شهردار منطقه ۲۲ تهران خبر داد؛

درخواست ۳۰۰ میلیاردی مالک زمین حریم دریاچه چیتگر برای صرف نظر از ساخت و ساز

نوذرپور درباره ساخت و ساز ساختمانی ۳۰ طبقه در زمینی در حریم دریاچه چیتگر توضیحاتی داد.

پاینده / تأیید طرح تفصیلی منطقه 22 در شورای عالی معماری و شهرسازی / مالک زمین حریم دریاچه چیتگر 300 میلیارد تومان می خواهد تا از ساخت و ساز صرف نظر کندبه گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست صمیمانه علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ تهران با اصحاب رسانه برگزار شد.

در این نشست شهردار منطقه ۲۲ با اشاره به بلند مرتبه‌سازی در این منطقه گفت: در کنار بلند مرتبه‌سازی در این منطقه که منجر به زشتی و شهرت این منطقه شده است، باید به این نکته توجه کنیم که در کنار تمام موارد زیبایی‌هایی نیز وجود دارد.

نوذرپور با اشاره به ظرفیت‌های دریاچه چیتگر و پوشش گیاهی منطقه تصریح کرد: بوستان‌های منطقه ۲۲ نزدیک به ۳ هزار هکتار مساحت دارند که می‌توان به بوستان جنگلی چیتگر، وردآورد و خرگوش‌دره اشاره کرد.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به وضعیت سلسله جبال البرز گفت: در شمال منطقه ۲۲ سلسله جبال البرز قرار دارد که این خود موجب به وجود آمدن ظرفیت‌های گردشگری و فرهنگی شده است و زمانی که مدیریت منطقه را من بر عهده گرفتم، سعی در بالا بردن ظرفیت و رونق این صنعت داشتیم.

او با تأکید بر ظرفیت دریاچه چیتگر در منطقه ۲۲ گفت: دریاچه چیتگر موجب احیای مرکز پایتخت شده است و فضایی را برای پیاده‌روی شهروندان و ساکنان منطقه ایجاد کرده است، بر همین اساس بر بازنگری طرح تفصیلی به همین ظرفیت‌ها تکیه کردیم و با رویکرد انقباضی جمعیت پذیری طرح تفصیلی را تهیه و به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال کردیم که در هفته گذشته طرح تفصیلی منطقه ۲۲ به تأیید این شورا (شورای عالی معماری و شهرسازی) رسید.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به ظرفیت‌های بالای طرح تفصیلی منطقه ۲۲ گفت: این طرح از قابلیت‌های خوبی برخوردار است که در کنار جلوگیری از افزایش جمعیت پذیری سعی دارد تا راهکار‌هایی را نیز برای توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی این منطقه ارائه کند.

نوذرپور افزود: این طرح می‌تواند جایگاه منطقه ۲۲ تهران را در آینده بازگرداند.

شهردار منطقه ۲۲ تهران در توضیح چند بند از اصول کلیدی طرح تفصیلی منطقه ۲۲ گفت: چند مطلب جدی وجود دارد که در طراحی نهایی طرح تفصیلی مورد توجه قرار گرفته که نکته اول آن محافظت از محیط زیست است، زیرا اعتقاد داریم نباید هیچ اقدامی در مسیر از بین بردن محیط زیست انجام شود.


بیشتر بخوانید: نباید اجازه دهیم باستی هیلز جدیدی ساخته شود/تلاش در جهت جلوگیری از ساخت و ساز‌های غیر مجاز


او با تأکید بر اینکه باید توسعه کیفی مد نظر قرار گیرد، افزود: پیشتر در این منطقه توسعه کمی مورد توجه بود که امروز ما در طرح تفصیلی سعی بر آن داریم که توسعه کیفی را نیز بیشتر از پیش مد نظر قرار دهیم.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به نقش فرامنطقه‌ای منطقه ۲۲ تهران گفت: منطقه ۲۲ تهران باید کارکرد واقعی و نقش اساسی خود را برای تهران ایفا کند و محل مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت شهروندان باشد.

نوذرپور در توضیح بند دیگری از طرح تفصیلی منطقه ۲۲ به دانش پایه بودن این منطقه اشاره کرد و گفت: در طرح تفصیلی به بارگزاری آموزشی و شکل‌گیری پایه‌های علمی توجه شده است و به اعتقاد من منطقه ۲۲ می‌تواند میزبان نهاد‌های علمی باشد.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به اهمیت امداد و نجات برای شهروندان گفت: منطقه ۲۲ می‌تواند به قطب امداد و نجات برای تهران تبدیل شود و در هنگام حوادث غیر مترقبه جهت اسکان مردم مورد استفاده قرار گیرد.

