گمانه زنی‌ها درباره گفت‌وگو‌های رئیس جمهور با دولت ژاپن این روز‌ها محفل بسیاری از شبکه‌های اجتماعی را گرم کرده است.
 
پشت پرده‌های سفر رئیس جمهور به ژاپن / احتمال وصول یک و نیم میلیارد دلاری معوقات نفتی و ایحاد کانالی برای فروش نفتبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، داغ‌ترین بحث اقتصادی، سیاسی و  بین المللی این روزها، سفر مهم و تاثیر گذار ریاست جمهوری به کشور ژاپن است، کشوری که نخست وزیر آن" شینزوآبه" چندی پیش برای دیدار با مقامات ایرانی و تحویل نامه‌ای به ظاهر مهم از جانب رئیس جمهور آمریکا به رهبر انقلاب، به ایران سفر کرده بود.

ژاپن کشوری با سابقه دیرینه روابط تجاری با ایران، خریدار رسمی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد نفت تولیدی ایران به شمار می‌رود، یعنی روزانه چیزی حدود ۱۶۰ تا ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام تولیدی  ایران مستقیما به مقصد این کشور ارسال می‌شد که ناگهان با تهدید‌ها و فشار‌های عمیق ایالات متحده آمریکا این تبادل تجاری دچار تزلزل شد.

این بین ایران به علت تحریم‌ها در دریافت بها نفت فروخته شده دچار مشکل شد و از آن طرف ژاپن با فشار عمیق کمبود مواد اولیه برای پالایشگاه‌هایی که بنا بر نفت خام ایران ساخته شده بود شد. 

ژاپن تایمز در اولین اخبار روز خود درباره سفر  روحانی به ژاپن اینگونه می‌نویسد که حسن روحانی ریاست جمهوری ایران ابتدا در مالزی به شرکت در اجلاس سران کوالالامپور رفته  و پس از آن راهی ژاپن می‌شود و توکیو هم اعلام کرده است به دنبال ابتکارات دیپلماتیک برای کاستن از تنش‌ها است.
 
وسعت اقتصادی سفر روحانی به ژاپن تا چه گسترده؟ /
 
اظهار نظرهای فراوانی در خصوص این دیدار و سفر مطرح شده است که در پیرامون این اتفاقات بیژن نامدار زنگنه در پاسخ به  سوال خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مبنی بر سرانجام اخذ مطالبات نفتی ایران از کشورها به کجا رسید؟ گفت: بانک مرکزی طلب نفتی ایران از کره جنوبی و سایرکشور‌ها را دنبال می‌کند. یکی از دلایل تحریم نفتی ایران و ونزویلا از سوی آمریکا، به دست آوردن بازار برای تولیدات نفت غیر متعارف این کشور بوده تا آنجا که درسال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ هر سال ۱۰۵ میلیون بشکه به تولیدات نفت آمریکا اضافه شد.
 
وزیر نفت در پاسخ به این سوال آیا با توجه به سفر روزهای آینده رئیس جمهور به ژاپن، خرید نفت این کشور از ایران افزایش پیدا می کند؟ گفت: تحریم ها مانعی برای خرید نفت از ایران و در صورت لغو این تحریم ها خرید از ایران افزایش پیدا می کند اما مشخصا این سفر به تنهایی چیزی را مشخص نمی کند. برای حذف تحریم نفتی ژاپن تنها تصمیم گیرنده نیست و بعید می دانم در این سفر در اینباره صحبتی رخ دهد.
 
نکته ای که این بین بسیار جای تامل دارد؛ این است که با توجه به اینکه ایران جایگاه ویژه ای در سبد نفتی ژاپن و بعضا تجارت غیر نفتی دارد، اما همچنان با گذشت سال های طولانی اتاق بازرگانی ایران شاهد فقدان اتاق مشترک بازرگانی بین خود و ژاپن بوده و تنها به داشتن یک کمیته پیر و فرتوت بسنده کرده است!

۱۰ درصد حجم پالایشگاه‌های ژاپن مختص به نفت خام ایران / ژاپن خود به دنبال مجوز خرید نفت از ایران

مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی مشترک بین ایران و چین  در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا ایران اتاق مشترک بین خود و ژاپن دارد؟ می گوید: خیر، ایران همچنان اتاق مشترکی بین ژاپن و خود ندارد.
 
