بر اساس انتشار جدیدترین رتبه‌بندی علمی؛

جایگاه علمی ایران در منطقه/ دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

براساس جدیدترین رتبه‌بندی علمی، ایران به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی هوا فضا در آسیای غربی رسیده است.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردندبه گزارش حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، جدیدترین رتبه‌بندی سایمگو برای سال ۲۰۱۸ منتشر شده و تحلیل اعداد و ارقام آن نشان می‌دهد ایران در سال ۲۰۱۸، به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی هوا فضا در سطح کشور‌های آسیای غربی رسیده است.

سایمگو یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش‌محور در جهان است.

اخیراً این نظام رتبه‌بندی دو شاخص جدید عملکردی (نمایه تخصصی و میزان تعالی) را به ۴ شاخص قبلی برای ارزیابی دستاورد‌های پژوهشی دانشگاه‌ها افزوده است.

بررسی‌های منتشر شده در مجله «SCImago Journal & Country Rank» نشان می‌دهد ایران با تعداد ۴۸۶ مقاله در زمینه مهندسی هوا فضا در رتبه نخست و ترکیه با یک اختلاف چشمگیر در رتبه بعد و در مقام دوم قرار گرفته است.

بر اساس آنچه که این رتبه‌بندی منتشر کرده، رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربستان سعودی، مصر، عراق، امارات متحده عربی، اردن، عمان، لبنان، قطر، کویت، سرزمین اشغالی و سوریه در جایگاه‌های بعد از ایران و ترکیه قرار گرفته‌اند.

از میان ۴۸۶ مقاله منتشر شده محققان ایرانی، ۴۴۱ مقاله قابل استناد بوده است؛ در حالی که ترکیه به عنوان کشوری که مقام دوم را کسب کرده، در این زمینه تنها ۲۸۳ مقاله تولید کرده که از این تعداد تنها ۲۵۹ مقاله قابل استناد بوده است؛ همین وضعیت برای کشور‌هایی که بعد از ایران در جدول قرار گرفته‌اند نیز صدق می‌کند.

دانشمندان رژیم صهیونیستی با ارائه کمتر از ۵۰ درصد مقالاتی که محققان ایرانی تولید و منتشر کرده‌اند، جایگاه سوم جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

آمار‌ها بیانگر آن است که محققان رژیم صهیونیستی ۲۱۰ مقاله، عربستان سعودی ۱۲۷ مقاله، مصر ۱۲۱ مقاله، عراق ۵۹ مقاله، امارات متحده عربی ۴۳ مقاله، اردن ۳۷ مقاله، عمان ۱۴ مقاله، لبنان ۱۲ مقاله، قطر ۱۱ مقاله، کویت ۵ مقاله، سرزمین اشغالی ۲ مقاله و سوریه تنها یک مقاله در زمینه مهندسی هوا فضا تولید و منتشر کرده‌اند.

ایران در یک بررسی کلی‌تر میان ۱۵۵ کشور جهان، جایگاه سیزدهم جهان را به خود اختصاص داده و صدرنشین کشور‌های جهان، دانشمندان چینی هستند.

دومین کشور در تولیدات علمی مهندسی هوا فضا

دانشمندان چینی با تولید و ارائه ۹۳۱۰ مقاله در زمینه مهندسی هوا فضا مقام نخست جهان را در میان ۱۵۵ کشور به خود اختصاص داده‌اند؛ از تمام مقالاتی که توسط چین در رشته مهندسی هوا فضا تولید شده ۸۸۷۰ مقاله قابل استناد بوده است.

