شایع‌ترین بیماری‌های غدد، دیابت و تیرویید است

دیابت تیپ ۲ و تیرویید جزو شایع‌ترین بیماری‌های غدد است که پیشگیری و تشخیص به موقع، در درمان و جلوگیری از عواقب جبران ناپذیر آن تاثیر به سزایی دارد.

به گزارش، خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، دکتر فاریا جعفرزاده پزشک فوق تخصص غدد و داخلی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: دیابت، نوعی بیماری مزمن بوده که کنترل آن نیازمند یکسری تغییرات در سبک زندگی است.

وی اضافه کرد: در این بیماری، تولید انسولین به وسیله غده پانکراس کافی نبوده ویا بدن نمی‌تواند انسولین تولید شده را به خوبی استفاده کند، بنابراین تشخیص به موقع در کنترل و درمان بیماری بسیار تاثیرگذار است.

وی با بیان این که چاقی مادر همه بیماری‌ها به ویژه دیابت تیپ ۲ است، تصریح کرد: اگر بیمار در مرحله پره دیابت باشد یا بیماری دیابت تیپ ۲ به موقع تشخیص داده شود، به طور قطع می‌توان با تغذیه صحیح، ورزش، کاهش وزن و... بیماری را کنترل و درمان کرد و در این شرایط، بیماری قابل بازگشت است.

وی پیشگیری را بهترین روش درمان اعلام کرد و اظهار داشت: کاهش مصرف کربوهیدرات، افزایش مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه و تحرک و فعالیت بدنی در پیشگیری از ابتلا به دیابت تیپ ۲ بسیار موثر است.

وی ۴۵ سالگی را بهترین سن برای سنجش سطح سرمی قند خون ناشتا در افرادی که هیچ گونه فاکتور خطری برای بیماری دیابت ندارند، اعلام و تاکید کرد: افرادی که دارای سابقه خانوادگی دیابت و دیگر فاکتور‌های خطر برای این بیماری هستند، باید زودتر از دیگر افراد برای سنجش سطح سرمی قندخون ناشتا اقدام کنند.

وی خاطرنشان کرد: با وجود آن که پرخوری، پرنوشی و پرادراری جزو علایم دیابت است، اما فقط اکتفا کردن به این علایم صحیح نیست و انجام غربالگری به موقع لازم و ضروری به نظر می‌رسد.

جعفرزاده، کنترل قند خون و درمان فشارخون بالا را جزو اولویت‌های درمان اعلام کرد وگفت: با شروع درمان و کنترل قندخون در مراحل اولیه تا حد زیادی می‌توان سلول‌های بتای غده پانکراس را به دست آورد و به نتایج خوب درمان دسترسی پیدا کرد.

انتهای پیام/ه

شایع‌ترین بیماری‌های غدد، دیابت و تیرویید است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.