معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح کرد:

کاهش ارزبری ۵٧٠ میلیون دلاری با تولید ١٣۵ محصول دارویی دانش بنیان/ ایرانی‌ها در بیوتکنولوژی ژن خوب هستند

ستاری گفت: همیشه می‌گویم حوزه بیوتکنولوژی و دانش‌گویی در خون ایرانی‌هاست به نوعی ما ژنتیکی در آن برتری داریم و در صادرات این فرآورده‌ها بسیار موفق بوده‌ایم.


ارزش ١.٢ میلیارد دلاری دارو‌های بایوتک ایرانی/ کاهش ارزبری ۵٧٠ میلیون دلاری با تولید ١٣۵ محصول دارویی دانش بنیانبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ایران فارما و صنایع دارویی وابسته که در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد با بیان اینکه ارزش تولیدات حوزه بیوتکنولوژی در عرصه دارو چیزی حدود ١.٢ میلیارد دلار است، گفت: همیشه می‌گویم حوزه بیوتکنولوژی و دانش‌گویی در خون ایرانی‌هاست به نوعی ما ژنتیکی در آن برتری داریم و در صادرات این فرآورده‌ها بسیار موفق بوده‌ایم.

ستاری ادامه داد: ۴۵ تا ۵٠ درصد صادرات دانش بنیان کشور در عرصه بیوتکنولوژی اتفاق می‌افتد و بیوتکنولوژی نماد افتخار کشور است. سرمایه‌گذاری چند صد میلیاردی در آن اتفاق می‌افتد که این نشان می‌دهد اکوسیستم پویا و فعال در این حوزه داریم.

او ادامه داد: از سال گذشته برنامه ویژه‌ای در حوزه مقابله با تحریم‌ها داریم و بر همین اساس ٢٧ داروی بیولوژیک، ۵۰ داروی شیمیایی،۵۷ ماده اولیه و ١٣۵ محصول دارویی در شرکت های دانش بنیان تولید شده است که این اقلام مجموعا ۵۷۰ میلیون دلار ارزبری دارد و قرار داد اولیه این محصولات برای تولید بسته و بخشی از این محصولات تولید شده است.


بیشتر بخوانید: ثبت داروهای ایرانی در کشورهای اروپایی/ تیر دشمنان در حوزه دارو به سنگ خورده است/ در صنعت بسته بندی دارو خودکفا هستیم


ستاری با بیان اینکه ما به دنبال معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم، گفت: این معافیت‌های مالیاتی را در حوزه تحقیق و توسعه در نظر گرفته ‌ایم. کمک بسیار جدی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو موجب شده است تا رونق تولید داخل محقق شود در حال حاضر یکی از دوره‌های استثنایی رونق تولید داخل را سپری می‌کنیم.

او با اشاره به اینکه ما در حوزه غذا بسیار وابسته هستیم و فکر می‌کنیم که غذای مردم را تولید می کنیم، گفت: ما در حوزه دانشی و بیوتکنولوژی غذا بسیار وابسته هستیم و فکر نمی‌کنیم که حجم واردات داروها، واکسن‌های دامی و آبزیان و اصلاح ژنتیکی وابسته هستیم. سنتی بودن غذا بسیار آزاردهنده است.

ستاری افزود: مهاجرت فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها در حوزه داروسازی کم شده است و این نشان از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان داروست.

شبکه‌های واردات چی در داروهای دام و طیور داریم

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه برنامه جدی در معاونت علمی ریاست جمهوری در حوزه داروهای دام، طیور و آبزیان و بیوتکنولوژی گیاهی شروع کرده ایم، گفت: این حوزه بسیار بکر است، متاسفانه شبکه واردات چی در بازار داروهای دام و طیور و آبزیان داریم، باید کنار هم مبارزه کنیم تا این بازار دارویی را پس بگیرم، چرا که دانش و توانمندی ان را داریم و حجم واردات و تنوع محصولات بسیار بالاست و آمادگی داریم تا در این حوزه از تولیدکنندگان داروهای بایوتک دام و طیور و آبزیان حمایت کنیم.

انتهای پیام/

به دنبال معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان هستیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار