خطر آتش‌سوزی در مزارع کهگیلویه؛ دهیاران هوشیار باشند

بارش کم سابقه رحمت الهی سبب پوشش گیاهی بسیار زیاد شده و احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع و مزارع بسیار بالا است.

به گزارش گروه  استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج ،  نشست هم‌اندیشی دهیاران بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه با حضور مدیران ادارت منابع طبیعی، محیط زیست و جهادکشاورزی شهرستان به منظور بررسی و راهکار‌های مقابله با آتش سوزی در سالن کنفرانس فرمانداری دهدشت برگزار شد.

سید شرمت‌الله حسینی‌پرور بخشدار مرکزی کهگیلویه در این نشست گفت: با نزدیک شدن به فصل برداشت محصولات زراعی در شهرستان و باتوجه به بارندگی‌های مناسب سال زارعی و به دنبال آن رویش پوشش گیاهی مرغوب، دهیاران موظف هستند که در روستا‌های خود ازبین جوانان تیم اطفاء حریق تشکیل دهند.

بخشدار مرکزی کهگیلویه باتوجه به حوادث بسیار تلخ آتش سوزی‌های سالیان اخیر گفت: دهیاری روستای دستگرد با آتش نشانی قراردادی منعقد کرده است تا در مواقع خطر وآتش سوزی مزارع از خسارات جبران ناپذیر آن جلوگیری شود.

وی با تأکید بر لزوم فرهنگ‌سازی مقابله با آتش سوزی خاطرنشان کرد: باتوجه به میزان بارندگی‌ها و رویش علف‌زار‌ها در منابع طبیعی و مراتع لازم است جهت پیشگیری از بروز آتش‌سوزی در این مناطق فرهنگ‌سازی شود.

حسینی‌پرور افزود: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از آتش‌سوزی‌ها مربوط به کشاورزانی است که پسماند‌های مزارع را آتش می‌زنند، جهاد‌کشاورزی با برگزاری دوره‌های آموزشی و یا نصب بنر از بروز حوادث تلخ پیشگیری کند.

وی در پایان خطاب به دهیاران گفت: درسطح روستا‌ها نسبت به جمع آوری زباله ومدیریت پسماند و نیز ساماندهی جایگاه زباله اقدام کنند.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه در ادامه سوزندان بقایای گیاهی به جا مانده در مزرعه توسط کشاورزان را یکی از عوامل وقوع آتش سوزی‌های گسترده دانست و اظهار کرد: باتوجه به وضع قوانین جدید در مجلس شورای اسلامی مبنی بر ممنوعیت سوزاندن بقایای گیاهی مزارع، اما در فصل برداشت باتوجه به برداشت محصول و آماده کردن زمین برای کشت دوم در مناطق گرمسیری، بقایای گیاهی و پسماند‌های کاه و کلش‌ها سوزانده می‌شود.

هدایت آویزش توضیح داد: به دلیل همجواری مزارع کشاورزی با یکدیگر و مراتع ملی، این آتش سوزی‌ها باعث می‌شوند که عرصه‌های بسیاری را دچار حریق کنند و ناخواسته باعث بروز خسارت‌های بسیاری می‌شوند.

وی با اشاره به تذکرات لازم و ضروری درخصوص آتش‌سوزی بقایای کاه و کلش‌ها به کشاورزان عنوان کرد: علی‌رغم تذکرات بسیار زیاد به کشاورزان، اما باز شاهد بی‌توجهی‌ها در این خصوص هستیم و باز باعث بروز خسارت‌هایی می‌شوند این در حالی است که کشاورزان می‌توانند با شخم‌زدن، زمین خود را برای کشت دوم آماده کنند.

وی در پایان خطاب به دهیاران گفت: باتوجه به کمبود نیروی انسانی درحوزه مدیریت بحران، ضروری است که دهیاران در زمان وقوع حوادث آتش سوزی همکاری کنند.

رئیس اداره محیط زیست کهگیلویه در ادامه با بیان اینکه عوامل طبیعی و انسانی در به وجود آمدن آتش نقش دارند، اظهار داشت: مواد سوختنی، اکسیژن و شعله آتش مثلثی است که در کنار یکدیگر باعث می‌شود آتش سوزی در مزارع و مراتع اتفاق بیفتد و عامل عمده آتش‌سوزی رفتار‌های انسانی در طبیعت است.

روح الله عزیزی با بیان اینکه محیط‌زیست و عرصه‌های مرتعی از سرمایه‌های ملی است، افزود: باتوجه به میزان بالای بارندگی‌ها و پوشش گیاهی بسیار زیاد در محدوده بخش مرکزی کهگیلویه، احتمال وقوع آتش سوزی بسیار بالاست و نیاز است که دهیاران در این فصل بسیار هوشیار باشند.

وی در پایان خطاب به دهیاران گفت: نسبت به دفع پسماند‌های زیست محیطی در محیط روستا‌ها اقدام نمایید و همانند سنوات گذشته در خصوص مسائل زیست محیطی همکاری لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/پ

خطر آتش سوزی در مزارع کهگیلویه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.