نوذرپور با اشاره به نقش منطقه ۲۲ در رقابت پذیری گفت: سعی ما این است که رقابت‌پذیری منطقه ۲۲ را ارتقا بخشیم و این بدین معناست که ما به دنبال برندسازی و کسب درآمد‌های نوین در منطقه هستیم.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با تأکید بر کنترل جمعیت پذیری و جلوگیری از بارگذاری‌های سنگین در منطقه افزود: توسعه شبکه حمل و نقل انبوه در طرح تفصیلی مورد توجه قرار گرفته که پس از تصویب شورای عالی آن را اجرا خواهیم کرد.

نوذرپور با تأکید بر اینکه جمعیت پذیری در منطقه ۲۲ دارای فراز و فرود‌هایی بود، گفت: سهم منطقه ۲۲ از جمعیت شهر تهران تنها ۲ درصد است که این ۲ درصد شامل حدود ۲۱۰ هزار نفر از افراد ساکن در این منطقه می‌شود که باید اعلام کنم منطقه ۲۲ از جهت نرخ رشد جمعیت در رتبه اول قرار گرفته است.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با اشاره به بارگذاری و پروانه‌هایی که در این منطقه صادر شده است، گفت: با توجه به بارگذاری‌های صورت گرفته و پروانه‌های صادر شده پیش بینی می‌کنیم که جمعیت بالقوه‌ای که در آینده‌ای نزدیک منطقه ۲۲ ساکن می‌شود ۲.۵ برابر ۲۱۰ هزار نفر ساکن در این منطقه است.

نوذرپور ادامه داد: اگر رشد جمعیت منطقه ۲۲ به همین شکل ادامه داشته باشد، در آینده نزدیک به ۳۱۰ هزار نفر در منطقه ۲۲ ساکن خواهند شد.

شهردار منطقه ۲۲ تهران در توضیح وضعیت حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ گفت: وضعیت حمل و نقل منطقه ۲۲ نسبت به سایر مناطق جایگاه مناسبی ندارد و به طور تدریجی سهم منطقه ۲۲ از سفر با مترو تنها ۸ درصد، اتوبوس ۱۱ درصد و تاکسی در حدود ۱۲ درصد است.

نوذرپور گفت: در طرح تفصیلی منطقه ۲۲ توجه کامل به طر‌ح‌های TOD (خیابان کامل) ملموس است.

شهردار منطقه ۲۲ تهران در توضیح احداث خط ۹ و ۱۰ مترو در منطقه ۲۲ گفت: این دو خط مترو شمال، جنوب، شرق و غرب منطقه را به یکدیگر وصل می‌کند که این انتخاب می‌تواند بسیاری از مشکلات منطقه را حل کند.

نوذرپور در توضیح چرایی بلند مرتبه سازی در منطقه ۲۲ گفت: سال ۹۳ شهرداری تهران بلند مرتبه سازی را ممنوع کرد، اما نکته قابل تأمل این است که شهرداری مرکز ابلاغیه آن را انجام نمی‌دهد و بر همین اساس صدور مجوز‌های بلند مرتبه سازی در منطقه ۲۲ ادامه پیدا می‌کند.

شهردار منطقه ۲۲ تهران در پاسخ به سوال باشگاه خبرگاران جوان مبنی بر چرایی تراکم خانه‌های خالی در منطقه ۲۲ گفت: بارگزاری بیش از حد موجب انباشت خانه‌های خالی در منطقه ۲۲ تهران شد و ما به عنوان شهرداری منطقه کاری از دستمان برای مقابله با آن بر نمی‌آید، اما تنها کاری که توانستیم انجام دهیم توجه ویژه به رویکرد انقباضی جمعیت در طرح تفصیلی منطقه ۲۲ بود.

نوذرپور در پاسخ به سوال دیگر باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر چرایی صدور مجوز برج ۳۰ طبقه در حاشیه دریاچه چیتگر گفت: این پروانه نیز در زمان ابلاغ نشدن ممنوعیت بلند مرتبه سازی از سوی شهرداری مرکز داده شده است و ما تنها توانستیم با برگزاری جلسه‌های متعدد با مالک زمین، سهم مالکیت ۷۰ درصد زمینی که به شهرداری منطقه تعلق داشت را اخذ کنیم.

شهردار منطقه ۲۲ تهران با تأکید بر اینکه نباید حقوق مردم پایمال شود، گفت: مالک زمین بر اساس قانون پروانه دریافت کرده و ما جلسه‌های متعددی را با مالک برگزار کردیم تا از ساخت و ساز در حریم دریاچه چیتگر منصرف شود و مالک اعلام کرد تنها با اخذ ۳۰۰ میلیاد تومان حاضر است که از ساخت و ساز در حریم دریاچه چیتگر در زمین مربوطه صرف نظر کند.

نوذرپور با خنده گفت: اگر هر کدام از شما می‌تواند ۳۰۰ میلیارد تومان پرداخت کند، تا ما به مالک زمین بپردازیم و او را از ساخت و ساز در این زمین منصرف کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار