کارشناس علوم قرآنی گفت: روزه داران تا پایان ماه رمضان باید تمام سعی و تلاش خود را کنند تا اگر در دو دهه گذشته از این ماه پربرکت بی‌بهره مانده‌اند استفاده کامل را حتی از یک روز باقی مانده رمضان ببرند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین فرحناکیان کارشناس علوم قرآنی درباره روایات متعدد در باب ماه رمضان گفت: پروردگار متعال برای غفران و رحمت نسبت به بندگانش ماه مبارک رمضان را به نام خود قرار داده است و در این ماه نعمت‌ها و برکات الهی را برای بندگانش مقرر کرده است. در روز‌های جمعه و شب‌های قدر خداوند به بندگانش نظر دارد و در آخرین شب ماه مبارک رمضان یعنی عید سعید فطر سفره مهمانی‌اش را جمع می‌کند.

موانعی که ما را از رحمت الهی محروم می‌کنند


بیشتربخوانید: ۱۲ فرصتی که خدا پیش روی گناهکار قرار می‌دهد


وی در همین راستا افزود: روزه داران تا پایان ماه رمضان باید تمام سعی و تلاش خود را کنند تا اگر در دو دهه گذشته از این ماه پربرکت بی‌بهره مانده‌اند استفاده کامل را حتی از یک روز باقی مانده رمضان پیش از اینکه سفره الهی جمع شود ببرند.

وی درباره محرومان از رحمت الهی که به چند دسته در ماه مبارک رمضان تقسیم می‌شوند توضیح داد: پیامبر اکرم (ص) در معرفی دیگر محرومان از رحمت ماه مبارک رمضان فرموده‌اند: کسانی هستند که والدینشان از آن‌ها ناراضی اند. در روایات اسلامی تاکیدات فراوانی به احترام گذاشتن به والدین شده است، اگر کسی حتی نگاه تند یا خشم آلودی به والدین خود کند خداوند عبادت‌های آن بنده را نخواهد پذیرفت.

این کارشناس علوم قرآنی افزود: دسته دیگر کسانی هستند که با قوم و خویش رابطه‌ای ندارند. معنی صله رحم این است که انسان با قوم و خویش خود رابطه داشته باشد، جویای احوالشان باشد، در برآورده کردن نیازشان کوتاهی نکند و هر مقداری که توانایی دارد کمکشان کند حتی به مقدار کمی نان یا خرما اگر ممکن باشد.

حجت‌الاسلام و المسلمین فرحناکیان به دسته دیگر از محرومان اشاره و بیان کرد: به گفته پیامبر اسلام (ص) دیگر محرومان از رحمت الهی بدعت گذاران در دین هستند، یعنی کسی که چیزی را به دین الهی نسبت می‌دهد در حالی که مطالعه و تلاشی نکرده است.

وی افزود: علاوه بر این موارد کسی که کینه‌ای در دل دارد نیز از رحمت الهی به دور است. متاسفانه برخی از ما در رابطه‌هایمان به دلیل کینه به دل گرفتن قطع شده است. یک فرد شیعه حتی اگر بدی هم در حقش شده نباید کینه به دل بگیرد می‌تواند امر به معروف و نهی از منکر کند. در روایات داریم کسی که کینه کسی را به دل دارد در شب‌های قدر رحمت الهی شامل حال او نمی‌شود. کسی که اهل گناه نیز باشد جزو گروهی است که از رحمت الهی محروم می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین فرحناکیان با تاکید به بهره‌مند شدن از روز پایانی ماه رمضان خاطر نشان کرد: سعی کنیم در روز پایانی ماه مبارک ضمن بهره مندی خود از آن مراقب موانع ذکر شده از رحمت الهی باشیم.

منبع: میزان

انتهای پیام/

مراقب باشیم در روز پایانی ماه مبارک رمضان از رحمت الهی محروم نشویم

برچسب ها: تفسیر قرآن ، خواندنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.