سخنگوی سازمان حفظ نباتات در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

آخرین جزئیات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی/ ملخ‌ها خسارت جدی به باغات و مزارع کشور وارد نکردند

میر گفت: تا ۲۷ اردیبهشت، سطح مبارزه شیمیایی با ملخ‌های صحرایی در ۲۵۳ هزار هکتار از ۸ استان کشور صورت گرفته است.

آخرین جزئیات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی/ ملخ‌ها خسارت جدی به باغات و مزارع کشور وارد نکردندمحمد رضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت هجوم ملخ‌های صحرایی به کشور اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تا ۲۷ اردیبهشت، سطح مبارزه شیمیایی با ملخ‌های صحرایی در ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی مرتعی ۸ استان کشور صورت گرفته است.

وی افزود: تاکنون بیشترین مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان بوده است.

میر با اشاره به اینکه تاکنون آفت ملخ صحرایی خسارت جدی به باغات و مزارع کشور وارد نکرده است، بیان کرد: علی رغم حجم بالای آفت ملخ صحرایی در ۸ استان کشور، اما اقدامات به موقع سازمان حفظ نباتات و جهاد کشاورزی استان‌ها موجب شده است تا این آفت وارد مزارع و باغات نشود.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: با توجه به حجم آفت ملخ صحرایی در استان ها، وزیر جهاد کشاورزی در هفته گذشته طی ۲ نامه به وزیر کشور و تشریح موضوع خواستار دریافت ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر شدند، از این رو انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر اعتبارات و امکانات لازم در اختیار سازمان حفظ نباتات قرار گیرد.


بیشتر بخوانید: آخرین جزئیات مبارزه علیه آفت ملخ صحرایی/ احتمال حمله بیوتروریسم ملخ صحرایی در حال بررسی است


وی با بیان اینکه از اوایل بهمن تاکنون ۱۴۵ ریزش در استان‌های جنوبی کشور داشته ایم، افزود: با توجه به پیش بینی‌های فائو و استمرار حجم ریزش ملخ‌های صحرایی  تا پایان شهریور مبارزه در استان‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.

به گفته میر، با توجه به پیش بینی افزایش حجم ریزش ملخ‌های صحرایی حداقل باید ۲۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر به موضوع مبارزه علیه آفت ملخ‌های صحرایی اختصاص یابد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در تامین آفت کش مورد نیاز مبارزه علیه آفت ملخ‌های صحرایی نداریم، بیان کرد: با توجه به آنکه تکنیکال ۲ آفت کش مبارزه با ملخ صحرایی از خارج تامین و توسط شرکت‌های تولیدکننده داخل فرآوری می‌شود، از این رو مشکلی در این زمینه نداریم.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات درباره مباحث مطرح شده پیرامون احتمال بیوتروریسم حملات ملخ‌های صحرایی و اظهار نظر فائو در این زمینه گفت: گروهی از نمایندگان فائو برای بررسی موضوع به ایران و عربستان آمدند تا بررسی‌های لازم را انجام دهند، اما تا کنون نتیجه را اعلام نکرده اند و طبق اظهار کارشناسان نتایج قطعی حداقل ظرف یک ماه آینده مشخص خواهد شد.

میر درباره آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات به ملخ‌های صحرایی بیان کرد: با توجه به اهمیت مبارزه با ملخ‌های صحرایی، رسانه‌ها باید کمک کنند که با جلب توجه مدیران مربوط، اعتبارات مناسبی به این موضوع اختصاص یابد.

وی درباره آخرین وضعیت مبارزه با هجوم ملخ‌های مراکشی به نوار شمالی کشور گفت: براساس آخرین آمار در نوار شمالی کشور در سطح حدود ۲۵ تا ۲۶ هزار هکتار مبارزه علیه ملخ‌های مراکشی صورت گرفته و این آفت به طور کامل تحت کنترل است.

