گزارش/

اما و اگر‌های استفاده از خودرو‌های دوگانه‌سوز/ چرا مردم برای استفاده از CNG تردید دارند؟

بعد از سهمیه‌بندی بنزین سوال‌های زیادی در خصوص گازسوز کردن خودروها به وجود آمده که دراین گزارش آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

///

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از سهمیه بندی بنزین سوال های زیادی در خصوص گاز سوز کردن خودرو به وجود آمد. یکی از این سوال ها مبنی بر این بود که چرا در یک دوره‌ای مردم به گاز CNG تمایلی نداشتند و نسبت به آن بی‌اعتنا بودند؟

در سال ۲۰۱۸ مبلغی بالغ بر ۷۰ هزار میلیارد دلار یارانه بابت انرژی پرداخت کردیم. این حجم از یارانه انرژی حدود ۱۸ درصد از کل یارانه انرژی بود که در جهان پرداخت شد.

 این رقم بر اساس دلار دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و ۳ هزار و ۸۰۰ تومانی محاسبه شده است، اگر واقعا قیمت دلار را به نرخ واقعی بگیریم و مطابق با نرخ بازار آزاد محاسبه کنیم، حجم یارانه انرژی که پرداخت شده بسیار بیشتر است.

 منظور از یارانه انرژی یعنی اولین فرصتی که می‌توانستیم سوخت و منابع انرژی را به کشور‌ها و متقاضیان دیگر به نرخ بین‌المللی بفروشیم و از آن منابع به نفع مصرف‌کنندگان به شکل دیگری استفاده کنیم یا اصلا در اختیار خودشان قرار دهیم که خودشان از آن استفاده کنند.

 پرداخت یارانه انرژی در این حجم گسترده با این شرایطی که توصیف شد، برای بنزین، فرآورده‌های نفتی، گاز و برق مشکلات عدیده‌ای را در بخش‌های صنعتی ایجاد می‌کند به این معنا که علامت‌های اشتباهی به صنعت می‌دهد.

به عنوان مثال مشکلی که در بخش جاده‌سازی وجود دارد این است که تقاضای جاده در کشور به دلیل حمل‌ونقل‌های درون جاده‌ای بسیار بالاست و به دلیل اینکه قیمت سوخت خیلی کم است، باعث می‌شود که علامت اشتباهی به بازار داده شود در حالی که اگر قیمت سوخت واقعی باشد، در واقع تقاضا به سمت حمل‌ونقل ریلی می‌رود.

 قابل ذکر است زمانی که از قیمت بنزین یا از قیمت انرژی صحبت می‌کنیم، باید توجه کنیم زمانی که  دولت‌ها میزان نقدینگی را در کشور بیش از رشد اقتصادی افزایش می‌دهند، ارزش واقعی ریال کاهش پیدا می‌کند و زمانی که ارزش واقعی ریال کاهش پیدا می‌کند، مابقی کالا‌ها به همان نسبت به تدریج گران می‌شوند.

 در میان کالا‌هایی که به تدریج گران می‌شوند آن کالا‌یی که تعیین نرخ آن‌ها در اختیار دولت است، یعنی دولت روی آن کالا‌ها قیمت‌گذاری می‌کند مانند نرخ ارز، بنزین و سایر حامل‌های انرژی، تثبیت آن‌ها برای مدت کوتاهی امکان‌پذیر است و در واقع دولت این نرخ را برای مدتی ثابت نگه می‌دارد، اما در بلند مدت این امر امکان‌پذیر نیست و از یک جایی به بعد این نرخ‌ها به سطح بالاتری پرش می‌کنند و خودشان را به سمت تورم می‌کشانند.

