در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

سالمندی، مهمترین معضل جامعه ایران در ۳۰ سال آینده

در ۳۰ سال آینده مهمترین معضل جامعه، سالمندی است که اگر اکنون به فکر نباشیم دچار مشکلات زیادی می‌شویم.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، سالمندی دوره‌ای است که چه بخواهیم، چه نخواهیم فرا می‌رسد؛ موه‌ها سپید می‌شوند؛ زانو‌ها کم می‌آورند و کمر خم می‌شود. این آغاز راه است؛ راهی که  ۶۰ یا ۶۵ سالگی شروع می‌شود و تا پایان عمر همراه ماست.

سالمندی، مهمترین معضل جامعه ایران در ۳۰ سال آینده

سخن از زندگی در دورانی است که همه به سمت آن پیش می‌رویم. این گروه سنی از زمان تولد همین طور که بزرگ می‌شدند، مشکلات اجتماعی را هم به علت جمعیت بزرگشان با خود بزرگ کردند.

در دوره‌ای جا دادن آن‌ها در کلاس‌های درس معضل جامعه بود، مدارس سه شیفته و نیمکت‌های کلاس چهار نفره شدند. بزرگتر که شدند ایران با بحران کنکور و دانشگاه مواجه شد. سیل این جمعیت از دانشگاه عبور کرد و به سن کار و ازدواج رسید، حالا اشتغال معضل بزرگ جامعه است. همین نسل می‌رود که با موی سپید تا چند سال آینده بحرانی جدید را برای ایران رقم بزنند.

بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، حدود ۲/۹ درصد از جمعیت ۸۰ میلیونی ایران سالمند هستند یعنی جمعیتی حدود ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر.

متخصصان علم جمعیت شناسی پیش بینی می‌کنند تا سال ۲۰۵۰، زمانی که ۳۳ ساله‌های امروز پیر می‌شوند به ۳۰ درصد جمعیت ایران می‌رسند یعنی از هر سه ایرانی یکی سالمند خواهد بود.

سالمندی، مهمترین معضل جامعه ایران در ۳۰ سال آینده

داریوش فرهود عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی ایران وپژوهشگر حوزه ژنتیک و روانشناسی در مورد چالش‌های سالمندی بیان کرد: امروز به دلیل بالا رفتن امید به زندگی و کاهش میزان زاد و ولد در کشور‌های توسعه یافته و درحال توسعه، پدیده سالمندی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

 فرهود افزود: با بهبود شرایط بهداشتی و درمانی و کاهش نرخ مرگ و میر و افزایش شاخص امید به زندگی، سالمندان سریعترین نرخ رشد حمعیت را در بین گروه‌های مختلف سنی دارد.

هم اکنون، حدود دو سوم جمعیت سالمند دنیا در کشور‌های درحال توسعه، مانند ایران، زندگی می‌کنند و پیش بینی می‌شود این رقم درسال ۲۰۵۰ به ۸۰ درصد برسد.

مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت می‌گوید: در ۳۰ سال آینده مهمترین معضل جامعه، سالمندی است که اگر اکنون به فکر نباشیم دچار مشکلات زیادی می‌شویم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت بیان کرد: این امر یکی از دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب برای تعادل جمعیت است. کشور ما اکنون در مرحله پنجره طلایی قرار دارد یعنی زمانی که بیشترین نیروی جوان را داراست.

وی گفت: دقیقا با این مسئله روبه رو هستیم که اگر ۳۰ سال پیش برای این دوران برنامه ریزی کرده بودیم، اکنون با مشکلات حوزه جوانان همچون بیکاری روبه رو نمی‌شدیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: همین مسئله برای سالمندی هم وجود دارد که اگر برای ۳۰ سال آینده برنامه ریزی در حوزه سالمندان انجام نشود با مشکلات زیادی روبه رو می‌شویم.

حضرتی با اشاره به اینکه ساختار خانواده‌ها تغییر یافته و وابستگی‌های خانوادگی کاهش پیدا کرده است، در حال حاضر ما با مسئله خانواده‌های تک فرزندی مواجه هستیم و یکی از مشکلات ما در سال‌های آینده این است که تعداد مراقبان در خانواده نیز محدود می‌شود.

وی در تصریح این موضوع می‌گوید: یکی از مشکلات ما مربوط به کمبود نیروی جوان در ۳۰ سال آینده است که باید آموزش خود مراقبتی و توانمند سازی مردم با جدیت پیگیری شود تا از حجم مشکلات دوران سالمندی کاسته شود.

سالمندی، مهمترین معضل جامعه ایران در ۳۰ سال آینده

در همین زمینه سلمان نژاد رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: به دلیل کاهش در دو حوزه‌ی موالید و مرگ و میر با افزایش سن سالمندی در ایران روبه رو می‌شویم.

سلمان نژاد در تشریح این موضوع که شیب سالمندی در ایران شدید است، افزود: با کاهش موالید و مرگ و میر، امید به زندگی افزایش پیدا کرده و باعث شده ما در سه دهه آینده با بار سالمندی شدیدی روبه رو شویم.

