عابدی در گفت‌وگوی مشروح با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد؛

جابجایی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه براساس شرایط استراتژیک آنهاست

کارشناس مسائل ترکیه گفت:آمریکایی‌ها با توجه به منافعشان در منطقه با نیرو‌های نظامی خود بازی می‌کنند.

 

آمریکا با منفعت طلبی نیرو‌های خود را در منطقه بازی می‌دهد/ جا به جایی نیرو‌های واشنگتن از کشوری به کشور دیگر خبر از منافع جدید آن‌ها داردرضا عابدی کارشناس مسائل ترکیه در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با جا به جایی نیرو‌های واشنگتن در منطقه، گفت: آمریکایی‌ها در هر دوره یک رهبردی را برای منطقه ذکر می‌کنند که تمام آن  راهبرد ها در کلیت یک چیز است و کاخ سفید می خواهد در منطقه بماند  و نفوذ خود را از ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی در منطقه غرب آسیا حفظ کند.در واقع در دوره‌های مختلف ریاست جمهوری واشنگتن تنها عناوین استراتژی‌ها تغییر می‌کند، اما راهبرد همان حفظ نفوذ آمریکاست.

آمریکا نیرو‌های خود را با توجه به شرایط و منافعش جابه جا می‌کند/ واشنگتن هیچ گاه از منطقه خارج نمی شود

او با اشاره به خارج کردن نیرو‌های آمریکا از سوریه، توضیح داد: کاخ سفید تنها منافع اقتصادی خود را دنبال می‌کند و هیچ وقت از منطقه خارج نخواهد شد بلکه نیرو‌های خود را با توجه به شرایط و منافع خود جابه جا می‌کند.

عابدی ادامه داد: بیشتر نیرو‌های آمریکا راهی عربستان می‌شود، چراکه با توجه به ناتوانی سعودی‌ها از تامین امنیت خود در برابر انصارالله، واشنگتن طی توافقی با آل سعود در برابر نیرو‌های خود از ریاض پول می گیرد.

کارشناس مسائل ترکیه اضافه کرد: به نظر می‌رسد که آمریکا به این نتیجه رسیده که منافعی در سوریه ندارد و در درگیری‌های بین ترکیه و کرد‌ها منافع شان تضعیف می‌شود پس نیرو‌های خود را از دمشق خارج و به ریاض انتقال داد تا هزینه سیاسی کمتری دهد.

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها با توجه به منافع شان با نیرو‌های نظامی خود بازی می‌کنند، واشنگتن  نیرو‌های خود را به افغانستان فرستاد ولی به خاطر اینکه بحث مذاکرات با طالبان در کابل مطرح و حساسیت‌های افکار عمومی افزایش پیدا کرده نیروهای خود را خارج کردند همچنین در سوریه هم چالش‌های قومی موجود بین کرد‌ها و ترک آمریکا را به این نتیجه رسانده که حضور و بازیگری به نفع هر یک از این بازیگران منافعی برای این کشور ندارد.

بازی کاخ سفید با افکار عمومی

عابدی خاطر نشان کرد: ترامپ در دوره اول انتخابات ریاست جمهوری در ایام تبلیغات مدعی بود که از خاورمیانه و درگیری‌های بی پایان آن باید خارج شود، بنابراین می‌توان گفت که او با خروج و جا به جایی نیرو‌های خود در منطقه در تلاش است که شعار انتخاباتی خود را جامه عمل می‌پوشاند، همچنین با توجه به اینکه در آستانه آغاز مبارزات انتخاباتی در آمریکا  هستیم ترامپ به دنبال بازی با افکار عمومی است.

کارشناس مسائل ترکیه افزود: آمریکایی‌ها عمدتا بر اساس منافع استراتژیک خود به دنبال حضور بلند مدت در منطقه هستند، اما این حضور نظامی را بنا به برخی شرایط تکنیکی و تاکتیکی که به وجود می‌آید در موقعیت‌های مختلف کم و زیاد می‌کنند و نیرو‌های نظامی را از کشوری به کشور دیگر منتقل کرده و با افکار عمومی بازی می‌کنند.

او با بیان اینکه آمریکایی‌ها همواره نشان دادند که به متحدین خود از پشت خنجر خواهند زد، تصریح کرد: در چند سال اخیر واشنگتن در منطقه پشت بن علی دیکتاتور تونس، مبارک متحد تمام عیار خود، پرویز مجرب در پاکستان را خالی کردند، از اواخر دولت اوباما بود که آمریکا به این نتیجه رسید برای  نوشته نشدن  نام ایران، روسیه و سوریه در بحث مبارزه با تروریست و داعش باید یک سلسله فعالیت‌هایی در دمشق علیه داعش آغاز کنند.