در واقع دولت نه می‌تواند نرخ ارز را ثابت نگه دارد و نرخ حامل‌های انرژی را، بنابراین آن چیزی که معمولا اقتصاددانان به دولت توصیه می‌کنند این است که قیمت‌گذاری بر روی کالا‌ها را انجام ندهند و قیمت آزاد داشته باشند و مطابق با بازار این قیمت‌ها تعیین شوند. زمانی که این قیمت‌ها توسط دولت تعیین می‌شوند، قیمت‌ها به صورت مصنوعی پایین نگه داشته می‌شوند و در یک بازه زمانی کنترل آن از دست دولت خارج می‌شود.

 همانطور که ما در طول زمان شاهد افزایش ناگهانی قیمت ارز در مقاطع گوناگون و افزایش ناگهانی سوخت و سایر حامل‌های انرژی در مقاطع گوناگون بودیم؛ علت این نیست که این‌ موارد گران‌تر شدند، در واقع علت این است که ارزش ریال به علت افزایش نقدینگی افزایش پیدا کرده است.


بیشتر بخوانید: جزئیات تعطیلی 130 جایگاه سوخت C.N.G/نسبت غیر منطقی قیمت بنزین و سی ان جی در کشور


تولید حجم قابل ملاحظه‌ای از خودروهای گازسوز

شهرام اتفاق کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: صنعت خودروسازی در کشور حجم قابل ملاحظه‌ای از خودروها را گازسوز تولید کرده است. در کشور موتور پایه گازسوزی تولید کرده ایم که این موتور احتراق بهتری را برای خودرو‌های گاز سوز ایجاد می‌کند، چراکه بر اساس سوخت CNG طراحی شده است.

او بیان کرد: یکی از توانایی‌های قابل ملاحظه‌ در کشور وجود تعداد زیادی نیروی متخصص و آموزش دیده است که در حوزه صنعت CNG فعالیت می کنند. علاوه بر این تجربیات خیلی خوبی دارند و آموزش‌های خیلی خوبی دیده‌اند و گواهی‌های معتبر از موسسات بین المللی در حوزه تولید و بازرسی کالا‌ها و خدمات را دارند و نسبت به بقیه اصناف مشابه آموزش دیده‌تر و از توانایی بالاتری برخوردارند.

این کارشناس صنعت خودرو افزود: یکی دیگر از ویژگی‌های قابل ملاحظه در صنعت CNG این است که تعداد قابل ملاحظه‌ای تولید کننده در تراز اول و دوم داریم، به عنوان مثال در صنعت تولید مخازن CNG تولید کننده‌های درجه اولی داریم که در بالاترین سطح قابل تصور در دنیا می‌توانند مخازن تولید کنند.

 چرا مردم به سمت استفاده از سوخت CNG نرفتند؟

او با اشاره به مشکلات موتور پایه گازسوز، گفت: مشکلی در خصوص موتورهای پایه گازسوز وجود ندارد تنها مشکل این است که خودروساز‌ها موتور پایه گازسوز را روی خودرو‌ها نصب نکرده‌اند. همچنین یکی دیگر از مشکلات را می توان بی‌کیفیت بودن قطعات دانست، به عنوان مثال اگر شما در چرخ گوشت از قطعات بی‌کیفیت استفاده کنید، طبیعتا کسی دستگاه شما را خریداری و از آن استفاده نمی‌کند.

این کارشناس صنعت خودرو در خصوص استاندارد ساخت موتور پایه گازسوز، گفت: استاندارد وجود دارد، اما اگر شما از فناوری و قطعه باکیفیت استفاده نکنید، قطعا وسایل دچار نزول خواهند شد.

