رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز:

خیابان‌های اهواز آهک پاشی شود/وبا و سالک در کمین اهوازی‌ها

دبیر شورای سلامت اهواز بر آهک پاشی خیابان‌های این کلانشهر تاکید کرد و گفت: اهوازی ها در معرض بیماری های وبا و سالک قرار دارند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد شریفی دبیر شورای سلامت کلانشهر اهواز در نشست شورای سلامت شهرداری در سرسرای اجتماعات فرمانداری گفت: اهواز پس از سرریز فاضلاب در مناطق، با یک بحران زیست محیطی روبرو است و شهروندان در معرض اپیدمی انواع بیماری‌ها همچون وبا و سالک قرار دارند.

او نسبت به وضعیت بهداشت و سلامت اهواز ابراز نگرانی کرد و بیان داشت: اگر چه آب تاحدودی در مناطق اهواز فروکش کرده، اما آبگرفتگی فعلی مشابه آب زلال سیل نیست و آنچه وارد خانه‌های مردم، مدارس، مساجد و سازمان‌ها شده سرشار از فاضلاب شهری، بیمارستانی و صنعتی است که به دلیل آلودگی شدید مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

شریفی خواستار تشکیل ستاد بحران برای آهک پاشی خیابان‌های اهواز شد و افزود: باید هر چه سریع‌تر آهک پاشی خیابان‌های این شهر آغاز شود و اگر این مداخله به موقع صورت نگیرد با مشکلات و خطرات جانی برای شهروندان روبه رو خواهیم شد.

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز با بیان اینکه در غرب اهواز (از کیانشهر تا کوی علوی) ۲۰۰ هزار نفر درگیر فاجعه آبگرفتگی شده‌اند، تصریح کرد: از امروز باید شهرداری و آبفا آهک پاشی خیابان‌ها و معابر را برای از بین بردن عوامل بیماری‌زا آغاز کنند، اگر چه تاکنون اقدامی در این زمینه ندیدیم.

او اذعان داشت: تنها در منطقه کیانشهر اهواز ۷ میلیون مترمکعب آب جمع شده که اگر به موقع خشکانده نشود، فضا برای بیماری مالاریا و سالک مهیا شده و زندگی مردم را مختل می‌کند.

مهرداد شریفی اظهار کرد: در روز‌های گذشته کارگران شهرداری اهواز نیز بدون چکمه، لباس کار و ماسک، با «تی» هزاران مترمکعب آب و فاضلاب را جمع آوری می‌کردند که آن‌ها را در معرض انواع بیماری‌ها قرار می‌دهد.

او با بیان اینکه برای دفاع از سلامت نباید از کسی بترسیم و نگران صندلی مدیریتی خود باشیم، ادامه داد: از قوه قضاییه هم گلایه داریم، زیرا به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی می‌تواند با تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست برخورد کند.

شریفی بیان کرد: بحران آبگرفتگی پس از باران در کلانشهر اهواز به دلیل سوءمدیریت بوده، این در حالیست که افرادی که مسئولیت می‌پذیرند باید پاسخگو باشند.

او ادامه داد: مسئولان سیاسی در اهواز و خوزستان، برای انتصاب و خدمت مدیران، شاخص تعیین کنند، تا هر کسی از هر جایی، بدون اندیشه و تدبیر، نیاید پشت میز ریاست بنشیند.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با انتقاد از حضور نداشتن شهردار اهواز و مدیرعامل آبفای اهواز و معاونانشان در این نشست، گفت: چرا مدیران ارزشی برای مردم و جایگاه خود قایل نیستند؟ وقتی اعضای شورای سلامت شهرستان و متولیان امور در جلسه حضور ندارند، گزارش شورای سلامت باید برای چه کسانی ارایه شود؟

او با بیان اینکه با این کار‌ها داریم خودمان را مسخره می‌کنیم، اضافه کرد: در این روز‌ها برخی شهرداران را مشاهده کردیم که راحت در دفتر کار خود نشسته‌اند، گویی هیچ اتفاقی در شهر نیفتاده است.

کاهش کیفیت آب در اهواز

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: مطلوبیت کدورت کنونی آب اهواز بسیار نامطلوب و به ۳۵ کاهش یافته به طوری که در برخی مناطق این شهر باید آب معدنی توزیع شود.

او با بیان اینکه سلامتی مردم برای برخی مسئولان اهمیتی ندارد، تصریح کرد: ما با چه زبانی باید هشدار بدهیم؟ آیا باید بگذاریم مردم اهواز بمیرند و بعد از خواب بیدار شویم؟

شریفی با ابراز نگرانی نسبت به سلامتی شهروندان اهواز افزود: توزیع غذا برای مردمی که در مناطق آبگرفته بودند نیز غیربهداشتی بوده و هلال احمر با خودرو‌های روباز از میان فاضلاب‌ها غذا توزیع می‌کند که این برای مردم سم است.

او با اشاره به گرفتگی فاضلاب در منطقه عین۲ اهواز اضافه کرد: ۲۱ هزار و ۶۰۰ نفر در این منطقه سکونت دارند و پنج سال است که به بهانه‌های مختلف اعم از نبود اعتبار، تحریم و... مشکل فاضلاب این منطقه حل نشده، اکنون آب وارد خانه‌های مردم شده است و باید هر چه سریع‌تر این آب تخلیه شود، زیرا در صورتی که مداخلات به موقع صورت نگیرد در این منطقه نیز دچار مشکل می‌شویم.

