تا سال ۱۴۰۰؛

تولید محصولات پتروشیمی به ۱۰۰ میلیون تُن افزایش می‌یابد

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ به ۱۰۰ میلیون تن افزایش می‌یابد.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، بهزاد محمدی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی روز سه شنبه در نشست اقتصاد دانش بنیان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، در بندرامام خمینی (ره) گفت: اجرای ۲۷ طرح پتروشیمی تا سال ۱۴۰۰ برای دور دوم جهش صنعت پتروشیمی کشور در نظر گرفته شده که ظرفیت تولیدات این صنعت از ۶۶ میلیون تن به ۱۰۰ میلیون تن می‌رسد.

او بیان داشت: امروز شاهد بهره‌برداری از پنجاه و هفتمین پلنت تولید صنعت پتروشیمی در ماهشهر بودیم و تا به امروز ۵۶ طرح در صنعت با ظرفیت ۶۶ میلیون تن اجرا شده است.

محمدی با اشاره به اینکه این پروژه (گام دوم طرح پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر) نخستین پروژه از دور دوم جهش صنعت پتروشیمی کشور است تصریح کرد: قطار توسعه صنعت با شتاب مناسب در حال حرکت است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تا پایان سال ۹۹ به طور متوسط در هر ماه یک طرح پتروشیمی به بهره‌برداری خواهد رسید اذعان داشت: در ۵ سال گذشته طراحی طرح‌های پتروشیمی در جهش سوم نیز انجام شده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ۲۸ طرح نیز برای جهش سوم این صنعت در نظر گرفته شده، افزود: تا سال ۱۴۰۴ ظرفیت تولیدات پتروشیمی کشور به ۱۳۳ میلیون تن می‌رسد؛ این صنعت با یک شتاب مناسب فاصله خود را از سایر صنایع کشور بیشتر می‌کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه در ریل‌گذاری جهش سوم پتروشیمی‌ها به برخی نکات از جمله نخستین تکنولوژی‌ها و محصولات باید توجه باید می‌کردیم، بیان کرد: در جهش سوم کیفیت محصولات نسبت به جهش دوم به مراتب بهتر خواهد بود.

بهزاد محمدی ادامه داد: حضور بخش خصوصی هوشمند در طرح‌های جهش سوم تقریبا چهار برابر بخش‌های جهش دوم است؛ برای دور دوم جهش صنعت پتروشیمی تلاش شده تا از فناوری‌های نوین تکنولوژی خارج و تولید آن در داخل استفاده شود.

او بیان کرد: در حوزه دانش فنی، کاتالیست‌ها و تجهیزات طرح‌های جهش سوم صنعت پتروشیمی به دنبال ایجاد شتاب هستیم؛ یکی از نگرانی‌های صنعت پتروشیمی کشور عبور از گاز طبیعی و متادون است که این کار آغاز شده است.

معاون وزیر نفت اظهار داشت: گردش مالی حوزه کاتالیست‌ها در جهان ۳۳ و نیم میلیارد دلار است که ۵۴ درصد معادل ۱۸ میلیارد دلار وابسته به صنایع پتروشیمی است؛ بازار کاتالیست ایران معادل ۴۰۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار است که ۲۵۰ میلیون دلار سهم صنایع پتروشیمی است.

او با بیان اینکه ۱۶ شرکت در حوزه کاتالیست‌ها در کشور فعال هستند که درحال بی‌نیاز کردن ما به شرکت‌های خارجی هستند گفت: در مجموع ۴۰ گروه کاتالیستی وجود دارد که تاکنون ۱۶ گروه محصولات پتروشیمی را غنی سازی کرده اند.

محمدی، با اشاره به لزوم خودباوری در صنعت پتروشیمی برای غنی‌سازی محصولات افزود: در صنعت پتروشیمی بیشتر زمان ما صرف افزایش ظرفیت حجمی و تولید شده است، اما باید به دنبال توسعه کیفی و پایدار محصولات باشیم، زیرا اکنون وضعیت مناسبی در تاب‌آوری نداریم.

وی افزود: هم اکنون در صنعت پتروشیمی از هشت محصول پایه دارای استاندارد جهانی ۲۳ میلیون تن محصول پایه تولید می‌شود، که در سال ۲۰۲۵ باید به ۵۵ میلیون تن برسد. در جهان ۶۴۰ میلیون تن محصول پایه تولید می‌شود که تا سال ۲۰۲۵ به ۸۱۰ میلیون تن خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ایران در بین کشور‌های منطقه با ۲۳ میلیون تن تولید محصول پایه رتبه دوم و عربستان رتبه نخست را دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، صبح روز سه‌شنبه ۲۴ دی از طریق فرودگاه بندر ماهشهر وارد خوزستان شد. بازدید از شرکت‌های دانش بنیان و فناور مستقر در آبادان و مرکز رشد واحد‌های فناور دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از جمله برنامه‌های ستاری در این سفر اعلام شده است. گام دوم طرح پتروشیمی تخت جمشید ماهشهر نیز صبح روز سه شنبه با حضور معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به بهره‌برداری رسید.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.