 بنابراین تثبیت نرخ ارز و تثبیت نرخ حامل‌های انرژی در یک دوره‌ای توسط دولت پیام‌های اشتباهی به بازار می‌دهد و یکی از آن پیام‌ها این است که خودروساز‌ها به تدریج با عدم تقاضای کافی درباره سوخت‌های CNG مواجه می‌شوند. وقتی در یک دوره طولانی مثلا قیمت بنزین  ثابت می‌ماند در یک دوره ۶ ساله تصور کنید به علت افزایش نقدینگی نرخ تورم نیز افزایش پیدا کرده بنابراین تمایل مصرف کننده‌ها به مصرف سوخت CNG نیز کاهش پیدا می‌کند به دلیل اینکه این مابه التفاوت قیمت CNG تا قیمت بنزین بسیار بی‌ارزش می‌شود و به ازاء این مابه التفاوت نمی‌ارزد که مصرف کننده‌ها به سمت سوخت CNG بروند.

این عامل باعث می‌شود که خودروساز‌های داخلی هم تمایل کمتری به تولید خودروی CNG پیدا کنند برای اینکه مصرف کننده‌های خودروی CNG هم کمتر می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: جایگاه سوخت ، سوخت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۰
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۰:۱۷ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام.کی گفته یه هفته بعداز ثبت نام پیامک میاد نباید بری واسه گاز سور کردن؟؟خداشاهده الان نزدیک به ۴ماهه ثبت نام کردم.و کد رهگیری گرفتم.نه کسی زنگ زد .نه شماره ای دادن واسه تماس.نه کسی گفت ....
تورو خدا این مردم رو کمتر سرکار بزارید
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۱۱:۰۳ ۱۱ دی ۱۳۹۸
۷۰هزار میلیارد دلار!!!¡!!!
حالتون خوبه
Iran (Islamic Republic of)
حسون
۱۰:۱۵ ۱۱ دی ۱۳۹۸
با سلام
چرا ما همش دنبال دلیل هایی هستیم که خودمون به اونها قانع نمیشییم
آقای زرگانی از اهالی خوزستان مگر موتور آبسوز اختراع نکرده چرا اون رو وارد چرخه صنعت خوردو سازی نمیکنند ؟
چون دولت با بالا بردن قیمت بنزین سود های عالی میکند و حاضر نیست این درامد باد آورده را از دست بدهد
Iran (Islamic Republic of)
جوادی
۰۹:۳۲ ۱۱ دی ۱۳۹۸
گاز موتور سرسیلندر ماشین داغون میکنه ! هزینه تعمیر بیشتر از بنزین مصرفی میشه!
مسئولاین فکری بکنند ! بیکار نشینن!!!!!!!
Germany
ناشناس
۰۷:۲۳ ۱۱ دی ۱۳۹۸
ای بابا
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۷:۰۰ ۱۱ دی ۱۳۹۸
سلام
من که خود حداقل 15 سال مستمر از این گاز استفاده نموده وحتی سرسیلندر ماشین سمند خود را دوگانه سوز نیز نموده ام جز خسارت زیاد وتعمیر موتور وسر سیلندر عایدی برایم نداشته واگر مسئولین میخواهند مشکل مردم را حل کنند من که بعید میدانم خز سود جبیشان وراستای منافع شحصی وگروهیشان سوخت گاز lpg برای خودروها اجرا نمایند والسلام
Iran (Islamic Republic of)
مصیب قاسمی
۰۳:۳۳ ۱۱ دی ۱۳۹۸
یعنی آسمون و ریسمون به هم باقتن تو این خبر که بگن گرونی بنزین خوبه.
کدوم ماشین پایه گاز سوز جز یه مدل؟ همه باید برن سمند پایه گاز سوز بخرن؟ اصلا میتونن تو حجم بالا بفروشن؟
ماشین شوهر خاله بنده 405 به دلیل استفاده از گاز اونم نه زیاد طی یکسال موتور داغون شده و چندمیلیون خرج آورده. همین پول میداد فقط بنزین میزد ب صرفه تر نیود؟ همه تعمیرکارا میگن گازسوز رو موتوز بنزینی خوب نیست. خودروسازا میگن خوبه
