یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

 مهم نیست در کدام عصر و دوران زندگی کرده‌اند؛ هر که با قلم و هنر پیوند داشته و عطر خوش مذهب مسلمانی را نفس کشیده، ارادتش را به امیر مؤمنان، حضرت علی(ع) نشان داده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، همه هنرمندان به نوعی در دوران زندگی خود ارادتشان را به حضرت علی نشان داده اند. از فردوسی، سعدی، مولانا، حافظ و... تا هنرمندان، شاعران و نویسندگان عصر ما؛ جلوه‌های مهر و ارادت به این امام بزرگوار، در همه شاخه‌های هنری تبدیل به آثاری شاخص و تاثیرگذار شده‌است. آن‌چه می‌خوانید، معرفی چند اثر درباره حضرت علی(ع) در موسیقی، شعر، نثر، خوشنویسی و نقاشی هنرمندان معاصر است.


بیشتربخوانید: تبین جایگاه پدر از دیدگاه حضرت علی (ع)


موسیقی متفاوت با اتکا به پشتوانه معنوی

یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

به عبدالقادر مراغه‌ای، شاعر و موسیقی‌دان قرن نهم هجری لقب معلم ثانی موسیقی داده‌اند. فرهاد فخرالدینی، آهنگ ساز ایرانی برای ساختن موسیقی به یاد ماندنی سریال امام علی(ع) به سراغ تصنیف‌های مراغه‎‌ای رفت و موسیقی این مجموعه را، بر اساس آثار او ساخت. فرهاد فخرالدینی درباره ساخت این موسیقی به یادماندنی که بیست و سه سال از ساخت آن می‌گذرد، گفته است: «من برای پلان به پلان سریال، خودم را در محل حادثه قرار می‌دادم و این حس را با حس درونی خودم تلفیق می‌کردم. خوب خاطرم هست وقتی چنین حسی را برای آهنگ سازی داشتم، گویی خودم در صحنه اتفاق بودم. من با اتکا به این پشتوانه‌های معنوی، نهایت تلاش خود را کردم تا موسیقی این سریال برایم فضایی متفاوت داشته باشد».

ماجرای عجیب شعر مشهور

یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

شاید کسانی که خیلی هم اهل شعر نیستند، بیت آغازین شعر مشهور شهریار درباره حضرت علی(ع) به گوششان خورده باشد: «علی ای همای رحمت، تو چه آیتی خدا را/ که به ما سوی فکندی همه سایۀ هما را». شهریار بعد از سرودن این شعر، آن را برای کسی نخوانده بود؛ اما آیت ا... مرعشی نجفی، یک شب در عالم خواب می‌بیند که حضرت علی (ع) در مسجد کوفه می‌فرمایند: شاعران فارسی زبان را بگویید بیایند. شهریار هم می‌آید و حضرت رو به او می‌فرمایند: شعرت را بخوان؛ شهریار همین شعر را می‌خواند. آیت ا... مرعشی بعد از این خواب، از شهریار دعوت می‌کند که به قم بیاید. بعد هم معلوم می‌شود که درست همان موقع که شهریار آخرین مصرع شعر را تمام کرده، ایشان آن خواب را دیده است.

خط و نقش‌هایی از دل و جان

یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

غلامحسین امیرخانی نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دارد و چهره ماندگار خوشنویسیِ ایران است. این هنرمند معاصر، شیوه خاص خود را در نستعلیق‌نویسی دارد و آثار ماندگار بسیاری از جمله خوشنویسی گلستان سعدی، فرازهایی از شاهنامه، دیوان حافظ و... خلق کرده است. امیرخانی عشق و علاقه‌اش به امیر مؤمنان، حضرت علی(ع) را هم بارها و بارها در خوشنویسی‌های چشم‌نوازش نشان داده است که تعدادشان هم کم نیست؛ از مناجاتی منسوب به مولا علی(ع) گرفته تا دعاها و جملات عربی در وصف کمال و فضایل ایشان.

عاشقی لابه‌لای واژه‌های نهج البلاغه

یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

یکی از تازه‌ترین نوشته‌هایی که درباره حضرت علی(ع) با نثری فاخر و روان منتشر شده است، کتاب «برای خاطر ابوتراب»، اثر منصوره مصطفی‌زاده است. نویسنده این کتاب را حاصل چند سال عاشقی لابه‌لای واژه‌های نهج البلاغه می‌داند. «آن است شیوه حکومت» هم اثر دیگری است با قلم و ترجمه سیّد مهدی شجاعی، نویسنده شناخته شده کشورمان؛ این کتاب ترجمه فرمان امام علی(ع) به مالک اشتر است. روش ترجمه این نامه، ارائه همزمان متن با ترجمه است. شجاعی با ساده‌ترین عبارت‌ها، ترجمه‌ای آهنگین، با روایت شاعرانه و لحنی حماسی را به مخاطب ارائه داده است.

3 برش از یک زندگی باشکوه

یادی از چند اثر ادبی و هنری معاصر، با موضوع امیرمؤمنان (ع) / هنر ِ وصف علی (ع)

نماد هنر معاصر ایران و گنجینه زنده بشری، شایسته استاد محمود فرشچیان است. هر کدام از قاب‌های این نقاش برجسته با جان مخاطب ارتباط برقرار می‌کند. او سه برش از زندگی امیر مؤمنان، حضرت علی(ع) را به شایستگی تصویر کرده است. در تابلوی «مولود کعبه»، خروج فاطمه بنت اسد را در حالی که فرزندش، علی(ع) را در آغوش دارد و فرشته‌ها همراهی‌اش می‌کنند، می‌بینیم. در تابلوی «یتیم‌نوازی» که به «پناه» مشهور است، مهربانی مولا علی(ع) نمایش داده شده است و در اثر «غدیر خم»، بالا رفتن دست علی(ع) توسط پیامبر اسلام(ص) چشم را نوازش می دهد.

 منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.