ناگفته‌هایی از مهار ویروس اسرائیلی توسط دانشمندان هسته‌ای / کدام نخبه ایرانی جانش را پای مقابله با پیچیده‌ترین سلاح سایبری دنیا گذاشت؟ + عکس

در مطلب زیر ناگفته‌هایی از خنثی سازی توطئه وحشتناک صهیونیست‌ها توسط دانشمندان هسته‌ای را می‌خوانید.


به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مصطفی احمدی روشن در ۱۷ شهریور ماه ۱۳۵۸ در بیمارستان بوعلی شهر همدان به دنیا آمد. در سال ۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد. در سال ۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد و در همین رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل داد و پس از آن وارد مرحله دکترای رشته نانو بیوتکنولوژی شد. در دوران تحصیل در دانشگاه در پروژه ساخت غشا‌های پلیمری برای جداسازی گاز‌ها که برای اولین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت و چندین مقاله ISI به زبان‌های انگلیسی و فارسی در مجلات معتبر علمی جهان به چاپ رساند.

توطئه وحشتناکی که توسط دانشمند هسته‌ای خنثی شد / ناگفته‌هایی از دلایل ترور شهید احمدی روشن


بیشتربخوانید: ماجرای درخواست وام پدر «احمدی روشن» از رهبر انقلاب+تصاویر


شهید مصطفی احمدی روشن یکی از پایه گذاران سایت هسته‌ای نطنز بود. تاثیر بسیار مطلوبی در بخش تامین کالا‌ها و خرید تجهیزات هسته‌ای در حوزه غنی‌سازی در زمان تحریم‌ها داشت. سرانجام ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰، مصطفی احمدی روشن در حالیکه عازم محل کار خود بود، دو تروریست موتورسوار با چسباندن یک بمب مغناطیسی به خودروی وی که یک دستگاه خودروی پژو ۴۰۵ بود، او را به شهادت رساندند.

شهید احمدی روشن یکی از قهرمانان کشف ویروس استاکس نت است که بسیاری دلیل ترور او را حضور اثرگذارش در خنثی کردن این توطئه صهیونیستی می‌دانند. شرح یکی از همکاران شهید احمدی روشن در رابطه با کشف این ویروس در ادامه می‌آید:
مصطفی در حوزه غنی‌سازی، فعال و در عین حال عهده‌دار تامین تجهیزات بود. برای پیمان‌کار‌ها مثل حائل بود. در آن شرایط سخت و امنیتی خودش رو جلو قرار می‌داد و می‌گفت مطمئن باشید اسم شما جایی آورده نخواهد شد و با روشی که داشت با سازمان هم صحبت می‌کرد. اعتماد پیمانکار جلب می‌شد و در آن شرایط کار را پیگیری می‌کرد.

مصطفی خودش می‌دانست چقدر در معرض تهدید است و ترسی به دلش راه نمی‌داد و با تمام قوا پیشروی می‌کرد. بار‌ها شده بود حتی گوشی‌هایمان را داخل ماشین می‌گذاشتیم و بیرون ماشین باهم حرف می‌زدیم تا اطلاعاتی که راجع به آن صحبت می‌کنیم جایی درز نکند. یک بار به او گفتم مصطفی دیگر آخر خط است خصوصا در مورد ویروس استاکس نت، گفتم مصطفی دیگر بس است.

با این حال، زمانی که دشمن از طریق ویروس، سیستم‌ها را مورد حمله قرار داد که شناسایی آن نه در حوزه رشته تحصیلی‌اش؛ مهندسی شیمی، و نه حوزه وظایف کاری‌اش بود. اما باز هم این مصطفی بود که برای تشکیل گروهی از نخبگان کامپیوتر و الکترونیک دست به کار شد. همان اعجوبه‌هایی که ممکن است در حالت عادی، از ترس ممنوع‌الخروج شدن، بابت فعالیت در حوزه‌های حساس احتیاط کنند. اما با کمک مدیران و توکل، کار را تا جایی پیش بردند که علاوه بر مهار ویروس استاکس، با اصلاحاتی که در شبکه داده شد، ایران را در رده معدود کشور‌هایی قرار دهد که دارای سیستم و شبکه غیرقابل نفوذ باشد و این گونه دشمن را حیرت زده کرد. آنقدر خط شکنانه پیش رفت تا شهیدش کردند...