Iran (Islamic Republic of)
احمد-ن
۰۳:۰۳ ۱۱ دی ۱۳۹۸
جدا از بحث قیمت بنزین و خطرات گازسوز بودن اتومبیل ما باید به سمت سوخت های پاک قدم محکمی برداریم.ما با نظریه هایمان داریم به نسل آینده خیانت میکنیم.فرزندان و آیندگان هم حق زندگی دارند ولی حیف که ما همه هزاررقم بهانه داریم تا مخالف این امر را ثابت کنیم!!!!
Iran (Islamic Republic of)
علیزاده از شاهین شهر
۰۱:۳۲ ۱۱ دی ۱۳۹۸
سلام .زمانی به خاطر مشکل تولید بنزین مجبور شدیم از گازطبیعی استفاده کنیم چون همه جا لوله کشی شده بود و با یک پمپ گاز قابل استفاده بود.ولی بعد از پشت سر گذاشتن آن دوره مسئولین باید به فکر تولید و عرضه گازمایع lng میبودند چون به صرفه تر و سازگار تر با موتور و کم خطرتر از بمب cng بود.(همین که موقع گاز زدن باید سرنشین از ماشین خارج شود خود گویای خطر این بمب متحرک است).در کل مصرف کننده فکر میکند که گاز ارزان تمام میشود ولی عزیزم کمی محاسبه کنی میبینی با احتساب قیمت مخزن و ...و فرسودگی زود هنگام موتور ضرر هم کردی.
Iran (Islamic Republic of)
رضا س
۰۰:۴۱ ۱۱ دی ۱۳۹۸
70 هزار میلیارد دلار میدونی یعنی چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۱ دی ۱۳۹۸
ضمناً اگر دوگانه سوز خوب بود خودرو سازان بنام دنیا خودروهای گازی تولید میکردند ،
و دوم اینکه یک بمب همیشه در صندوق خودرو با ما است .
یک سوال از مسئولان.
کدام یک از خودروهای شما دوگانه سوز است؟با ذکر نام مسئول و نام خودروی او بیان بفرمایید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۰ دی ۱۳۹۸
CNG سرسیلندر رو داغون میکنه .
هر سه سال یکبار باید سرسیلندر و بوش هاو رینگ پیستون هارو رو بندازی دور (هزینه شون با دستمزد مکانیک میشه نه میلیون تومن ) . حالا بنظر شما یه آدم معمولی با درآمد سه میلیون در ماه از کجا بیاره ؟
برید یه گزارش از مکانیکی ها بگیرید ببینید چه اوضاعیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۵ ۱۰ دی ۱۳۹۸
آقازاده و خانم زاده های و برادرزاده ها و خواهرازده های و سایر فامیل وابسته از سفره انقلاب بلند شن خیلی از مشکلات مطمئنا حل میشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۰ دی ۱۳۹۸
سلام چند روزی بازهم اینترنت ضعیفه پیگیری کنید ممنون میشم دیگه شورشودرآوردن
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۲۲ ۱۰ دی ۱۳۹۸
۷۰هزار میلیارد دلار
Iran (Islamic Republic of)
سورنا
۲۲:۱۵ ۱۰ دی ۱۳۹۸
یه انسان تو خودرو گازسوز بخودی خود مثل یه داعشی میشه تو خودروی انتحاری
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۰۸ ۱۰ دی ۱۳۹۸
من دو ساله پراید گاز سوز دارم یعنی به معنای واقعی کلمه به غلط کردن افتادم،جالب اینجاست که هر روز هم هزینه های جانبی هم داره بیشتر میشه،تست کپسول،بیمه جداگانه،معاینه فنی دو برابر....وهزار تا چیز دیگه.
Iran (Islamic Republic of)
cng
۲۱:۴۶ ۱۰ دی ۱۳۹۸
سلام.
منکه دو ساله سمند EF7 دوگانه دارم و خیلی راضیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۲ ۱۰ دی ۱۳۹۸
