انصاری در گفت و گو با باشگاه خبرنگارن جوان:

راه مشخصی برای فروش نفت ایران در اینستکس تعیین نشده است/«صنعت حلال» دو هزار میلیارد دلار درآمد داشته است

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه گفت: فروش نفت از مباحث مذاکراتی ایران و ۱+۴ بود اما هنوز راه مشخصی برای آن در اینستکس تعیین نشده است.


ایران پیشتاز در صنعت حلالغلامرضا انصاری در حاشیه دهمین نشست هماهنگی‌های اقتصادی وزارت امورخارجه که در این وزارتخانه برگزار شد در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون محورهای مطرح‌ شده در این نشست اظهار کرد: محور اصلی نشست،  «صنعت حلال» بود باتوجه به اینکه ایران در حوزه صنایع غذایی حلال  همواره رایزنی های خوبی با کشور‌های اسلامی داشته و موضوعات مهمی را در این زمینه مطرح کرده است این صنعت برای ما جایگاه ویژه ای دارد .

او ادامه داد: صنعت غذای حلال از جمله بخش هایی است که ایران در آن پیشتاز بوده و باید به آن توجه زیادی کرد زیرا امروز حجم بسیار گسترده‌ای از تجارت بین المللی در حوزه تجارت صنایع غذایی٬ مربوط به صنعت حلال می شود.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با بیان اینکه رقمی بالغ بر دو هزار میلیارد دلار از  تجارت در حوزه صنایع غذایی شامل صنعت حلال می شود گفت: تمرکز ایران در این زمینه بر تجارت با کشور‌های همسایه و اسلامی  است و به همین دلیل هم‌ ابعاد در وزارت خارجه مختلف این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم  تا راهکار‌های مناسب برای توسعه این صنعت در داخل کشور شناسایی کنیم.

انصاری ادامه داد: موضوعاتی که در این جلسه پیگیری شد لزوم تمرکز کشور بر این موضوع  را مورد تاکید قرار می داد و تلاش داشت تا سازمان محوری و تصمیم گیرنده درحوزه صنعت حلال مشخص شود. سازمان مورد نظر باید برای تجار ایرانی همچنین تجار کشور‌های اسلامی شناخته شده و همین امر نشان می دهد که برند سازی در حوزه صنعت حلال یکی از موضوعات جدی است که شامل  تجارت ترجیحی در حوزه صنعت حلال شده و در دهمین نشست هماهنگی‌های اقتصادی وزارت امورخارجه مورد بحث قرار گرفت٬ به طور کلی لزوم تمرکز بیشتر سازمان‌ها بر موضوع صادرات حلال و بازاریابی در این خصوص از موضوعات بسیار مهمی است که  در این شرایط  فعلی کشور می‌تواند کمک قابل توجهی به اقتصاد کشور داشته باشد .

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در بخش دیگری از این گفت وگو با بااشاره به سفر هیئت نیکاراگوئه به ایران حوزه صنایع غذایی را یکی از مهمترین موضوعات مورد بحث با آنها دانست و افزود:در دیدار با این هیئت، بحث تهاتر کالا در مقابل کالای مورد نیاز طرفین٬ مورد بحث قرار گرفت و امیدوار هستیم که  تمام وزارتخانه‌هایی که به شکلی می توانند در حوزه  تجارت با نیکاراگوئه فعالیت داشته باشند به موضوع ورود کنند و با همکاری یکدیگر این حوزه را به صورت فعال راه‌اندازی کنیم.

او در پاسخ به این سوال با چه کشور‌های دیگری غیر از نیکاراگوئه  می‌توانیم به گونه تعامل داشته باشیم که نیاز ما به دلار کاهش یابد؟ توضیح داد: بحث تجارت با دلار در دستور کار و تجارت خارجی ما قرار ندارد؛ بنابراین،  نگران بحث تجارت با دلار نیستیم و به هیچ وجه وارد این حوزه نمی‌شویم. درحال حاضر موضوع ایجاد راهکار‌هایی را پیگیری می کنیم که حداقل  نقل و انتقالات مالی را نیاز باشد تا وابستگی ما به سیستم بانکی بین‌المللی را به حداقل برساند. درهمین راستا  تجارت تهاتری را هدف خود قرار دادیم٬ به این مفهوم که صادرات کالای مورد نیاز کشور مقصد و به تبع آن استفاده از ظرفیت‌های صادراتی آن کشور برای نیاز‌های ما بررسی می شود و دولت های زیادی در این طیف قرار می‌گیرند از جمله کشور‌های آمریکای لاتین که تعامل با آنها توسط وزارتخانه‌های مختلف در حال بررسی است و امیدواریم سازمان‌هایی که درگیر این ماجرا هستند در حوزه تجارت تهاتری به نحو مطلوبی همکاری کنند.

او در  ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر عملی نشدن اینستکس در برجام و گام هایی که معاونت اقتصادی وزارت خارجه در این زمینه برداشته است گفت: البته شما به این موضوع اشاره کردید که نتوانسته‌ایم اینستکس را عملیاتی کنیم٬ هنوز فکر نمی‌کنیم که این موضوع به پایان رسیده باشد. اروپایی‌ها در این زمینه به شدت فعال هستند تا بتوانند هر چه سریعتر این مکانیزم را راه‌اندازی کنند. ما فکر می‌کنیم تلاش آن‌ها جدی است، اما طبیعتا باید منتظر نتایج آن باشیم و امیدواریم در صورت راه‌اندازی این مکانیزم بین ایران و اروپا تجارت ما با اروپا به نفع طرفین و به نحوی مطلوب برقرار شود٬ البته به تبع آن تعهد ایران به برجام بیشتر خواهد شد.

او در خصوص بحث فروش نفت ایران به اروپا هم خاطر نشان کرد: یکی از مباحثی که در اینستکس مطرح شد بحث فروش نفت ایران به کشور‌های اروپایی بود. اما متاسفانه هنوز در اینستکس راه مشخصی  برای فروش نفت ایران تعیین نشده است، ولی امیدواریم در روش‌های پیشنهادی که ارائه می‌کنند این موضوع هم در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: بومی سازی امنیت در خلیج فارس ضامن توسعه مراودات بازرگانی است

انتهای پیام /

 تجارت با دلار در دستورایران نیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Switzerland
سعید فروزان
۲۰:۴۰ ۲۸ مرداد ۱۳۹۸
یعنی هنوز این دولت امید دارد به اروپا و اینستکس
آخرین اخبار