کد خبر: ۷۱۲۹۶۸۵
گروه : فارس » شیراز
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۱
تاریخ انتشار : ۱۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۵:۰۱
کد خبر : ۷۱۲۹۶۸۵
گروه : فارس » شیراز

مادرانی که به اندازه کافی انرژی دریافت نمی‌کنند، در معرض خطر زایمان نوزادان کم وزن و کوتاه قد قرار دارند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سارا دستگیر کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان مادر و کودک شوشتری گفت: مادرانی که تداوم شیردهی کمتری دارند و مادرانی که در دوران بارداری افزایش وزن مناسبی نداشته باشند، رابطه عاطفی بین مادر و شیرخوار در بدو تولد و دو سال نخست زندگی، با اشکال و به سختی برقرار می‌شود.

او افزود: اجرای یک برنامه غذایی متعادل و متنوع با استفاده از گروه‌های مختلف غذایی، می‌تواند تمام نیاز‌های تغذیه‌ای مادر و جنین را تامین کند، به جز نیاز به آهن و اسید فولیک که باید با دریافت مکمل‌های آن جبران شود؛ در دوران بارداری به دلیل افزایش حجم خون مادر و رشد جنین و جفت، نیاز به آهن و اسیدفولیک افزایش می‌یابد، بنابراین اهمیت دریافت این مکمل‌ها در پیشگیری از کم خونی، ضعف و ناتوانی مادر، زایمان زودرس و نقص سیستم عصبی جنین است و باعث تکامل و مقاومت سیستم ایمنی بدن او می‌شود.

به گفته این کارشناس تغذیه، رژیم غذایی زن باردار باید متنوع و پرکالری باشد؛ بهتر است غذا به دفعات بیشتر و حجم کمتر مصرف شود، مقدار افزایش کالری مصرفی ۳۰۰ کیلو کالری بیش از حالت غیرباردار است، به این ترتیب نیاز به کالری که در یک زن غیرباردار دو هزار و ۳۰۰ کیلو کالری است، در بارداری به دو هزار و ۶۰۰ کیلوکالری افزایش می‌یابد.

دستگیر ادامه داد: نیاز روزانه آهن در مدت بارداری ۳۰ میلی گرم در روز است و از ماه چهارم بارداری که زمان خون سازی جنین است، باید مصرف آن شروع شود، آهن مهمترین نیاز مادر باردار است؛ پارازیت، آهن را فعالانه از خون مادر جذب می‌کند و حتی زمانی که مادر کم خونی شدید دارد، جنین کم خون نمی‌شود و این مادر باردار است که در صورت مصرف نکردن آهن اگزوژن (قرص فروس سولفات یا کپسول هماتنیک) دچار اُفت هموگلوبین و هماتوکریت خون می‌شود، هیچ غذا یا رژیم غذایی، آهن مورد نیاز بارداری را تامین نمی‌کند و باید آهن اگزوژن مصرف شود.

او بیان کرد: زنان باردار روزانه دست کم پنج وعده میوه و سبزی مصرف کنند؛ از کربوهیدرات‌ها از جمله نان، برنج، پاستا غافل نشوند و آن‌ها را پایه اصلی رژیم غذایی خود قرار دهند، بهتر است از غلات کامل بیشتر استفاده کنند تا فیبر بیشتری وارد بدن شود، پروتئین باید در رژیم غذایی روزانه قرار داشته باشد و بهتر است پروتئین، کم چرب باشد، ماهی، گوشت کم چرب، تخم مرغ، مغز‌ها و لبنیات، بهترین منابع پروتئین است.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان مادر و کودک شوشتری تصریح کرد: به مادران باردار توصیه می‌شود ماهی را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهند، ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین دی، مواد معدنی و چربی‌های امگا ۳ است، چربی‌های امگا ۳، برای رشد سیستم عصبی نوزاد ضروری است.
انتهای پیام/م

برنامه غذایی مناسب در دوران بارداری

پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
اپلیکیشن باشگاه خبرنگاران- صفحه خبر