دلیل اصلی که مردم دیگر تمایلی به استفاده از سوخت CNG ندارند این است که در سال 89 دولت به یکباره قیمتش را 8 برابر کرد و گفت باید قیمت گاز 60 درصد قیمت بنزین شود!
یعنی زمانی که بنزین 1000 تومان بود گاز 675 تومان بود.
الان هم دولت دیر یا زود قیمت گاز رو 1800 تومان میکند!
و مردم از یک سوراخ دوبار گزیده نمیشوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۰ ۱۰ دی ۱۳۹۸
سلام : خودرویی را در سال 87 خریداری کردم توسط مالک فبلی گاز سوز شده بود اما بدلیل اینکه پایه گاز سوز نبود آسیب های فراوانی داشت در نهایت ازحدود 5 سال قبل از گاز استفاده نمیکنم. متاسفانه بنزین ماهانه 30 لیتر شارژ میشود واقعاً در حق طبقات ضعیف اجحاف میشود کسی هم پاسخگو نیست. گذشته از اینکه از اساس تعیین سهمیه 60 لیتری براساس و معیاری تعین شده خدا میداند. باید به این بی تدبیری ها چه گفت؟
Iran (Islamic Republic of)
ولی
۲۱:۳۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
چرا فکر نمیکنند چرا هیچ جای دنیا از cng به عنوان سوخت خودرو استفاده نمیکنند??!! چون بسیار خطرناکه اینها جون مردم براشون مهم نیست?!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۳۲ ۱۰ دی ۱۳۹۸
این کپسول گاز که میذاری کل صندوق رو میگیره.با این ماشینای اشغال که تولید میشه.کپسول که میذاری دیگه جایی نمیمونه.مثلا همین نش کشه پراید.بابا چرا دلتون برای مردم نمیسوزززه؟چرا ماشین درست حسابی تولید نمیکنی؟این مافیای خودرو کیا هستن؟اختاپوس چرا توقیف شد؟؟؟؟؟چرا اخه؟بسه دزدی بخدا.تو وجدان نداری؟این شورای شهر ما همه کاری میکنن،هیچکی هم بهشون هیچی نمیگه.۱۰بار شهردار عوض شد.یارو ریئس شورای شهره هنوززززز نمیدونه وظیفش چیه فقط به فکر اینه مغازشو بزرگ کنه.انقد ایجا خر تو خره که میخواستن ورودیه شهرو عوض کنن.تورو قران یه خبرنگار بفرست اینجا گزارش بگیره.ایمیل منکه هست مرد باش پیام بده بیا بهت بگم چه اتفاقایی میفته هیشکسم اخ نمیگه.بیا بگم مامور شهرداری پول میگیره تا بذارن دست فروشی کنن.من خودم با چشمامم دیدم.من دیدم شورا پول میگیره.تو رو خدا به داد ما برسین.
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی حاجیان
۲۱:۱۸ ۱۰ دی ۱۳۹۸
شما یا عددورقم بلد نیستیدو یا این که مردم را.....فرض کرده اید
شما هفتاد هزار میلیارد که میفرمایید یارانه انرژی در سال 98 بوده
را به جمعیت ایران تقسیم کنید می شود سالی حدود یک میلیون دلار برایهرنفر در آمد چه کسی در آمریکا این مقدار است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۱۰ دی ۱۳۹۸
دمار از روزگار موتور در میاره داپم باید سر سیلندر عوض کرد و هزینه های جانبی.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی احمدی
۲۱:۱۶ ۱۰ دی ۱۳۹۸
سلام.متاسفانه بیش از سه ماه است برای نصب cngثبت نام کرده ام ولی مخزن موجود نیست علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
مردم بدبخت ایران
۲۱:۱۵ ۱۰ دی ۱۳۹۸
فک کنم اشتباه نوشتین کل بودجه ایران در سال 120 میلارد دلار ... اونوقت چطور 70 هزار میلیار دلار ک از کل بودجه دنیا هم بیشتره برا انرژی دادیم....
Germany
ناشناس
۲۱:۰۹ ۱۰ دی ۱۳۹۸
هفتاد هزار میلیارد دلار خیلی زیاده اشتباه می‌باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۱۰ دی ۱۳۹۸
هفتاد هزار میلیارد دددددددددددلار.با این دلاره ریال نیستا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۸ ۱۰ دی ۱۳۹۸
نفت به قیمت جهانی بنزین به قیمت جهانی ....حقوق ایرانی
ماشین کیفیت صفر پر مصرف ایرانی
جادهای با اختلاس بی کیفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۱۰ دی ۱۳۹۸
دولت مسعولان مثل اینکه خبرندارند ازوقتی که بنزین گران کردن مردم اززندگی بازشدن یک لیتربنزین 3000تومان براخودشون بادرامد50ملیون به بالاچیزی نیست
Qatar
سعید
۱۹:۵۹ ۱۰ دی ۱۳۹۸
کارشناس محترم به خاطر داشته باشید ،مردم از گفته های شما خسته شده اند،قرار نیست بعد از ۱۰ سال همیشه مردم تاوان بی تدبیری شما اقتصاد دانان و دولت را بدهند،مردم امروز حاضر هستند حقوقها اضافه نشود،خدمات در همین حد ثابت بماند ،اما قیمت سوخت و انرژی و تورم حد اقل ثابت باشد....واقعیت امروز کشور ،سوبسید دادن دولت به حاملهای انرژی نیست بلکه فساد در پیکره دولت و اجرای قانون است شما از کدام نقدینگی صحبت می کنید در صورتی که ۹۵ درصد سفره های مردم کشور خالی و بدون رونق است،شما از کدام رشد نقدینگی صحبت می کنید در صورتی که مردم کشور بخاطر ویزت ندادن تا سر حد مرگ به دکتر نمی روند.....
Iran (Islamic Republic of)
حسنک دبیر
۱۹:۵۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
یارانه انرژی در سال 2018 ،
70 هزار میلیارد دلار ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ضمنا یکی از عمده ترین مشکلات در این حوضه کمبود جایگاههای سوخت(گاز CNG) است که متاسفانه در گزارش به آن اشاره نشده است!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۵ ۱۰ دی ۱۳۹۸
من ۴ سال اتومبیلم دو گانه سوز بود خسارتی که به ماشین وارد می کند بیشتر از هزینه ما به التفاوت گاز و بنزین است ، مجبور شدم کپسول و تجهیزاتش را بردارم و ۳۰۰ هزار تومان فروختم در عوض لازم نیست مرتب وایر و شمع و واشر سر سیلندر و پیستون و غیره عوض کنم
Iran (Islamic Republic of)
یعقوب
۱۹:۲۵ ۱۰ دی ۱۳۹۸
ضمنا"نشستن در روی بمب ۵ ریشتری ر هم ا فراموش کردی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۱۶ ۱۰ دی ۱۳۹۸
Cng بمب متحرک. بنزین لیتری ۱۰هزارتومن هم بشه باز هم گاز ارزش نداره
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۲۲:۰۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
اتفاقا بنده 10 ساله که کلا سوار خودرو دوگانه سوز میشم الانم ef7 پایه گاز سوز دارم کاملا راضی هستم و واقعا عالیه، این تبلیغات صرفا جنبه روانی داره
United States of America
ناشناس
۰۰:۵۷ ۱۱ دی ۱۳۹۸
انشا الله میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۴ ۱۰ دی ۱۳۹۸
علی برکت الله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۱۰ دی ۱۳۹۸
همه قیمتها از جمله سوخت و حقوق و دستمزد را جهانی کنید.
United States of America
ناشناس
۰۰:۵۸ ۱۱ دی ۱۳۹۸
انشا الله
آخرین اخبار