او با اشاره به اهداف سفر رئیس جمهور به توکیو، ادامه می‌دهد: سفر این دوره رئیس جمهوری کشورمان یک جانبه و تنها به مقصد ژاپن نیست و به نظر می‌رسد اهداف مهم و گسترده اقتصادی را در بر خواهد داشت. هم اکنون از دوره یکساله تحریم‌های یکجانبه ایالات متحده امریکا عبور کرده ایم و اصلی‌ترین معضل بوجود آمده برای ایران تبادل آزادانه پول و دریافت بهای اجناس فروخته شده است.

حریری تصریح کرد:  در ادوار مختلف نفت‌هایی را به کشور ژاپن فروخته ایم که هنوز نتوانستیم پول حاصل از آن را به کشور بازگردانیم. این اتفاق تنها مختص ژاپن نبوده بلکه کشور‌هایی نظیر هند و کره جنوبی نیز بدهکاران رسمی به ایران محسوب می‌شوند. نفت را خریداری کرده و به هنگام انتقال این پول به ایران با مشکلات تحریمی و وضع جریمه به کشور‌ها رو به رو شده اند.

رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه هدف سفر رئیس جمهور و تیم همراه به ژاپن تنها دیدار با مقامات این کشور نیست، بیان کرد: این سفر با هدف رفع مشکلات انتقال مبلغ فروش نفت ایران به این کشور است.

وی گفت: خبر‌هایی به دست ما رسیده است که به احتمال قوی بخشی از مبالغ فروش نفت ایران به ژاپن، در سفر رئیس جمهور به توکیو آزاد خواهد شد. این رقم وصولی بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار و بیش‌تر از آن نیز تخمین زده شده است.  

حریری با اشاره به اینکه ایران ۱۰ درصد سهم نیاز نفتی ژاپن را تا قبل از تحریم‌ها تامین می‌کرد، گفت: مبالغی از تجارت نفتی ایران با ژاپن وجود دارد که هنوز وصول نشده است و به نظر می‌رسد وصول این مبالغ می‌تواند به صورت انتقال نقدی بین حساب‌های بانک مرکزی و یا به صورت تهاتر کالایی انجام شود.
 
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: این درست است که ژاپن در مدت زمانی به فشار آمریکا پاسخ مثبت داده و از خرید نفت ایرانی دست کشید اما اقتصاد و برخی از پالایشگاه های کشور ژاپن، به علت این منع خرید دچار مشکل هستند. بهترین روش این است که ایران برخی از مطالبات خود از کره جنوبی و ژاپن را طلب و دریافت کند و در قبال آن ژاپن به دنبال راهی برای آزادسازی فروش نفت ایران باشد تا در قبال تامین نفت خود به مشکل بر نخورد.

سفر نخست وزیر ژاپن در چندماه گذشته که به عنوان اولین سفر او به ایران یاد می شود همراه خود حواشی مختلفی از جمله همراه داشتن نامه ای از جانب رئیس جمهوری آمریکا برای رهبر انقلاب اسلامی بود که با مخالفت و رد آن توسط ایشان مواجه شد، شینزو آبه نیز در قبال صحبت های منطقی و هوشمندانه رهبر انقلاب، در سخنرانی خود  رهبر ایران را  قدرتمند ایران و حسرت برانگیز خطاب می کند.
 
وسعت اقتصادی سفر روحانی به ژاپن تا چه گسترده؟ /

مراودات سیاسی و تجاری دستور اکید رهبر انقلاب /  امکان وصول معوقات نفتی ۲۰ میلیارد دلاری در سفر روحانی به ژاپن

همچنین  مسعود اسداللهی، کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به تاکید رهبری مبنی بر تلاش پایان ناپذیر مسئولان برای برقراری ارتباط با دیگر کشورها اظهار کرد: معتقدیم با توجه به تلاش هایی که آمریکا برای بسته ماندن اقتصاد ایران انجام داد پاسخ رهبر انقلاب  بهترین پاسخ به این کشور است. چرا که مقام معظم بارها تاکید کردند تحریم راه ارتباط ایران با جهانیان را نخواهد بست و مسئولان باید برای ایجاد ارتباط های مناسب تجاری و سیاسی تلاش کنند.
 
او  با تاکید بر اهداف این سفر و حساسیت برگزاری آن،  تاکید کرد: چند ماه پیش نخست وزیر ژاپن به ایران سفر کرد و طبیعی است که رئیس جمهور ما هم به این کشور سفر کند. همین موضوع نشان می دهد که ایران روابط دیپلماتیک و تجاری خود را با کشورها قطع نکرده است.
 
اسدالهی بیان کرد: تجربه تجارت ایران با ژاپن در سال های اخیر نشان می دهد که این کشور با توجه به اینکه غول تجارت در جهان است به نوعی کوتاه قامت سیاسی و یا به اصطلاح کوتوله سیاسی نیز محسوب می شود. یعنی در تصمیم گیری های خود استقلال کافی در قبال این موضوعات ندارد.
 