مهرداد شریفی بیان داشت: با وجود هشدار سازمان هواشناسی و جلسات متعدد فرمانداری، مدیران شهرداری و آبفا به سادگی از کنار بحران عبور کرده اند، در حالی که اگر به موقع ورود می‌کردند شاهد این وضعیت نبودیم.

او افزود: یک عضو شورای شهر به جای دفاع از حقوق مردم، دارد از یک طیف خاص دفاع می‌کند.

شهردار اهواز از یک سیاره دیگر آمده است

دبیر شورای سلامت شهرستان اهواز در ادامه با اشاره به مصوبه جلسه گذشته شورای سلامت مبنی بر برگزاری نشست با شهردار اهواز به دلیل ضعف خدمات شهری، بیان کرد: این نشست با گذشت یک ماه و پیگیری فراوان و نامه محرمانه درباره مشکلات حوزه سلامت اهواز برگزار نشده، زیرا هنوز سعادت دیدار شهردار برای اعضای شورای سلامت فراهم نشده است، من نمی‌دانم شهردار اهواز از کدام سیاره آمده که سعادت دیدارش را نداریم.

او از مدیریت بهداشت محیط خواست که بر اساس ماده ۶۸۸ قانون مجازارت نامه خود را صادر کند.

شریفی درباره نصب چربی گیر در رستوران‌ها و آشپزخانه‌ها در اهواز برای جلوگیری از گرفتگی فاضلاب بیان کرد: تعدادی از این اصناف چربی گیر نصب کرده اند، اما مشکل فاضلاب با این اقدام قابل حل نیست.

او در ادامه با بیان اینکه یک هزار و ۴۰۰ زباله گرد در شهر جولان می‌دهند گفت: این افراد با آلودگی‌ها و بیماری‌های بسیاری در تماس هستند و اگر راهکاری اندیشیده نشود، به بیماری این افراد و خانواده‌هایشان منجر می‌شود.

وقوع ۹۲۱ مورد گزش سگ

شریفی یکی دیگر از مشکلات اهواز را سگ‌های بدون صاحب، نخاله‌های ساختمان، عرضه قلیان در پارک‌ها و کانال‌های روباز فاضلاب دانست و گفت: در ۸ ماه نخست امسال ۹۲۱ مورد گزش در غرب اهواز رخ داده که ۷۷۸ مورد در شهر و ۱۴۳ مورد در روستا بوده است.

او افزود: با احتساب هر واکسن ۷۰ دلار و هزینه جانبی آن، چهار میلیارد دلار برای واکسن هاری هزینه شده، در حالی که این اعتبار باید برای بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها هزینه شود.

شریفی بیان کرد: سایت سگ‌های بدون صاحب در اهواز راه اندازی شده و ما به دنبال کشتن سگ‌ها نیستیم، اما امروز اهواز در حال تبدیل به کانون بیماری هاری شده است.

فعالیت ۱۰۰ کمپ غیرمجاز ترک اعتیاد

رییس مرکز بهداشت غرب اهواز در ادامه گفت: در اهواز ۲۳ کمپ مجاز و بین ۷۰ تا ۱۰۰ کمپ غیرقانونی ترک اعتیاد فعالیت می‌کنند.

او افزود: در کمپ‌های غیرقانونی، نظارت بر طبخ غذا، رواج برخی بیماری ها، روش‌های درمانی خشن، نبود سیستم سرمایش و گرمایش، رعایت نشدن اصول بهداشتی باعث بروز مشکلاتی شده است.

شریفی با تاکید بر ورود بهزیستی به عنوان متولی کمپ‌های ترک اعتیاد گفت: افرادی که در این کمپ‌ها درمان می‌شوند، با خطر پذیری بالا هستند و باید پس از ترخیص از کمپ‌های غیرمجاز بازبینی شوند.

او ادامه داد: آسیب‌های اجتماعی در اهواز زیاد است و باید با نیازسنجی و اولویت بندی این موارد را برطرف کرد.

شریفی در ادامه گفت: شیوع پشه خاکی که ناقل بیماری سالک است، در ماه‌های بهمن و اسفند بیشتر است؛ از آنجا که نخاله‌های ساختمانی در همه مناطق اهواز (اعم از توسعه یافته و کم برخوردار) فراوان تخلیه شده باید برای ساماندهی این نخاله‌ها اقدام شود.

او افزود: بیماری سالک به صورت زخم ظاهر شده و درمان آن تا یک سال طول می‌کشد و اثر منفی آن نیز روی چهره و زیبایی افراد تاثیرگذار است.

سامانه بارشی روز دوشنبه هفته گذشته ۷۳.۹ میلیمتر بارندگی در اهواز به دنبال داشت. این بارندگی باعث آبگرفتگی و سرریز فاضلاب چندین شهر از جمله اهواز شد. مدارس اهواز از روز دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته تعطیل اعلام شد.


بیشتر بخوانید:مشکلات خوزستان زیر ذره بین ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)


انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.