عابدی افزود: آمریکایی‌ها به دنبال یک نیروی زمینی بودند که از لحاظ تلفات مالی هزینه‌ای کمتری برای آن‌ها داشته باشد و بتوانند با پشتیبانی هوایی از نیرو‌های زمینی در سرکوب داعش در سوریه نقش داشته باشند، در نتیجه تنها مجموعه‌ای که می‌توانستند بر آن حساب کنند کرد‌ها بودند.

آمریکایی‌ها با تجهیز کرد‌ها در صدد گرفتن ژست مقابله با داعش

کارشناس مسائل ترکیه ادامه داد: واشنگتن از گذشته ارتباطاتی با کرد‌ها داشتند، همچنین با کمک‌هایی که اسرائیلی‌ها با برخی از محافل در کرد‌های سوریه در عراق داشتند به کرد‌ها وصل شدند و در نتیجه حمایت‌های گسترده‌ای را از کرد‌های سوریه داشته و آن‌ها را به شدت مجهز کردند.

او خاطر نشان کرد: آمریکایی‌ها با تجهیز کرد‌ها در صدد گرفتن ژست مقابله با داعش بودند، اما زمانی که داعش تضعیف، نیاز واشنگتن به کرد‌ها کاهش و درگیری میان کرد‌ها و ترکیه تشدید شد به مرور کاخ سفید از کرد‌ها فاصله گرفت و بر سر منابع اقتصادی، امنیتی و سیاسی گسترده تری که با آنکارا داشت پشت کرد‌ها را خالی و از پشت به آن‌ها خنجر زدند.

عابدی گفت: سیاستمداران کرد‌ها در ۱۰۰ سال اخیر نشان دادند که بازیگران خوبی در منطقه نیستند، در اواخر دوره عثمانی کرد‌ها توسط غربی‌ها تحریک و علیه حکومت عثمانی به پا خاستند. در دوره‌های مختلف کرد‌ها انتخاب‌های خوبی نداشتند و دیدیم که غربی ها، اسرائیل و آمریکایی‌ها آن ها را تنها گذاشتند و باز هم این اتفاقات غمناک و شوم در شمال و شمال شرق سوریه رقم می‌خورد.

کارشناس مسائل ترکیه گفت:در آخر باید گفت که آمریکایی‌ها تنها وعده می‌دهند و ترامپ هم صراحتا اعلام کرده ما در درگیری قومیتی که ۲۰۰ سال بین ترک‌ها و کرد‌ها قدمت دارد، دخالت نمی‌کنیم.


بیشتر بخوانید:تحریم سه وزارتخانه ترکیه از سوی آمریکا 


در دو روز گذشته، مقامات وزارت خارجه و انرژی آمریکا بی سر و صدا سرگرم بررسی طرح‌هایی برای تخلیه حدود ۵۰ سلاح هسته‌ای تاکتیکی بودند که آمریکا از مدت‌ها قبل آن‌ها را –تحت کنترل خود- در پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه نگهداری می‌کند. این پایگاه هوایی در فاصله حدودا ۲۵۰ مایلی از مرز سوریه قرار دارد.

یک مقام ارشد گفت این تسلیحات اکنون همچون گروگان در دست اردوغان عمل می‌کنند. خارج کردن آن‌ها از اینجرلیک، عملا به معنای پایان ائتلاف ترکیه-آمریکا به شمار خواهد رفت و نگه داشتن آن‌ها در آنجا به معنای ایجاد یک آسیب پذیری هسته‌ای همیشگی است که می‌بایست سال‌ها قبل با آن مقابله می‌شد.

همچنین مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از تصویب تحریم‌های جدید علیه ترکیه به دلیل تهاجم این کشور به شمال سوریه خبر داد و وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره جزئیات تحریم‌های جدید این کشور علیه ترکیه، گفت که ما به دلیل تهاجم آنکارا به شمال سوریه تصمیم گرفتیم سه وزارتخانه دفاع، انرژی و کشور ترکیه را به لیست تحریم‌های خود بیافزاییم. با این وجود، ما آمادگی داریم در صورتی که ترکیه اقدامات لازم را انجام دهد تحریم‌ها علیه این کشور را لغو کنیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار