معاون علمی رییس جمهور:

کشور را نمی‌توان با خام فروشی اداره کرد/ لزوم احیا فرهنگ کارآفرینی

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: باید تکنولوژی‌های دانش‌بنیان را یاد گرفت و فرهنگ کارآفرینی و اشتغال را احیا کرد.

کشور را نمی‌توان با خام فروشی اداره کرد/ لزوم احیا فرهنگ کارآفرینیبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور عصر امروز در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به‌عنوان نیرو‌های انسانی شکل‌دهنده پایه‌های اقتصاد گفت: وابستگی اقتصاد به منابع زیرزمینی هنر نیست و باعث خرابی آن می‌شود.

ستاری پارک‌های علم و فناوری را محلی برای سرمایه‌گذاری خصوصی با نسبت ۹ به ۱ در برابر سرمایه‌گذاری دولت عنوان و اظهار کرد: زیرساخت‌های پارک و علم فناوری توسط دولت مهیا و احداث می‌شود تا بخش خصوصی در این محل به محصول لازم دست پیدا کند.

وی با تأکید بر حمایت از جوانان و سرمایه‌گذاری برای آنان در اقتصاد دانش‌بنیان گفت: قریب به ۴ استارتاپ کشور اکنون ارزشی بالغ بر یک میلیارد دلار دارند که در چند سال گذشته به این پیشرفت رسیده‌اند.

ستاری در ادامه دانشگاه‌ها را محور اقتصاد و نه تنها آموزش توصیف کرد و گفت: دانشگاه‌ها بخشی از جامعه و اقتصاد هستند و نمی‌توان قبول کرد که عده‌ای بروند دانشگاه و بیایند، اما در اقتصاد اثرگذار نباشند و دانشگاهی که فقط به پول نفت و دولت متکی باشد به‌جایی نمی‌رسد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان کشور با تأکید بر اینکه درس‌خواندگان کشور باید مشکلات کشور خودمان را حل کنند، تصریح کرد: قرار نیست مطلبی نوشته و منتشر شود که مشکلات دیگران را حل کند و پژوهش‌های درون کشور باید به مسائل و چالش‌های مردم بپردازد و آن‌ها را حل کند.

وی با تأکید بر احساس مسئولیت بر اشتغال جوانان میان دست‌اندرکاران دانشگاه‌ها گفت: یک نفر در بهترین سال‌های عمر و جوانی خود در دانشگاه‌ها حضور دارد و پس از آن نباید دغدغه شغل داشته باشد و در دانشگاه‌ها باید اقتصاد پویا، نوآور و اصلاح‌کننده وجود داشته باشد.

ستاری اداره کشور با خام فروشی را غیرممکن دانست و افزود: راه‌حل این مشکل ارزش دانش ایجادشده بر ماده خام است که باید به آن ورود کرد به‌نحوی‌که یکی از مراکز دانش‌بنیان با صادرات فقط ۷۰ کیلوگرم داروی بیوتک ارزش معادل ۱۳۰ میلیون دلار را برای کشور وارد کرده است.

وی افزود: گفته می‌شود خراسان شمالی در محصول زعفران مقام سوم کشور را دارد، اما باید بدانیم که ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری زعفران برای کشور بوده درحالی‌که بیزینس این محصول در جهان بالغ‌بر ۹ میلیارد دلار است و البته تأمین کننده ۹۶ درصد زعفران جهان نیز ایران است.

انتهای پیام/ ف

باید تکنولوژی‌های دانش‌بنیان را یاد گرفت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.