این کارشناس مسائل اقتصاد بین الملل گفت: ممکن است در این جلسه و دیدارها، به طور منطقی بحث بررسی روابط ایران با ایالات متحده پیش کشیده شود چرا که اخبار‌های غیررسمی از امکان دریافت مجوز از سوی آمریکا برای وصول معوقات نفتی ایران و وصول پول های بلوکه شده خبر می‌دهد. آمارهای جسته و گریخته از وصول اعدادی مانند ۲۰ میلیارد دلار  گزارشگری می کنند.
 
اسداللهی در پایان تصریح کرد: باید منتظر ماند و در عمل تلاش دولت برای برقراری خط فروش نفت و دریافت پول از مسئول های امر کشورهای ژاپن، کره جنوبی و هند را دید.
 
 در این تحولات اخیر، بسیاری از سیاستمداران تبادل زندانیان ایرانی را عامل آغاز تبادلات ایران و آمریکا می دانند این درحالیست که ایران در ازای دریافت یک انسان انسانی دیگر را آزاد و شهروند بی گناه متهم به تخلف خود را آزاد کرد و نام این تبادل, برقراری ارتباط تجاری بین ۲ کشور نیست.
 
شاید به نوعی این سفر تنها پاسخ به سفر شینزو به ایران باشد و از آنجایی که تحریم های بی رحمانه آمریکا این کشور را نیز تحت تاثیر قرار داده است، چندان دستاورد و یا عملکرد مناسبی از جانب شینزوآبه نداشته باشد چه بسا در هفته های اخیر معاون حقوقی ریاست جمهوری نیز به این کشور سفر کرده و شاید مقدمه چین برنامه های این سفر بوده باشد!
 
نکته دیگری که بسیار عجیب بود این است که انتظار بسیاری از رسانه ها و صاحب نظران اقتصادی بر این بود که رئیس جمهور در راس هیئتی اقتصادی به ژاپن و مالزی سفر کند اما طبق پیگیری های انجام شده توسط خبرنگار اقتصاد و انرژی   وزرای اقتصاد و راه و شهرسازی از همراهان این سفر نبوده و زنگنه نیز از احتمالات رفتن خود به این سفر سخنی نمی گوید.

گمانه زنی ها از وصول مطالبه حدود یک تا ۲۰ میلیارد دلاری مبلغ فروش نفت ایران با ژاپن و کره جنوبی در این سفر همچنان ادامه دارد  و از طرفی گفته وزیر نفت مبنی براین که "بانک مرکزی به دنبال وصول پول نفت از ژاپن و کره جنوبی  است" نشان از همراهی رئيس کل بانک مرکزی با تیم رئیس جمهور در سفر  به این کشور است.

سفری که پیش بینی می شود برای امتحان دوباره شانس دولت برای مذاکرات با غرب است اما این انتقاد بارها وارد شده است که کلید حل بسیاری از مشکلات تامین خط تولید با تکیه بر توان داخلی است.

به هر حال امروز حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در صدر هیئت بلند پایه و به احتمال قوی به همراهی همتی رئیس کل بانک مرکزی  تهران را به مقصد مالزی (کولالامپور) ترک  کرده و پس از آن برای دیدارهای رسمی با موضوعات کاملا محرمانه به ژاپن سفر خواهد کرد.
 
گزارش از نرگس معززی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۲۸ آذر ۱۳۹۸
یعنی ایران الان معطل 20 میلیارد دلار پوله با این همه ثروتی که داشت ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۶ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
سلامآقای رئیس جمهور دست از سر کچلمان بردارکشتی مارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
آقای روحانی اشتباه رفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بخداماچقدربدبختیم
Germany
ناشناس
۱۷:۰۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
همش بفکر غرب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
ای بابا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بفکر غربن همش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بره ببینیم ژآپن چه میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خدا به خیر بگذرونه باز چه خوابی دیده ما که از روحانی جز حرف وعده چیزی نشنیدیم !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بعدشم پیگیری کنین ببین چیشد تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خدا به خیر بگذرونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خدا به خیر بگذرونه باز چه خوابی دیده ما که از روحانی جز حرف چیزی نشنیدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
از کجا بفهمیم دادن بهش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
پشت پرده هاشن بیشر از اینه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
ماشالا کمم نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
همش بفکر غرب بابا اینهمه ظرفیت داخل کشوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بفکر کشورهای همسایه باشه
United States of America
کرامت سلیمی
۱۵:۵۷ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
با سلام و احترام



مطلب زیر را برایتان میفرستم ( البته ان را در کامنتها قرار داده بودم که کاملترش کرده ام ) تا به موقع با کنار هم قرار دادن قطعات یک پازل حقانیت خود را در مورد دروغ بودن بمب اتمی اثبات نمایم.

-----------------------------------------------------------------------------------







فکر می کنید که چرا ایران پای کشور ژاپن را وسط کشیده است. چرا به سراغ کشورهایی مثل اندونزی، چین و یا یکی دیگر از کشورهای شرق اسیا که تقریبا" همگی اقتصاد قدرتمنتدی دارند نرفتند. ژاپن در معادلات قدرت نظامی و سیاسی جهان جایگاهی ندارد. پس چه عاملی باعث دخالت ژاپن در مسئله برجام و اختلاف بین ایران و امریکا می شود. قطعا" ژاپن نقطه ضعف بزرگی دارد و از شفافیت و روشن شدن یک سری حقایق و واقعیات لطمه می خورد. ژاپن ارتشی ندارد و امریکا در این کشور 23 پایگاه نظامی ایجاد کرده و خود اوضاع ژاپن را کنترل می کند.











رفتار امریکا در قضایای اخیر نیز رفتار یک ابرقدرت بلامنازع به اصطلاح اتمی نیست و این نشان می دهد که امریکا قادر به قدرت نمایی نیست و رفتارهایش مثل یک لات ولگرد و خشن و نگران است.



















بعد از جنگ جهانی دوم رهبران دو کشور با امریکا وارد معامله شدند تا از امریکا وجهه یک ابرقدرت اتمی را به جهانیان باور دهند. یکی هیروهیتو امپراطور ژاپن بود و دیگری فیدل کاسترو رهبر کوبا.











و هر دو رهبر یاد شده مزد کارشان را هم گرفتند و تا پایان حیاتشان بر کشورشان حکومت کردند.











هیروهیتو در طی جنگ جهانی دوم حکومتش تضعیف شده بود و زورش به نظامیان نمی رسید و هر ان ممکن بود نظامیان حکومتش را سرنگون کنند .هیروهیتو پنهانی با امریکا وارد معامله شد و راه را برای حضور نظامی امریکا در ژاپن باز نمود و همچنین وانمود کردند که دو شهر هیرو شیما و ناکازاکی با سلاحی به نام بمب اتمی نابود شده است و ترس و وحشت در میان نظامیان به وجود اوردند. و ارتش ژاپن تسلیم امریکا شد.











در عوض هیروهیتو مپراطور ژاپن اجازه یافت تا پایان عمرش بر ژاپن حکومت کند و خود را تازیانه خدا می خواندو بعد از مرگش نیز پسرش اکی هیتو به قدرت رسید و چندی پیش نیز نارو هیتو پسر اکی هیتو رسما" امپراطور ژاپن شد. یعنی دقت نماییم هیرو هیتو به دنبال نجات تاج وتخت و سلسله پادشاهیش بوده است و میلیونها ژاپنی نیز قربانی شدند.









اشاره می کنم که در طول جنگ جهانی دوم حدود 60 شهر ژاپن اسیب کلی دیدند و اثار باقی مانده پس از بمباران این 60 شهر کاملا" شبیه هم هستند زیرا مدل اکثر خانه های ژاپنی از نظر نوع مصالح به کار رفته در انها ( چوب،پلاستیک،یونیلیت و مواد پلیمری ) شبیه هم بود و با بمباران چند نقطه اتش به تمام خانه ها سرایت و انها را نابود می کرد. اما رسانه ها فقط از دو شهر گمنام هیروشیما و ناکازاکی نام می برند و مدعی هستند این دو شهر با سلاحی عجیب به نام بمب اتمی نابود شده اند.



نقطه ضعف ژاپن این موضوع است که اگر مقامات ایران مسئله دروغ بودن وجود بمب اتمی و خیالی بودن ان را افشا نمایند ، کشور ژاپن از کشورهاییست که بیشترین لطمه را از این موضوع به خاطر گذشته دروغین خود و فریب مردم ژاپن خواهد خورد. و به همین دلیل اقای ظریف به ژاپن سفر نمود و مقامات ژاپنی را وادار نمود که به خاطر ابرو و امنیت کشورشان هم که شده باید امریکا را وادار به نرمش نمایند. و به دلیل همین اقای شینزو ابه نخست وزیر ژاپن به ایران سفر نمود. و اقای روحانی نیز به ژاپن می روند تا در مقابل لو ندادن این موضوع امتیازاتی از ژاپن بگیرند.