وی افزود: اگر هم اکنون ۹ درصد یعنی ۸ میلیون نفر از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می‌دهند در سه دهه آینده یک سوم جمعیت کشور یعنی حدود ۳۱ میلیون نفر سالمند خواهندشد.

سلمان نژاد در پاسخ به این سئوال که چه برنامه‌ای برای موج ورود جمعیت سالمندان به مراکز سالمندی آماده شده است، گفت: قرار نیست تمام سالمندان وارد خانه‌های سالمندان شوند. ما برنامه‌ای تنظیم کردیم برای سالمندان که درون اجتماع و دربین مردم حضور و مشارکت داشته باشند و یا در منازل مراقبت شوند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان اظهار کرد: برنامه ما این است که سالمندانی داشته باشیم که بتوانند در تمام زمینه‌ها مستقل باشند و نیازمند نباشند.

وی با اشاره به این موضوع که هم اکنون تعداد سالمندان زیاد نیست، روند برنامه‌ها یک مقدار کند است، اما در برنامه توسعه هفتم برنامه‌های بهتری با سرعت بیشر قرار خواهد گرفت.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان تصریح کرد: تخصیص یکسری منابع پایدار به این حوزه و تشکیل بیمه‌های مراقبتی در دستور کار است.

سلمان نژاد افزود:با توجه به اینکه زمان کوتاهی داریم وسالمندان آینده ما که جوانان امروز هستند، باید برنامه‌های منظم و دقیقی با سرعت زیاد برای اینکه سالمندان بتوانند مستقل باشند صورت بگیرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: جوانان ، وزارت کار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۳ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
اين سالمندام فكر ميكنن هنوز جوونن و كاراي نامناسب سنشونو ميكنن و برا خودشون و فاميلاشون زحمت و دردسر درس ميكنن چند وقت پيش يه پيرزنو ديدم داره دوچرخه سواري ميكنه
يكي نيس به اينا بگه يه بار بخورن زمين ديگه بلند شدني در كار نيست و تا لحظه مرگ باس با ويلچر حركت كنن ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۸
الان بنده به جای اینکه دو سال برم سر کار(فرصت شغلی هم دارم) و یه پولی جمع کنم و خانواده تشکیل بدم باید دو سال برم سربازی و وقتم رو تلف کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۳ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بدون برنامه و با انگيزه هاي سياسي - ايدولوژي جمعيت 35 ميليوني سال 57 به بيش از 80 ميليون كنوني رسيده. زمينهاي كشاورزي و جنگلهاي زيادي ازبين رفت و در آنها خانه ، جاده و... ساخته شد . آرامش و امنيت رواني مردم بواسطه افزايش ترافيك و آلودگي هوا و محيط از بين رفت. و دوباره دوباره اشتباه جديد و اينبار به بهانه جلوگيري از پيري جمعيت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بله وقتی بفکرکارشغل کنترل مهارتورم تورم مسکن و....نیستید بایدجمعیت جوان کم بشه و جمعیت رو به پیری بره اگه میخواید این چیزها ازبین بره بایدبفکرجوانهای مردم باشین ک دارن پیرمیشن ولی نمیتونند ازدواج کنند تشکیل خانواده بدن!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
سعادت
۱۱:۰۶ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
هرچه رشد جمعیت کمتر باشد بهتر است چون وقتی با جمعیت فعلی این همه مشکل بیکاری و مسکن و مشکلات اجتماعی وجود دارد آیا اگر جمعیت بیشتر شود مشکلات کمتر می شود؟
Iran (Islamic Republic of)
بتي
۱۰:۴۹ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بازم بيچاره دهه شصتيا اکثرشون ديگه نزديک دهه چهارم زندگيشون هستند نه کار درستي پيدا کردند نه ازدواج کردن کلا نفهميدن زندگي يعني چي ودر اينده جمعيت سالمند کشور رو تشکيل ميدن فقط همين عنوان رو تونستن به دست بيارن
Sweden
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
به نظرم ادم قبل از پيري بايد بميره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۵ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
باید از تجربه کشورهای دیگه استفاده کرد مثلا در اروپا خیلی از شغلهایی که نیازی به تحرک زیاد ندارن رو به جوونها نمیدن و به مسن ها میدن مثل رانندگی تاکسی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۸ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
ما دهه شصتیا خیلی بدبخت و بد شانسیم از این دنیا نصیبمان نمیشه با این دولت لاعقل خدا اون دنیا بهمون راحتی بده الان من ۳۵ سالمه بیکارم چیکار کنم با چه امیدی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
اي داد بيداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
يعني همه مون پير ميشيم و ديگه جوان نداريم تو کشور؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
از بس که ديگه کسي بچه نمياره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
چطور در همه بخشها گره های بسیار خوب و محکمی ایجاد شده ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۰۴ خرداد ۱۳۹۸
بنده خدا ها سی سال واسه این کشور تلاش کردند شدند معضل ؟؟؟
آخرین اخبار