خرازی در قم:

در آن زمستان حق آیت الله مصباح یزدی ادا نشده است

صادق خرازی گفت: شخصیت آیت الله مصباح یزدی به مراتب از آن چه در مستند آن زمستان به تصویر کشیده شده بالاتر است.

در آن زمستان حق آیت الله مصباح یزدی ادا نشده استبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ صادق خرازی فعال سیاسی که ظهر امروز در نشست اکران و نقد و بررسی مستند آن زمستان به تهیه کنندگی و کارگردانی احمد شریف زاده در سینما آوینه قم سخن می‌گفت اظهار کرد: آن آیت الله مصباح یزدی که من از سال‌ها قبل از انقلاب می‌شناسم شخصیتی قابل احترام است که حامِل یک مکتب فکری است و مَنِش و خوی او در طول این سال‌ها تغییری نکرده است؛ شخصیتی که از مُریدان حضرت امام و آقا بوده و هست و در کوچه پس کوچه‌های قم مبارزه می‌کرد و در عین این که شجاع دل بود در برابر انحرافات فکری هم می‌ایستاد و در این زمینه تساهل و تسامح نشان نمی‌داد؛ اما آن چه در این فیلم نشان داده می‌شود؛ این نیست.

این فعال سیاسی همچنین گفت: به عنوان یک مخاطب، نظر مثبتی درباره این مستند ندارم و از سر دلسوزی از دست اندرکاران این فیلم می‌خواهم تا ضمن تغییر موسیقی فیلم، درباره وجوه دیگر آن هم نظرسنجی و اشکالات را رفع کنند چراکه این محصول، مانند آن مصباحی را که ما می‌شناسیم به نمایش نمی‌گذارد.

وی با انتقاد از چیدمان فیلم «آن زمستان» تصریح کرد:‌ای کاش این فیلم بیشتر درباره شخصیت فکری و فرهنگی آیت الله مصباح می‌بود در حالی که بیشتر درباره شخصیت سیاسی ایشان است و متأسفانه برخی پرسش‌ها را نیز حول این محور و درباره برخی فعالیت‌های سیاسی در برخی مقاطع انتخاباتی بی پاسخ می‌گذارد.

خرازی همچنین با بیان اینکه نمایش این فیلم در شرایط ملتهب امروز جامعه - که همه اقالیم اخلاقی در دنیای انفورماتیک در نوردیده شده - ممکن است شائبه‌ها و برداشت‌های خاصی ایجاد کند افزود: ما امروز به قول حافظ در شرایط مشتاقی و مهجوری خاصی زندگی می‌کنیم که حتی برخی خوب‌ها، بد و برخی بد‌ها خوب جلوه داده می‌شود؛ شرایطی که بزرگانی مانند آیت الله جوادی آملی یا آیات حسن زاده و مصباح کم هستند و به همین دلیل باید درباره این شخصیت‌های مهم با دقت بیشتری سخن گفته شود.

وی اضافه کرد: آیت الله مصباح شخصیتی است که در مقاطع مختلف پیش و پس از انقلاب پا پیش گذاشت و ضمن تولید آثاری فکری و مکتوب، در برابر انحرافات مختلف ایستاد که نمونه آن در مناظرات فکری وی به همراه شهید بهشتی در برابر افراد مُلحد و التقاطی مانند کیانوری و طبری قابل مشاهده است که فیلم‌های این مناظرات حتی امروز هم تأثیرگذار و حیات بخش هستند.

این فعال سیاسی در پایان سخنان خود، تهیه این فیلم را آغازی مبارک و فرخنده در تولید آثاری از این دست دانست که می‌تواند با در نظر گرفتن ملاحظات بیشتر، آثار مطلوب تری را نیز رقم بزند.

در این نشست که به همت معاونت فضای مجازی هنر و رسانه دفتر تبلیغات اسلامی و با همکاری گروه تبلیغ رسانه‌ای محجا (مستندسازان حوزوی جهان اسلام) برگزار شد حجت الاسلام عباس محسنی هم ضمن دفاع از کلّیّت مستند «آن زمستان» بیان کرد: بنده هم مثل جناب دکتر خرازی معتقدم که غیرت، شجاعت و مصلحت اندیشی نکردن آیت الله مصباح در برابر انحرافات فکری جامعه چه قبل و چه پس از انقلاب از ویژگی‌های بارز این شخصیت است که باید آن را ارج نهاد.

وی ادامه داد: این فیلم تلاش دارد تا اندیشه و استواری اندیشه آیت الله مصباح را نشان دهد و این نکته را برای مخاطب تبیین کند که این شخصیت هیچ گاه از اصول و نشاط علمی و فکری خود کوتاه نیامده است.

محسنی همچنین گفت: البته بنده پس از نمایش این فیلم در جشنواره سینما حقیقت نیز نکاتی را به کارگردان و تهیه کننده این اثر گوشزد کردم و امروز هم عرض می‌کنم که می‌توان درباره موسیقی این فیلم – که تداعی کننده فضای یأس و تاریکی است – و یا درباره شیوه نقل قول‌های رسانه‌ای اشاره شده در فیلم تجدید نظر کرد تا مستند «آن زمستان» بازخورد بهتری برای مخاطب عامّ و خاص سینما داشته باشد.

انتهای پیام/ش

نشست اکران و نقد و بررسی مستند آن زمستان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار