نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد:

کاهش ۲۵ درصدی قیمت طلای سرخ در بازار/تعلل گمرک در ارائه آمار صادرات زعفران

میری از افت ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت طلای سرخ نسبت به ۲ ماه اخیر در بازار خبر داد.

کاهش ۲۵ درصدی قیمت طلای سرخ در بازار/قاچاق زعفران جانی دوباره گرفتغلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت طلای سرخ طی ۲ ماه اخیر در بازار خبر داد و گفت: هم اکنون حداقل قیمت هر کیلو زعفران ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و حداکثر ۹ میلیون تومان است.

وی اُفت صادرات ناشی از سخت گیری‌های بانک مرکزی مبنی بر بازگشت ارز به کشور، نزدیک شدن به فصل برداشت و انتظار خریداران برای محصول نو، کاهش مصرف داخلی به سبب شرایط فعلی اقتصاد، ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و افت ناگهانی قیمت محصول در بورس کالا ظرف مدت ۴۸ ساعت را از جمله دلایل سقوط قیمت زعفران در بازار اعلام کرد.

میری با اشاره به اینکه برداشت طلای سرخ کمتر از یک هفته آینده در کشور آغاز می‌شود، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی و برآورد اولیه از مزارع پیش بینی می‌شود که تولید زعفران با رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی نسبت به سال قبل به رقم حدود ۴۸۰ تا ۵۰۰ تن برسد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران درباره آینده صادرات زعفران گفت: با وجود رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید زعفران نسبت به سال قبل، ضروری است که موانع سد راه صادرات از پیش روی صادرکنندگان برداشته شود و به همین دلیل پیشنهاد داده ایم که ارز حاصل از صادرات در اختیار واردکنندگان بگذاریم که در صورت عملیاتی شدن این موضوع، شاهد رونق صادرات خواهیم بود و در غیر این صورت قاچاق محصول استمرار می‌یابد.

وی ادامه داد: هم اکنون صادرات زعفران به سبب سخت گیری‌های صادرات از طریق قاچاق و کارت‌های یکبار مصرف انجام می‌شود که اگر مسئولان بانک مرکزی با پیشنهاد صادرکنندگان موافقت نکنند، بی تردید قاچاق رونق خواهد گرفت.


بیشتر بخوانید: آغاز برداشت نوبرانه زعفران از ۲۰ مهر


به گفته میری، با توجه به آنکه زمان زیادی تا آغاز فصل برداشت باقی نمانده است، ۶۰ تا ۷۰ تن زعفران از سال گذشته روی دست کشاورزان باقی مانده است که با وجود رشد ۲۰ تا ۲۵ درصدی محصول، اگر نتوانیم بازار جدیدی برای محصول ایجاد کنیم، بدون تردید مشکلات متعددی به لحاظ قیمت گریبانگیر کشاورزان می‌شود که بدین ترتیب تولید زعفران برای ۱۵۷ هزار خانوار کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران در پایان با انتقاد از تعلل گمرک در ارائه آمار صادرات تصریح کرد: آخرین آمار صادرات گمرک مربوط به خرداد است و علی رغم پیگیری‌های صورت گرفته از آن تاریخ به بعد آماری ارائه نداده است.

انتهای پیام/

اقتصاد ۱۵۷ هزار خانوار تولیدکننده زعفران در معرض خطر است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار