
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛مهران حیدری بنی مدیرکل هواشناسی قم گفت: بررسیهای انجام شده بر روی مدلهای تغییر اقلیم نشان میدهد که ما با روند رو به کاهش بارش و رو به افزایش دما مواجه هستیم.
وی ادامه داد: مساله دیگری که در این رابطه با آن رو به رو شدیم، شکل گیری پدیده ناهنجاریهای بارشی است که بر اساس آن نظم بارشها در طول ایام سال تناسب لازم را ندارد.
وی با اشاره به اینکه خشکسالی و سیل به عنوان بلایای طبیعی ۲ روی یک سکه اند، افزود: پدیده ناهنجاری در بارشها طی سالهای اخیر به نحو بی سابقهای در استان قم تکرار شده است و بر اساس آن نمیتوان انتظار تکرار سالهای پر بارش به صورت مستمر را در بازده بلند مدت، قطعی دانست.
حیدری بنی عنوان کرد: برای نمونه استان قم همانند بسیاری از نقاط کشور در سال ۹۷ شاهد کاهش شدید بارشها بود و در سال ۹۸ تا کنون با موج قابل توجهی از بارشها مواجه شده است.
مدیرکل هواشناسی قم گفت: در این شرایط مصرف بهینه از منابع آبی و تقویت سفرههای آب زیر زمینی برای ادامه حیات محیط زیست استان از اهمیت فوق العادهای برخوردار است.
وی ادامه داد: افزایش تولید گازهای گلخانهای و بالا رفتن دمای کره زمین نقش بسزایی در به هم ریختن نظم طبیعت و کاهش بارشها داشته است که این وضعیت در استان قم نیز قابل مشاهده است.
وی تصریح کرد: اجرای طرحهای مدیریت منابع آب از جمله در بخش آبخیزداری و آبخوان داری و استفاده از روشهای نوین آبیاری در بخش کشاورزی، میتواند در روند استفاده صحیح از آب موجود نقش چشمگیری داشته باشد.
وی ادامه داد: بر اساس پیش بینیهای انجام شده، در برخی از روزهای تابستان سال جاری در قم با افزایش دمای بیش از میانگین بلند مدت مواجه خواهیم شد که میتواند موجب بالا رفتن میزان مصرف آب شود و در این شرایط مدیریت منابع آبی امری ضروری است.
انتهای پیام/ح