ارزش‌گذاری کالا‌های تولیدی گیلان، به گمرکات استان واگذار شود

استاندار گیلان در دیدار با رئیس‌کل گمرکات کشور گفت: ارزش‌گذاری کالا‌های تولیدی گیلان، به گمرکات استان واگذار شود.

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، ارسلان زارع، استاندار گیلان در دیدار با رئیس کل گمرکات کشور با اشاره به آغاز اجرای تفاهم‌نامه گمرکی اوراسیا از سوی ایران و لزوم به روز کردن ارزش‌گذاری کالا‌های صادراتی، خواست انجام این مهم در مورد کالا‌های تولیدی گیلان، به گمرکات استان واگذار شود.

او، با اشاره به جایگاه گیلان در توسعه صادرات گفت: استان گیلان نزدیک به ۹۵ درصد چای و نزدیک به ۴۰ درصد برنج کشور را تولید می‌کند و بیشتر تاجران و بازرگانان، این محصولات را از استان‌های گیلان و مازندران به سایر گمرکات، حمل و از آنجا به صادرات این محصولات اقدام می‌کنند.

استاندار گیلان، با بیان اینکه گمرک کشور به دنبال تخصصی سازی هر گمرک برای انجام صحیح‌تر امور، افزایش دقت و کیفیت خدمات رسانی است، افزود: پیشنهاد می‌شود گمرکات گیلان به عنوان گمرک تخصصی صادرات دو محصول چای و برنج تعیین، و صادرات آن‌ها صرفاً از مبادی خروجی استان صورت گیرد.

او گفت: با هماهنگی موسسه تحقیقات برنج و مرکز تحقیقات چای کشور که هر دو در گیلان مستقر هستند، مقرر شده تا زمان پاسخگویی به نمونه برداری برای تعیین داخلی و خارجی بودن محصولات یاد شده، حداکثر به سه روز کاهش یابد.

استاندار گیلان، با اشاره به شروع به کار بندر کاسپین در منطقه آزاد انزلی گفت: انتظار می‌رود با بهره برداری صحیح از این ظرفیت مهم، حجم مبادلات گمرکی در این بندر افزایش داشته باشد.

ارسلان زارع، به کمبود امکانات در گمرکات استان اشاره کرد و افزود: تعداد نیروی انسانی حاضر در این مجموعه متناسب با انجام حجم مأموریت‌های محوله نیست، از این‌رو لازم است گمرک حسن رود در منطقه آزاد انزلی با ارتقاء سطح سازمانی، از مدیریت به اداره کل تبدیل شود.
زارع گفت: با توجه به شبانه روزی شدن و راه اندازی گمرک ریلی در آستارا و افزایش حجم تبادلات گمرکی، از مدیریت کلان این مجموعه انتظار می‌رود تا نسبت به افزایش ساختار سازمانی و تقویت جایگاه اداره گمرک نگاهی ویژه داشته باشد.

او، با اشاره به آغاز اجرای تفاهم نامه گمرکی اوراسیا از سوی ایران و لزوم به روز کردن ارزش گذاری کالاها، پیشنهاد داد ارزش گذاری کالا‌های تولیدی استان به گمرکات گیلان واگذار شود.

استاندار گیلان گفت: شتاب در اجرایی شدن کد گمرکی منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا، ۲۴ ساعته شدن ارائه خدمات درب ورود و خروج گمرک بندر انزلی، پیگیری اخذ مجوز‌های لازم به منظور صادرات و واردات مواد نفتی از طریق بنادر استان با هدف بهره برداری بهینه از زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود در بخش حمل و نقل دریایی استان از تاکیدات استاندار گیلان در این نشست بود.

زارع افزود: قرارداد تشکیل اولیه اتحادیه اقتصادی اوراسیا در ۲۹ مه ۲۰۱۴ میان کشور‌های روسیه، بلاروس و قزاقستان منعقد و جایگزین اتحادیه گمرکی اوراسیا شد و سپس کشور‌های ارمنستان و قرقیزستان نیز به عضویت آن در آمدند.

او گفت: این اتحادیه کار خود را به طور رسمی از اول ژانویه ۲۰۱۵ آغاز کرد،کشور‌های عضو اوراسیا هم اکنون ۲۰ میلیون کیلومترمربع مساحت و بیش از ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت دارند که ۵.۲ درصد جمعیت جهان است،درباره اهداف این اتحادیه اقتصادی می‌توان به تسهیل تجارت، ایجاد بازار مشترک در حوزه کشور‌های عضو، حذف تدریجی قوانین گمرکی در داخل اتحادیه، برقراری تعرفه خارجی مشترک در میان کشور‌های عضو و هماهنگ سازی تشریفات گمرکی اشاره کرد.

استاندار گیلان تصریح کرد: موافقنامه موقت ترتیبات ترجیحی ایران و اوراسیا از پنجم آبان ماه سال جاری اجرایی شد و قرار است یک سال پس از اجرای این موافقتنامه، مقدمات تجارت آزاد با منطقه مذکور فراهم شود، این موافقتنامه ۸۶۲ قلم کالا را شامل می‌شود که ۳۶۰ قلم ترجیحات اعطایی ایران به اوراسیا و ۵۰۲ قلم هم ترجیحات اعطایی اوراسیا به ایران است.

 

انتهای پیام/م.ع

واگذاری ارزش‌گذاری کالا‌های تولیدی گیلان، به گمرکات استان

برچسب ها: استانداری ، گمرگات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.