
طاهری نژاد با بیان اینکه در فصل اول این کتاب رویکرد نگاه سیستمی و نگاه اقتصاد رفتاری (فناوری نرم) عنوان شده است، گفت: در این کتاب بر رویکرد پیشگیری به عنوان رویکرد اصلی قوه قضاییه اشاره شده است.
وی با بیان اینکه اهمیت قوه قضاییه و کارکردهای این قوه در مسائل حکمرانی کشور در فصل دوم مطرح شده است، گفت: اثر فعالانه قوه قضاییه بر اقتصاد کشور در این فصل گنجانده شده است.
وی افزود: این کتاب در شرایط فعلی که اقتصاد کشور با مشکلاتی مواجه است، ۵ شاخصی که وظیفه قوه قضاییه برای بهبود کسب و کار است را مطرح میکند.
طاهری نژاد با بیان اینکه در فصل سوم این کتاب آسیبها و مشکلات موجود در قوه قضاییه بررسی شده است، افزود: به عنوان مثال در این فصل به عدم ادغان و کیفیت رأی و ناکارآمدی فرآیند ابداع، شهادت و ارجاع به نظام کارشناسی اشاره شده است، همچنین حجم بالای پروندهها را یکی از مشکلات اساسی قوه قضاییه دانسته است.
مدیر اندیشکده مطالعات حکمرانی نرم ایران گفت: در فصل چهارم به علل وجود آسیبهای قوه قصاییه پرداخته و دلایلی که تاکنون این مسائل حل نشده است را تحلیل کرده است.
وی با بیان اینکه در این فصل به مسائل نهادهای نظارتی بر قوه قصاییه و بودجه آن پرداخته شده است، ادامه داد: در فصل پایانی به پیشنهادات کلان و پیشنهادات موضوعی ناظر بر آسیب شناسی پرداخته شده است.
طاهری نژاد بیان کرد: پیشنهادات مطرح شده شامل دو بخش پیشنهاد کاهش ورود پروندهها به قوه قضاییه و اصلاح رویه رسیدگی به پرونده هاست.
وی با بیان اینکه در بخش کاهش ورودیه پروندهها به عدم شکل گیری پروندههای جرم و دعوا پرداخته شده است، گفت: در این بخش عنوان شده است که اگر پروندهای شکل میگیرد باید داوری و میانجی گری عملی صورت گیرد که این پرونده ها وارد دادگاه نشوند.
انتهای پیام/