ویروس استاکس که وارد تجهیزات ما شده بود، باعث شد سانتریفیوژ‌ها یکی پس از دیگری از کار بیفتد. تصور کنید ما در آن مقطع در زنجیره حدود ۶۰۰۰ سانتریفیوژ چیده شده داشتیم و که استاکس نت تا ۴۵۰۰ تا از آن‌ها را از بین برد. این اتفاق هر لحظه ممکن بود دوباره بیفتد. ۲ نصفه شب، ۴ بعد از ظهر، ۶ صبح و هر زمان امکان تکرار اتفاق وجود داشت. پای آبروی سایت و سازمان و از همه مهم‌تر نظام درمیان بود. مدیرعامل سایت نطنز، کمیته‌ای راه انداخت به نام «کمیته برق». کار کمیته این بود که این قضیه را بررسی کند و مشکلش را حل کند. مصطفی هم عضو این کمیته بود. کمیته تقریباً هر هفته جلسه داشت.

هر کدام از اعضای کمیته ایده‌هایی می‌دادند و از مدیرعامل مجوز می‌گرفتند که ایده‌هایشان را پیگیری کنند و تا اشکال کار پیدا شود، هر گروهی چند ماهی مشغول کار بود، مشکلات را از منظر خودش بررسی می‌کرد، به نتیجه نمی‌رسید و دوباره کار از صفر شروع می‌شد. این مشکل انگار قرار نبود حل بشود. مصطفی و همکارانش دست به کار شدند. کاری که آن‌ها باید انجام می‌دادند، خیلی سخت بود. هم باید جای سانتریفیوژ‌هایی که از بین رفته بودند، ماشین اضافه می‌کردند تا چرخ غنی‌سازی حتی یک لحظه هم از حرکت نایستد. هم جلوی خرابکاری‌های ویروس را می‌گرفتند که از ماشین‌ها تلفات بیشتری نگیرد. دست و پنجه نرم کردن با ویروسی که نه آن را می‌شناختند، نه می‌دانستند چطور کار می‌کند.

مهیب‌ترین و پیچیده‌ترین سلاح سایبری دنیا که تا کنون طراحی شده، آن هم به ادعای خود غربی‌ها. بچه‌ها کار‌ها را تقسیم کردند. وظیفه یک گروه کار نرم افزاری شد و کار یک گروه هم پشتیبانی و تأمین قطعات. مصطفی احمدی روشن وظیفه‌اش شد پشتیبانی از تیم نرم‌افزاری و تأمین ماشین‌های سانتریفیوژی که از دست‌رفته بودند.

همه دستگاه‌هایی که درگیر غنی‌سازی آلوده شده بودند را پیدا کرد. پیدا کردن ابزار‌هایی در سایت که آلوده نباشند، غیرممکن به نظر می‌رسید. ویروس استاکس در همه جای سایت نفوذ کرده بود و همه چیز را به هم ریخته بود. به هیچ دستگاهی اعتماد نبود.

سیستم‌ها امنیت لازم را نداشت. گفته می‌شد آمریکا که سهل است، پاکستان هم می‌تواند به این سیستم و این شبکه نفوذ کند. سیستم عامل ما پورت‌هایش باز بود و با یک فلش هم می‌شد به آن نفوذ کرد. بدتر از آنکه از داخل ایران هم می‌توانند جزئیات سیستم شما را تجسس کنند. همین شد که ضرورت بازنگری و مقابله با اشکال و احتمال نفوذ در سیستم بازنگری شد.

