چطور پول برق کمتری بدهیم؟

در این مطلب به شما می‌گوییم که با روش‌های ساده‌ای می‌توانید حجم قابل توجهی در حدود یک‌سوم از مبلغ قبض‌تان را پایین بیاورید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  آن‌طور که وزارت نیرو اعلام کرده، روند مصرف انرژی ایران طی سه تا چهار دهه گذشته، کاملا افزایشی بوده است؛ به‌گونه‌ای که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی پیک مصرف برق ایران حدود ۳۶۰۰ مگاوات بوده است که این رقم در تابستان سال گذشته از مرز ۵۷‌هزار مگاوات نیز عبور کرد. این درشرایطی است که جمعیت ایران نسبت به پیش از انقلاب ۲.۵برابر شده، در مقابل پیک مصرف نیز حدود ٨برابر شده و علاوه بر این، رشد سرانه مصرف انرژی الکتریکی نیز تقریبا به همین نسبت اضافه شده است.

چطور پول برق کمتری بدهیم؟


بیشتربخوانید: چند پیشنهاد برای مشترکین بدهکار برق


پایین‌بودن قیمت برق که مهمترین دلیل مصرف بالای انرژی اعلام شده، قرار است از امسال منطقی شود. براساس آن‌چه مدیرعامل توانیر اعلام کرده، از دیروز تعرفه برق مشترکان پرمصرف تا ۱۶‌درصد افزایش پیدا می‌کند، اما اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که از قبض‌های سرسام‌آور خسته شده‌اید و هرماه مبلغ قبض برق‌تان افزایش می‌یابد، کافی است تا به چند نکته اساسی توجه کنید. بدون شک تنها با خاموش‌کردن لامپ‌ها یا شل‌کردن سرپیچ آن‌ها نمی‌توانید مصرف برق خود را تا قابل قبولی کاهش دهید. اگر می‌خواهید مصرف برق خانگی و اداری خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید، بهنام بیات مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق البرز روش‌هایی را به شما پیشنهاد می‌کند.

شهروندان بهتر است در زمان اوج مصرف برق، از روشن‌کردن وسایل برقی پرمصرف خودداری کنند.
باید توجه داشته باشید که وضع مصرف برق در کنتور‌های هوشمند به سه زمان میان‌بار، اوج و کم‌بار تقسیم‌بندی می‌شود که ساعت میان‌بار آن از ٧ صبح تا ٧ عصر اوج، ٧ عصر تا ۱۱شب و کم‌بار نیز از ۱۱شب تا ٧ صبح درنظر گرفته شده است. کنتور‌های هوشمند در محاسبه هزینه برق مصرفی هر سه زمان را به صورت خودکار لحاظ می‌کنند و اگر مشترکی در زمان اوج مصرف، وسایل برقی بیشتری روشن کرده و مصرف زیادی داشته باشد، باید پول برق بیشتری بپردازد؛ بنابراین مشترکین دارای کنتور هوشمند برای این‌که پول برق کمتری بپردازند، بهتر است وسایل برقی پرمصرف خود را در زمان کم‌باری و میان‌باری مصرف روشن کنند. اما عدم استفاده از وسایل پرمصرف علاوه بر این‌که از لحاظ اقتصادی به نفع مشترکین است، باعث صرفه‌جویی در مصرف برق شده و از قطعی برق در روز‌های گرم سال جلوگیری می‌کند. هرچند که استانداردسازی وضع روشنایی پارک‌ها به عهده شهرداری است و شرکت توزیع نیروی برق استان در این زمینه دخالتی ندارد، اما شهروندان گزارش‌های خود در این زمینه را می‌توانند با ۱۳۷ درمیان بگذارند تا اقدامات لازم برای اصلاح وضع موجود صورت بگیرد.

اما اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که می‌خواهید در ماه رمضان ایستگاه صلواتی برپا کنید، برای گرفتن برق برای ایستگاه‌های خود باید با سامانه ۱۲۱ تماس بگیرید تا در اسرع‌وقت اقدامات لازم در این خصوص انجام شود.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۸:۴۲ ۰۹ خرداد ۱۳۹۸
یه سیم و یه میانبر .
آخرین اخبار