آشپزخانه سلامت؛

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در رفع خارش، اگزما و سندروم روده تحریک‌پذیر موثر دانست.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  شربت آرتیشو یا کنگر فرنگی (آرتیشو+کاسنی+شاتره+کیالک+عسل) حاوی ویتامین‌های A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، قند گلوکز، ساکاروز، فراکتوز، آهن، فیبر، اسیدفولیک، سینارین، فلاونوئیدها، آنتوسیانین‌ها، تانن و ... است.

برای بررسی خواص شربت آرتیشو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

مهم‌ترین خواص شربت آرتیشو

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره مهم‌ترین خواص شربت آرتیشو گفت: از مهم‌ترین خواص این شربت می‌توان به تصفیه خون، پاکسازی کبد، کلیه‌ها، رفع چربی کبد و مشکلات پوستی اشاره کرد.

وی افزود: سینارین موجود در شربت آرتیشو به شکستن مولکول‌های چربی در کبد و بهبود جریان صفرا کمک می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف این شربت موجب چربی سوزی، لاغری و تناسب اندام می‌شود؛ لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند بسیار مفید و اثربخش است.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

عظمایی بیان کرد: شربت آرتیشو به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان‌ها محافظت می‌کند.


بیشتر بخوانید: کاهش قندخون با شربت «برگ زیتون»/ با مصرف این نوشیدنی تبخال را درمان کنید


وی اظهار کرد: مصرف این شربت تاثیر چشمگیری در پاکسازی کبد، کلیه و مجاری ادراری دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: تقویت سیستم قلبی عروقی، بازکننده عروق، پیشگیری از تصلب شرایین و کاهش چربی‌خون از دیگر خواص شربت آرتیشو است.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

عظمایی گفت: این شربت تاثیر بسزایی در درمان سندروم روده تحریک‌پذیر دارد؛ لذا برای افراد مبتلا به این بیماری بسیار مفید است.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

وی اظهار کرد: مصرف شربت آرتیشو تاثیر فوق‌العاده‌ای در درمان بیماری‌های تنفسی از جمله آسم دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: از دیگر خواص این شربت می‌توان کنترل قندخون، تصفیه خون، رفع غلظت خون، دفع اسیداوریک بدن و کنترل اسید معده را نام برد.


بیشتر بخوانید: درمان سینوزیت با یک شربت گیاهی/ با مصرف شربت گشنیز به تناسب اندام برسید


عظمایی گفت: مصرف شربت آرتیشو موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود؛ همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

وی بیان کرد: این شربت دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو می‌شود؛ همچنین به درمان خارش پوست، کهیر، اگزما و بیماری پسوریازیس (بیماری پوستی همراه با خارش) کمک می‌کند.

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

مقدار مصرف شربت آرتیشو

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از این شربت می‌توان ۴ لیوان در روز و در وعده‌های صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد؛ شربت آرتیشو باید نیم ساعت قبل یا ۲ ساعت بعد از غذا مصرف شود.

مواد لازم شربت آرتیشو

-گیاه خشک آرتیشو ۱۲۰ گرم
-عرق کاسنی یک لیتر
-عرق شاتره نیم لیتر
-عرق کیالک نیم لیتر
-عسل نیم کیلو

رفع مشکلات پوستی با «شربت آرتیشو» / سندروم روده تحریک‌پذیر را با یک نوشیدنی خوشمزه درمان کنید

طرز تهیه شربت آرتیشو

-برای تهیه این شربت ابتدا عرقیجات شامل عرق کاسنی، شاتره و کیالک را با هم ترکیب می‌کنیم.
-گیاه آرتیشو را خرد می‌کنیم و درون عرقیجات می‌ریزیم.
-اجازه می‌دهیم این گیاه به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس آن را در حرارت ملایم به مدت ۱۰-۵ دقیقه می‌جوشانیم و صاف می‌کنیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتی‌گراد شد عسل را اضافه می‌کنیم.
-در مرحله آخر شربت را هم می‌زنیم تا قوام بیاید.
-شربت در ظرف شیشه‌ای می‌ریزیم و درون یخچال قرار می‌دهیم.

طرز تهیه یک لیوان شربت آرتیشو

-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان می‌ریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم استفاده می‌کنیم.
-شربت آماده میل کردن است.
نکته: برای استفاده از این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۳ ۰۸ تير ۱۳۹۸
اين شربت كمي طعم ميده
آخرین اخبار