زیر ساخت‌هایی که مصطفی بار‌ها سر آن‌ها با مسئولان بالا دستی جنگیده بود که قبل از افزایش تعداد سانتریفیوژ‌ها و اعلام روز فناوری هسته‌ای و برگزاری جشن باید زیرساخت‌های اصولی و کارشناسی شده چه از لحاظ تامین برق تجهیزات چه زیر ساخت‌های نرم افزاری ایجاد شود. اما متاسفانه با توجیه اینکه مصطفی مخالف توسعه صنعت هسته‌ای است از سایت هسته‌ای نطنز اخراجش کردند. (اخراج مربوط به سال ۸۵ و شرکت اول سایت نطنز است. مصطفی پس از اخراج بدون هیچ عقب‌نشینی و پا پس کشیدنی به شرکت دوم سایت رفته و در کنار دوستانش کار صنعت هسته‌ای را با قوت بیشتر پیگیری می‌کند. ماجرای استاکس نت مربوط به سال ۸۶ است.)
آن‌هایی که در آن طرف دنیا ویروس استاکس نت را طراحی کرده بودند و آن را با عامل‌های انسانی وارد سیستم نطنز کرده بودند، کارشان را خوب بلد بودند. آن‌ها استاکس نت را تنها برای سایت نطنز ایران طراحی کرده بودند و نه هیچ صنعت دیگر در دنیا. تمام علم و مهارت و سرمایه شان را هم آورده بودند پای طراحی این ویروس. متخصصان ایرانی با تلاش و مجاهدت شبانه روزی توانستند جای نمونه خارجی plc زیمنس کشور آلمان استفاده شده صنعت هسته‌ای، نمونه بومی آن را پیاده سازی کنند.

اما حالا چه کسی حرف آن‌ها را باور می‌کرد؟ از کجا معلوم که ویروس مهار شده و دیگر کاری از دستش برنمی‌آید؟ مصطفی و همکارانش برای اینکه حرفشان را اثبات کنند، یک زنجیره از ماشین‌های سانتریفیوژ را در اختیار گرفتند. دوران سختی بود. برای اینکه زنجیره‌شان به مشکل نخورد، حتی بعضی شب‌ها خانه نمی‌رفتند. در همان بیابان‌های نزدیک سایت، توی اتومبیل‌هایشان منتظر می‌ماندند تا اگر مشکلی برای زنجیره شان پیش آمد، سریع خودشان را بالای دستگاه‌ها برسانند. آن‌ها این زنجیره را کاملاً پاک از ویروس کردند، آزمایش کردند و از آن اورانیوم غنی‌سازی شده هم گرفتند. این‌ها نتیجه چند ماه تلاش شبانه روزی او و همکارانش بود. آن‌ها شب و روز را در این مدت فراموش کرده بودند. حالا دیگر هیچ عاملی سایت را تهدید نمی‌کرد.

منبع:تسنیم

انتهای پیام/

توطئه وحشتناکی که توسط دانشمند هسته‌ای خنثی شد / ناگفته‌هایی از دلایل ترور شهید احمدی روشن

