آبدار ادامه داد: در برنامه‌های آتی این پروژه ساماندهی کتابخانه مجموعه، امور اداری، حیاط و رواق‌های حد غربی و آمفی تئاتر با توجه به حساسیت پروژه در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی گفت: مجموعه باغ کمال پس از اتمام پروژه طبق طرح مصوب، با کاربری مدرسه و موزه نگارگری شامل گالری‌های نمایش، کلاس‌های آموزشی، کتابخانه تخصصی، امور اداری و آمفی تئاتر بهره برداری می‌شود.

باغ و مقبره «دو کمال» تبریز، آرامگاه کمال‌الدین بهزاد و کمال‌الدین مسعود خجندی است که در محله تاریخی بیلانکی این شهر قرار دارد.

کمال‌الدین بهزاد، نقاش و نگارگر (مینیاتوریست) چیره دست ایرانی قرن دهم هجری و نگارگر مکتب هرات است که در دربار سلطان حسین بایقرا و نزد امیر علیشیر نوایی در هرات تقرب یافت و بعد از استیلای شاه اسماعیل اول صفوی بر ازبکان، همراه وی به تبریز آمد و در دوره شاه تهماسب صفوی نیز در تبریز با احترام زیست و در آنجا درگذشت.

کمال‌الدین مسعود خجندی نیز از شعرای معروف قرن هشتم و نهم هجری قمری است که بعد از تشرف به حج در تبریز زندگی کرد و تحت حمایت سلطان جلایر قرار گرفت و، چون سلطان حسین جلایری یکی از ارادتمندان کمال‌الدین خجندی بود، در محله بیلانکی، باغی را به شیخ هدیه و در آنجا خانقاهی برای وی بنا کرد و از این زمان باغ مذکور به «باغ کمال» مشهور شد.

آرامگاه این دو شاعر و هنرمند در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط فرهنگ دوستان تبریزی کشف و بعد‌ها به همت انجمن آثار ملی، مرمت و لوح یادبود در آن نصب شد.

این اثر تاریخی به سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۰۵۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

 

انتهای پیام/ش

توسعه مجموعه دو کمال تبریز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.