نقطه ضعف اروپا نیز همین موضوع است که نمی توانند با قاطعیت ایران را تحریم نمایند. چیزی که اقای عباس عراقچی معاون اقای ظریف به ان اشاره کردند.







اقای عراقچی گفتند که برجام یک توافقنامه امنیتی است و صبر ایران هم نامحدود نیست.



به خوبی می توان بوی تهدید را از این سخنان اقای عراقچی استشمام نمود.



در صورتی که در رسانه ها برجام یک موضوع داخلی ایران برای دستیابی به انرژی به اصطلاح هسته ای عنوان می شود نه یک توافقنامه امنیتی که می تواند امنیت اروپا و مناطق دیگری از جهان را تهدید کند. نقطه ضعف اروپا در این توافقنامه امنیتی چیست که دولتمردان ایرانی روی ان دست گذاشته اند.











فیدل کاسترو نیز در سال 1962 با امریکا پنهانی وارد معامله شد و بحران موشکی کوبا را که یک بحران ساختگی و کنترل شده بود راه انداختند و با وانمود وجود 80 موشک اتمی شوروی در خاک کوبا چند ماه دنیا را در ترس و وحشت نگاه داشتند. بعد از این قضیه اقای کاسترو تا پایان عمرش بر کوبا حکومت کرد و بعد از مرگش برادرش حکومت را در دست گرفته است.











در سال 93 میلادی میخائیل گورباچف رهبر شوروی کاسترو را خائن به بشریت معرفی نمود و این می تواند اشاره اقای گورباچف به بحران موشکی کوبا و همکاری پنهانی کاسترو با امریکا باشد.











و الا چه خیانتی می تواند از سوی کاسترو رهبر کشور کوچک و بی اهمیت کوبا صورت گرفته باشد و انفدر این خیانت بزرگ باشد که اقای گورباچف چنین حرفی بزنند.



















برجام یک داستان دنباله دار است و ممکن است به یک بازی باخت - باخت برای همه تبدیل شود.
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
با سلام و احترام



برجام یک داستان دنباله دار است و ممکن است به یک بازی باخت - باخت برای همه تبدیل شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خدا به داد ای ملت بدبخت برسه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
آقایی دلار باید شکسته شود با دلار مبادله نکید که مجبور به تهاتر کالایی بشیم با پولهای دو جانبه کار کنید چرا مابااید تورم کشور آمریکا رو که از طریق استفاده پولش بر دوش بکشیم که همون صادرات تورم هست تحریممون که میکنه تورم کشورشم از طریق تجارت با پولش بر ما تحمیل میکنه دلار رو حذف کنید دلار رو حذف کنید دلار رو حذف کنید دلار رو حذف کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
آمریکا باید به ژاپن اجازه بده این ژاپن استقلال نداره
Germany
ناشناس
۱۲:۲۱ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
اگه سر وکله آمریکاییها اونجا پیدا نشه
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۲۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
با تلاشای سپاهه وگرنه اگه این موشکم نبود به چی اتکا میکردن
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۱:۲۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
اگر قراره چیزی وصول بشه نباید گفته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
انشاالله خیرباشه برای ملت
United States of America
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۷ آذر ۱۳۹۸
انشالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۳ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
تکیه بر توان داخلی=سرآمد تر از آمریکا در همه موارد.مشکلات اقتصادی با توانمندی جوانان این مرزو بوم قابل حله.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
اوناکه ادعای استقلالشون میشه ژاپن که یک مستعمره آمریکاست وبدون اجازه آمریکا آب هم نمیخوره.از آبه وآبه ها آبی گرم نمیشه.فقط توان داخلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
یه گزارش خوب نویسید اگه واقعا راست میگید
Iran (Islamic Republic of)
Aaaa
۰۹:۲۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
دولت محرمانه ها. هیچ وقت با مردم رو راست نبوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خوشبحال ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خوشبحال تو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
از خندهات متنفرم
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۹:۰۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
ممنون گزارش خوبی بود
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۹:۰۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
همان به که نفتمان برای خودمان بماند .
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۹:۰۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
پول دست سیاست مداران بیفتد همشو حیف میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
حاصل این پشت پرده چی باشه به هر حال مبارکه فرق نداره چی باشه فقط ایرانی باشه انگلیسی نباشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
خوش بگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۸ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
بوی نامطبوع در تهران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۵ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
پول ها را داخل چمدان بگذاريد و بياوريد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۲۶ آذر ۱۳۹۸
آبه شینزو لطفا اصلاح کنید
آخرین اخبار