بر اساس جدولی که سایمگو منتشر کرده کشور‌های آمریکا، هند، انگلیس، آلمان، ایتالیا، فرانسه، روسیه، ژاپن، کانادا، کره‌جنوبی و استرالیا قبل از ایران و کشور‌های برزیل، اوکراین، هلند، اسپانیا، لهستان، ترکیه، سوئد، بلژیک، پاکستان، سنگاپور، رژیم صهیونیستی و کشور‌های تایوان، هنگ‌کنگ، مالزی، تونس، مجارستان، جمهوری چک، سوئیس، ویتنام، فنلاند، عربستان سعودی، مصر، پرتغال، دانمارک، رومانی، نروژ، آسیا، استرالیا، اندونزی، یونان، تایلند، آفریقای جنوبی، اسلواکی، مکزیک، عراق، الجزایر، نیوزلند، ایرلند، امارات متحده عربی، صربستان، اردن، آرژانتین، کلمبیا و نیجریه به ترتیب در رتبه‌های بعد از ایران قرار گرفته‌اند.

آمریکا به عنوان دومین کشور در تولیدات علمی مهندسی هوا فضا، ۶۵۹۶ مقاله تولید و منتشر کرده که از این تعداد ۶ هزار و ۲۶۸ مقاله قابل استناد بوده است.

مهندسی فضایی

 ایران موفق شد در حوزه مهندسی فضایی رتبه نخست منطقه را از آن خود کند، تعداد مقالات تولیدی در این حوزه ۳ هزار و ۷۳۸ مقاله بود؛ پس از ایران، رژیم صهیونیستی و ترکیه قرار دارند.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

علوم کشاورزی و زیست‌شناسی

ایران در حوزه علوم کشاورزی و زیست‌شناسی هم با تولید ۸۶۸ مقاله جایگاه اول در خاورمیانه را کسب کرد. این در حالی است که کشورهای ترکیه و عربستان صعودی با اختلافی زیاد در تعداد تولید مقالات نسبت به کشور ما، جایگاه‌های دوم و سوم منطقه را به دست آوردند.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

هوش مصنوعی

یکی از موضوعات بسیار مهم دنیای امروز، حوزه "هوش مصنوعی" است که عملکرد ایران از نظر تولید مقالات دراین حوزه و در خاورمیانه بسیار مثبت بوده و توانسته جایگاه نخست را از آن خود کند. همچنین در سطح جهانی هم عملکرد ما خوب بوده و توانسته‌ایم جایگاه نهم را کسب کنیم.

تعداد مقالات تولیدی محققان کشور ما در حوزه "هوش مصنوعی" در سال ۲۰۱۸ میلادی به هزار و ۸۱۳ مقاله می‌رسد.

ترکیه با تولید هزار و ۶۷۸ مقاله در رتبه دوم منطقه قرار دارد.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

 

نجوم و اختر فیزیک

کشور ما با تولید ۲۲۸ مقاله در حوزه نجوم و اختر فیزیک در رتبه دوم خاورمیانه جای گرفت.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

 

بیوشیمی

تعداد مقالات تولید شده توسط محققان کشور در حوزه بیوشیمی در خاورمیانه و در سال ۲۰۱۸ میلادی به دو هزار و ۱۷ مقاله رسید که سبب شد ایران رتبه اول این حوزه را کسب کند. ترکیه و مصر به ترتیب ۹۳۴ و ۸۵۸ مقاله در بیوشیمی تولید کردند و توانستند جایگاه دوم و سوم را از آن خود کنند.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

 

زیست فناوری

از دیگر موضوعات علمی مهم دنیای امروز "زیست فناوری" یا همان "بیوتکنولوژی" است که خوشبختانه ایران توانست با تولید هزار و ۷۴ مقاله جایگاه نخست منطقه خاورمیانه و دوازدهم جهان را کسب کند؛ همچنین ترکیه و عراق هم رتبه دوم و سوم منطقه را به دست آوردند.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

تحقیقات سرطان

تعداد مقالات تولیدی ما در حوزه تحقیقات سرطان به ۵۲۹ مقاله در سال ۲۰۱۸ میلادی رسید و توانستیم در خاورمیانه جایگاه نخست را به خود اختصاص دهیم.

دانشمندان ایرانی رتبه نخست هوا فضا در آسیای غربی را کسب کردند

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار