یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: با خوردن ته دیگ سم خطرناکی به نام آکریلامید وارد بدن افراد می‌شود که سرطان‌زا است.

مهشید سلیمانی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ته دیگ گفت: این خوراکی خوشمزه دراکثرموارد به صورت (نان، برنج یا سیب زمینی) که همگی از مواد غذایی غنی از کربوهیدرات هستند، تهیه می‌شود.

ته دیگ سرطان زا است

او با یادآوری این مطلب مهم که غذا‌های غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوه‌ای یا سیاه در می‌آیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند؛ اظهار کرد: افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد می‌کنند.

مضررات ته دیگ برای سلامتی

سلیمانی تصریح کرد: آکریلامید ماده‌ای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسان‌ها تا ۱۰۰ برابر خطرناک‌تر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید می‌شود.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: این ماده به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژن‌ها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتور‌های التهابی، افزایش خطر اترواسکلروز، اختلالات باروری، تحریک و قرمزی پوست و چشم‌ها می‌شود.


بیشتر بخوانید:درمان شوره سر با پوست سیب زمینی


سلیمانی ادامه داد: بطور کلی کم کردن حرارت (در مراحل مختلف آماده سازی مواد غذایی) یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت غذا توصیه می‌شود. هرچه رنگ ته‌دیگ تیره‌تر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است.

ابتلا به سرطان با خوردن ته دیگ

 

او در پایان یادآوری کرد: سلامتی خود را فدای طعم لذیذ ته‌دیگ و نان‌های برشته نکنید و اگر قصد خرید نان‌های نازک برشته شده را دارید، آن‌هایی را انتخاب کنید که رنگ روشن‌تر و آکریلامید کمتری دارند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۵۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
جلیل
۱۲:۵۳ ۰۱ مهر ۱۳۹۹
یه عمر خوردیم کسی نگفت سرطان میاره فقط گفتند عروسیت بارون میباره. ماکه نفهمیدیم چون نه بغرون باریده نه دیدیم کسی سرطان بگیره راست میگید همت کنید سیگارجمع کنید آخه یه ذره ته دیگ چیکار داره باآدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۱ ۰۸ آذر ۱۳۹۸
ته دیگه باید وجود داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
Nafiseh.64_
۱۸:۰۳ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
دست شما درد نکنه عکس ماکارونی به اون قشنگی من رو گذاشتید روشم همچین تیتری ! پس ته دیگ ، هوا بزاریم که برشته نشه !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
یکی از فامیلهای ما 63سالشه و طرفدار شدید ته دیگه تا حالا هم که سرطان نگرفته از همه فامیل سالمتره
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۰:۲۵ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
افرادی که با دیدن خوراکی های خوشمزه ولی مضر ، از خود بی خود می شوند ، بهتر است که آن زمان ؛ خود را صید و آن خوراکی را دام ببینند و خویشتن داری کنند !!
Iran (Islamic Republic of)
مرصاد
۱۰:۲۲ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
اکثر مادران ؛ فقط به فکر جلب رضایت فرزندان ، با لذیذ کردن غذا هستند ، لذا کمتر نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت می کنند ! خواهشمندیم از این نوع هشدارهای مختصر و مفید کاربردی ، بیشتر منتشر کنید !
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۰:۱۱ ۰۷ آذر ۱۳۹۸
یک بار میگن نون برشته بخورید یک بار میگن نون سفید.
Iran (Islamic Republic of)
sajad12365
۲۰:۲۰ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
فقط نظرا ترکیدم از خنده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
معلوم نیست
Iran (Islamic Republic of)
milad
۱۹:۳۸ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
اينترنتو ک ازما گرفتن حالا نوبت تهديگ شد/:
نکنيد آقا با روحو روان ما بازي نکنيد لدفن!
Iran (Islamic Republic of)
ته دیگ خور
۱۷:۳۲ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
چییییی؟ته دیگ نخوریم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۴ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
میخوان ما قطعی نت یادمون بره
Iran (Islamic Republic of)
پرویز
۱۷:۱۵ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
ما که بیکاریم هر چه زودتر بمیریم بهتره همسایه ما دو پسرش از بیکاری یکیشون خودکشی کرد یکیشون دغ کرد ومرد
Iran (Islamic Republic of)
احسان
۱۷:۱۱ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
از کل دنیا این دلخوشی مونده بود واسمون ،اینم بگیرید اشکالی نداره...
Iran (Islamic Republic of)
یه معتاد ته دیگ
۱۷:۰۹ ۰۶ آذر ۱۳۹۸
تهدیگو که نمیشه نخورد......
کاش نمیگفتین حداقل موقع ته دیگ خوردن عذاب وجدان نمی گرفتیم.......
آخرین اخبار