سخنگوی سازمان حفظ نباتات در پایان با بیان اینکه ملخ‌های مراکشی آفت بومی کشور است، تصریح کرد: طبق روال همه ساله در این مناطق با آفت ملخ مراکشی روبرو هستیم و امسال به سبب افزایش بارندگی ها، جمعیت این ملخ‌ها افزایش یافته است.

انتهای پیام/

آفت ملخ مراکشی در نوار شمالی کشور تحت کنترل است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۷ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
یه روش ایران اختراع کند برای جمع اوری اینها چون این ملخها از میگو خشمزه تر هست ماشینهای مکنده قوی اختراع کنید انها جمع اوری کنید وانجماد شود برای مرغداریها این نعمات بسیار خوبی هستند من بچه بودم در زمان 50 سال قبل خشکسالی شد مردم از گرسنگی داشتند می مردند سر کله اینها پیدا شد مردم که انهو گنج پیدا کرده بودند می گرفتند می خوردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۶ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
با سلام. با توجه به مصرف ملخ در کشور های عربی در همسایگی کشورمان توصیه میگردد که از این ملخ ها بهره برداری بهتری کنیم. و انها را جمع اوری کرده و به انها بفروشیم وضایعات ان را در دامداری ها برای خوراک پرندگان زینتی و خوراک مرغداری ها و شترمرغ ها..... و به عنوان کود برای کشاورزی و گلخانه ها به نحو احسن از این نعمت خدادادی بهره برداری بهتری کنیم تا اینکه بجای هزینه های گزاف و میلیاردی برای سموم و سمپاشی ملخ ها و الودگی دشت و مزارع و طبیعت و خطرات این سموم و ملخ های اغشته به سم و خوردن و مصرف انها به طرق مختلف چه از طریق حشرات مثل مورچه ها و پرندگان و مسموم شدن انها و از بین رفتنشان وهمین طور اسیب های جدی که در این وسعت زیاد به محیط زیست و گونه های جانوری و گیاهی و حشرات و حتی اب های سطحی و زیر سطحی که توسط بارش که در حال حاضر امسال شکر خدا زیاد میباشد. و توسط این بارش ها این سموم به ابهای رودها و سدها و ابهای زیر زمینی راه پیدا کرده واین ابها الوده شده و در کشاورزی استفاده شده و محصولات همه الوده می گردد و همچنین ابزیان ماهی و میگوها که برای مصارف خودمان هست و ابزیانی که در طبیعت زنجیره غذایی یکدیگر را به صورت طبیعی تشکیل می دهند مانند غورباغه ها ،لاکپشت ها ،مارها،پرندگان،روباها و....که از یکدیگر تغذیه کرده و سپس مسموم و از بین میروند و امکان فاجعه محیط زیستی عظیمی در کشورمان خواهد شد.
خواهشمندم از مسولان مربوطه کشوری و استانی و منطقه ای بخصوص محیط زیست و وزیر نیرو به این موضوع مهم بیشتر توجه کرده و با محققان و دانشمندان برای بهره برداری از ملخ ها و جلوگیری از الودگی دشت و مزارع و ابهای روان و زیرزمینی مشورت نمایند و برای جلوگیری از هزینه های گزاف و الودگی محیط زیست و از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری و ابزیان و در نهایت خودمان که با مصرف ماهی و میگوها و محصولات کشاورزی که توسط بارشها این سموم از دشت ها و مزارع شسته و جاری و به رودخانه ها و سدها و ابهای زیرزمینی راه می یابند. مسموم و بیمار میشویم. بهترین گزینه ها و راه های منطقی و عاقلانه تر برای حل این مشکل (ملخ ها) انتخاب و اجرایی کنند که با کمترین هزینه حتی درامد زایی از این معضل این مشکل را حل و برطرف نمایند.
Iran (Islamic Republic of)
ء
۰۱:۳۰ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸
خوب شکارشون کنین صادرات کنین به عربستان سعودی
آخرین اخبار