رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: با کشت فراسرزمینی از واردات محصولات کشاورزی به ویژه نهاده‌های دامی بی نیاز می‌شویم.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، فتحی رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در حاشیه جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی و گروه کاری کشاورزی، آب و منابع طبیعی استان در گفتگو با خبرنگاران گفت: آئین نامه کشت فراسرزمینی براساس مصوبه هیات وزیران به منظور بهره‌برداری از منابع، عوامل، ظرفیت‌ها و امکانات سایر کشور‌ها برای تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز برای حفظ منابع پایه تولید و ارتقای امنیت غذایی و سایر نیاز‌های صنعتی کشور ابلاغ شده است.

وی با اعلام حمایت و هدایت کشاورزان و سرمایه‌گذاران برای کشت فراسرزمینی در استان آذربایجان شرقی گفت: افزایش مصرف سرانه محصولات غذایی ناشی از افزایش جمعیت و محدودیت منابع آب وخاک برای تولید و نیاز‌های غذایی، برخی کشور‌ها به کشت و تولید مشترک محصولات کشاورزی مورد نیاز خود در محدوده سرزمینی کشوری دیگر سوق پیدا کرده‌اند تا بتوانند با امکانات و پتانسیل‌های اقلیمی کشور دیگر و به وسیله کشاورزان، متخصصان و سرمایه‌گذاران بومی خود، ضریب خود کفایی را در زمینه محصولات کشاورزی ارتقاء دهند.

وی به تجربه و فعالیت تعدادی از بهره‌برداران کشورمان در زمینه کشت محصولات زراعی در کشور‌های آذربایجان، قزاقستان و... و مطالعات صورت گرفته توسط شرکت‌های جهاد استقلال و جهاد سبز در این خصوص اشاره کرد و سیاست‌های کنونی برای کشت فرا سرزمینی محصولات کشاورزی برای سرمایه گذاران استان را بیشتر متمرکز درمحصولاتی که نیاز به واردات آن‌ها وجود دارد مورد تاکید قرار داد.

فتحی افزود: براساس این تحقیقات، کشور‌های مستعد در سرمایه پذیری متاثر از مولفه‌های ریسک تغییرات اقلیمی، متوسط بارندگی ماهیانه، منابع آب تجدید پذیر، متوسط دمای ماهانه، وسعت و کیفیت اراضی، سهولت کسب و کار، منابع انسانی، زیرساخت‌های ترابری و بعد مسافت و امنیت می‌باشند لذا نهایتا از آن میان، کشور‌هایی که با جامعه ایرانی سازگارتر باشند و توسط کارگروه کشت فراسرزمینی انتخاب وتوصیه شده اند در قالب کشور‌های منتخب شامل هشت کشور آذربایجان، قزاقستان، اوکراین، روسیه، اندونزی، غنا، تانزانیا و برزیل می‌باشند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه کشت فرا سرزمینی زمینه رونق تولیدات کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی برای کشور را فراهم می‌ند ادامه داد: با کشت فرا سرزمینی و با همین امکانات موجود کشورمان می‌توانیم خلق ثروت و اشتغال زایی کردهو علاوه بر آن که محصولات و نهاده‌های دامی مورد نیاز کشورمان همچون ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای و سویا تأمین می‌شود می‌توانیم به سایر کشور‌ها نیز صادر کنیم.

وی با بیان اینکه کشت فراسرزمینی قیمت تمام شده محصولات را کاهش می‌دهد افزود: یکی از محدودیت‌های کشور در حال حاضر مسئله آب است و مشکل بحران آب، موضوع تامین علوفه برای دام را نیز تحت تاثیر قرار داده و اگر قرار بر استمرار تولید مواد پروتئینی باشد، باید برنامه ریزی بلند مدت در این زمینه داشت.

فتحی با بیان اینکه هم اکنون در حوزه طیور وابستگی برای واردات نهاده وجود دارد و بخش قابل توجهی از کنسانتره دامی به کشور وارد می‌شود ادامه داد: اقلیم ایران با یک سوم میانگین بارندگی جهانی و تبخیر سه برابری، نمی‌تواند کل نیاز به علوفه را جوابگو باشد بنابراین تامین مقدار زیادی از خوراک دام مصرفی، از کشور‌های دیگر است به دلیل همین شرایط، باید برای تامین علوفه مورد نیاز، برنامه ریزی بلند مدت داشته و از امکانات و منابع کشور‌های دیگر در این مسیر استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: ناچاریم از پتانسیل کشاورزی فراسرزمینی استفاده کرده تا علوفه وارد شده به ایران، حاصل دسترنج کشاورزان ایرانی باشد؛ منتها در زمین کشور‌های دیگر.

فتحی ادامه داد: اکنون نیز نزدیک به ۲۰ کشور کاندید تعامل در این زمینه با ایران هستند و می‌توانیم از منابع آن‌ها بهره‌برداری کنیم. البته استعداد هر کشوری متفاوت است. به عنوان مثال، تعدادی از آن‌ها مستعد کشت دانه‌های روغنی بوده و می‌توان بعد از روغن کشی از کنجاله آن برای خوراک دام استفاده کرد. در تعدادی دیگر غله و دیگر محصولات قابل کشت خواهد بود که هر کدام فرصتی برای کشور محسوب می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان اینکه بخشی از گوشت قرمز مورد نیاز کشور وارداتی می‌باشد از این رو هیچ منع قانونی برای تولید انواع گوشت قرمز بصورت تولید فراسرزمینی وجود ندارد ادامه داد: لذا شایسته است فعالان کشت‌های فراسرزمینی به این موضوع توجه کرده و علوفه تولید شده را ابتدا تبدیل به گوشت کرده و سپس وارد کشور کنند، زیرا ورود یک کیلوگرم گوشت بسیار سهل‌تر از واردات ۱۰ کیلوگرم علوفه است این مسئله، ارزش افزوده بیشتری نیز در پی دارد.

انتهای پیام/ش

کشت فراسرزمینی ایران در ۸ کشور دنیا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.