برچسب ها: شهدا ، انرژی هسته ای
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۱۳ بهمن ۱۳۹۹
این نخبه شهیدراه علم وعمل را به جوانان بیشتر معرفی کنید اینها اسوه حسنه اند فقط خداوند منان است که میداند بنده اش چه جایگاهی دارد وشهادت را نصیبش میکند کاش دانشجویان صنعتی شریف بدانند که درچه مکان مقدسی. درحال تحصیل اند ارواح پاک این شهیدان ناظر براعمال ما هستند .همه ما درمقابل اینها وخانواده هایشان تعهد داریم نا سپاسی ما عقوبت دنیوی واخروی دارد صلوات ورحمت خداوند به روح پاک شهدای ما
Iran (Islamic Republic of)
لبیک یا خامنه ای
۱۵:۳۱ ۲۰ تير ۱۳۹۸
سلام
دوستان لطفا وصیت شهید رو بخوانید.
هرکس از ولایت دور بشه عاقبت بخیر نمیشه تلاش کنیم تو راه امام و شهدا و رهبر حرکت کنیم که سرنوشت هر کسی که تو این راه باشه شهادت است حالا یکی مثل احمدی روشن شهید علمی میشه یکی مثل حججی میشه یکی مثل شهید حدادیان میشه.
رهسپاریم با ولایت تا شهادت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۲۴ خرداد ۱۳۹۸
حیف شد عزیرای نخبمون رفتن خدا رحمت گنه
مرگ بر امریکا و اسراییل
Iran (Islamic Republic of)
مهناز
۲۰:۱۱ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد خدا به خونواده اش صبر بده
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۰:۴۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۶:۱۹ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸
خداوندا تمام کسانی را که ره حق رفتند غرق در رحمت خویش فرما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد. امنیت امروز در سایه مجاهدت‌ها مردان شیری مثل اوست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
کاش بعضی ها ازاین شهید مون یادبگیرن چگونه باید خدمت کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روح ایشون شاد و برای کشور بسیار خدمت کردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
خدارحمتش کنه و ان شاءالله از این جوانها زیاد داشته باشیم و جای ایشون رو پر کنن...هر کسی در این دنیا ماموریتی داره که وقتی تموم شد اجلش میرسه ...چقدر خوبه که اجل آدم با شهادت باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد . راهش پر رهرو انشاا...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۰ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
احمد روشن ها باید بادیگارد داشته نه بعضی از مسئولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
مرگ بر اسرائيل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
خدا رحمتش کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
و دشمن داخلی و خارجیش را لعنت ابدی بکند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۱۰ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
یک شخص به این مهمی میبایست حفاظت میشد...
Iran (Islamic Republic of)
mehdi
۱۳:۰۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
واقعا اسم خیلی از نخبه ها و متخصص های که تو حوزه های امنیتی مثل هسته ای و موشکی همیشه گمنام میمونه عجرشون فقط با خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
سلام .تذکر : اجر درسته نه عجر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد .ولی چه غریب هستند و هنوز انطور که باید انها را بشناسیم نشناخته ایم .واقعا اگه از این افراد تبلیغ درست میشد الگوی بسیاری از جوانان فعلی بودند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
با اوليا الله محشور بشه، امان از نفوذي.............
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
قدرش ندانستیم ..هنوز هم نیروهای خوبی داریم که قدر شناسشان نیستیم ..متاسفانه مگر فقدانشان احساس شود .خدا رحمتش کند .
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۱۲:۴۱ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
افسوس که خونشان به ناحق ریخته شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
پس باید به رشته کامپیوتر اهمیت ویژه ای داده بشه
Iran (Islamic Republic of)
منتظر
۱۲:۱۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
یادش گرامی و نامش ماندگار و راهش پر رهرو باد
Iran (Islamic Republic of)
آتش به اختیار
۱۱:۴۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
درود و رحمت خدا بر روح بلند این شهید عزیز
ایکاش این روحیه جهادی در وجود بی وجود بعضی از مسئولین هم می بود
Iran (Islamic Republic of)
irN
۱۲:۲۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
پیدا کردین که کی گرای شهید احمدی روشن و داده به موساد ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
صلواه به روح این شهدای علم و عمل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
جوانان انقلابی و عاشورایی ترس از تحریم و بیگانگان ندارند فقط کافیست که فرصت داده شود درست همانند دفاع مقدس
راهشان مستدام باد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد یادش گرامی امید که در این خطه همچین دانشمندانی داشته باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
اي جان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۳ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
از این عزیزان باید ۲۴ساعته مراقبت میشد که نشد و دشمنان اینها را شهید کردند روحشان شاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
بصیرت، حرکت جهادی، عشق به کار یعنی این
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
نثار روح مصطفی احمدی روشن و همه کسانی که برای آبادی ایران عزیز تلاش ومجاهدت کردن اللهم صل علی محمد وآل محمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
درود خداوند بر مجاهدان راه حق باد . اینها باید الگوی جوانان ما باشند
Iran (Islamic Republic of)
حسینی گلپایگان
۱۰:۴۸ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
احسنت به این مجاهدت
ایران به دست اینان ساخته می شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
روحش شاد
آخرین اخبار