اوضاع سیل زدگان هرمزگان پس از ۶ روز؛ حال زندگی مددجویان کمیته امدادی‌ها خوب نیست/ به کمک‌های مردمی نیاز است

سیل و آبگرفتگی هایی که از ۶ روز قبل استان هرمزگان را درگیر کرد، همچنان مشکلاتی را برای مردم در شهرستان های مختلف استان به وجود آورده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان، سیل و آبگرفتگی هایی که ۶ روز قبل رخ داد خسارت های زیادی بر جای گذاشت و خانه های زیادی را تخریب کرد.

در این چند روز تمام امکانات موجود، نیروها و تجهیزات برای امداد رسانی و ارائه خدمات به مناطق سیل‌زده در شهرستان های جاسک، بشاگرد و سیریک به کار گرفته شده‌ نیروهای امدادی و خدماتی به صورت شبانه روزی در حال تلاش برای امداد رسانی بودند.

خسارت سنگین سیل در شرق هرمزگان / به کمک‌های مردمی نیاز است

فریدون همتی، استاندار هرمزگان در بازدید از مناطق سیل زده گفت: عمق فاجعه در مناطق سیل زده شرق هرمزگان بسیار زیاد است و به کمک‌های مردمی نیاز داریم.

همتی افزود: بدنبال طغیان رودخانه گابریک در شهرستان جاسک هفت تا هشت روستا کاملا خسارت دیده است.

او گفت: خانه‌های این مناطق زیر آب رفته و به علت حجم زیاد گل و لای امکان رفت و آمد نیست و اهالی این روستا‌ها جابجا و اسکان اضطراری داده شده اند.

استاندار هرمزگان گفت: زمین‌های کشاورزی و دام‌ها نیز در مناطق سیل زده به زیر آب و گل و لای رفته و خسارت زیادی دیده اند.

همتی افزود: اکنون نیرو‌های امدادی، نیرو‌های سپاه و ارتش در حال امداد رسانی به مناطق سیل زده و لایروبی خانه‌های آبگرفته هستند، اما به کمک‌های مردمی نیز نیاز است.

او گفت: مردم برای سیل زدگان پوشاک، مواد غذایی کنسروی، آب و وسایل گرمایشی جمع آوری کنند.

همتی افزود: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی نیز برای بررسی وضعیت و تامین نیاز‌های اولیه بهداشتی در منطقه حضور دارند و مقرر شده جهاد کشاورزی هم برای دام‌های باقی مانده مردم غذا تامین کند.

اعزام گروه‌های جهادی میناب به مناطق سیل زده

ستوان یکم پاسدار احمد رنجبرزاده، مسئول بسیج سازندگی سپاه ناحیه میناب از اعزام گروه‌های جهادی به مناطق سیل زده جاسک و بشاگرد خبر داد.

رنجبر زاده گفت: صبح امروز چهل جهادگر بسیجی در قالب چهار گروه به همراه موکب قمربنی هاشم (ع)، از شهرستان میناب برای کمک و امداد رسانی به سیل زدگان شرق هرمزگان عازم شهرستان‌های جاسک و بشاگرد شدند.

او افزود: ۱۵ دستگاه خودرو به همراه اقلام مورد نیاز شامل آرد، انواع کنسرو، آب معدنی، روغن، خرما، شیر، انواع حبوبات، لباس گرم، چراغ والور و پتو به ارزش ۶۱۰ میلیون ریال به این مناطق فرستاده شد.

توزیع اقلام مورد نیاز مردم مناطق سیل‌زده

سردار سالاری فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان گفت: اقلام مورد نیاز مردم مناطق سیل‌زده به طور منظم و بر اساس نیاز هر منطقه در میان مردم توزیع می شود.

او افزود: اقلامی از جمله لوازم گرمایشی، پتو، نان، خرما، تن ماهی، لوازم بهداشتی و دارو از روز گذشته به منطقه ارسال شده و ۶ محموله دیگر نیز در راه رسیدن به جاسک است تا در هر منطقه در میان مردم توزیع شود.

فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان گفت: قرار است تا بازگشایی راه‌های موصلاتی نیاز‌های اولیه شهروندان با استفاده از بالگرد سپاه، ارتش و هلال احمر به مناطق ارسال شود.

سردار اباذر سالاری در خصوص رسیدگی به مناطق سیل زده هرمزگان، افزود: روز گذشته (۲۵ دی ماه) به همراه سردار تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از مناطق سیل زده بندر جاسک هرمزگان بازدید به عمل آمد.

او گفت:پیش از بازید از این مناطق، در جلسه‌ای با حضور فرماندار جاسک، مدیر عامل هلال احمر و سرداران سپاه، مقرر شد تمام امکانات استان برای خدمات رسانی به مناطق سیل زده مورد استفاده قرار گیرد.

فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان افزود: برای بازگشایی راه‌های مواصلاتی ماشین و ابزار آلات مورد نیاز از سراسر استان به این مناطق اعزام شده است و تا زمان وصل شدن آب مناطق سیل زده، گروه‌های جهادی آب معدنی به اندازه کافی به مناطق ارسال می‌کنند.

او با بیان اینکه آشپزخانه و نانوایی سیار در مناطق سیل زده دایر شده و روزانه بیش از سه هزار دست غذای گرم تهیه و بین سیل زدگان توزیع خواهد شد، اظهار کرد: گروه‌های جهادی متشکل از پزشک و مشاور به این مناطق در حال اعزام هستند و در صورت احساس نیاز بیمارستان صحرایی نیز برپا می‌شود.

فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان گفت: گروه های هلال احمر نیز در کنار گروه‌های جهادی بسیج به خدمات رسانی و تهیه بسته‌های غذایی و حمایتی نیز می‌پردازد و اداره برق استان نیز در اسرع وقت برق روستا‌های سیل زده را به مرور وصل می‌کند.

سالاری با اشاره به اینکه اکیپ‌های مهندسی سپاه امام سجاد (ع) نیز از روز گذشته در منطقه فعال شده‌اند، افزود: چند اکیپ مختلف از نیروی دریایی سپاه نیز وارد جاسک شده اند تا به برقراری راه‌ها و تخلیه گل و لای ناشی از ورود سیلاب به روستا‌ها و منازل مردم کمک کنند.

او گفت: ۳۰۰ پاسدار نیز از روز‌های گذشته در منطقه در حال خدمت رسانی به مردم هستند و نیرو‌های بیشتری نیز از امروز راهی مناطق روستایی جاسک و بشاگرد می‌شوند تا به مردم کمک کنند.

فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان با اشاره به اینکه امکانات سپاه‌های شهرستانی از همان ساعات اولیه وقوع سیل در خدمت مردم قرار گرفته است، افزود: واحد‌های مختلفی از بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی نیز بعد از جمع‌بندی دقیق مشکلات و نیاز‌ها به منطقه اعزام خواهند شد تا به مردم در ایجاد شرایط مناسب برای زندگی کمک کنند.

خسارت سیل به خانوار‌های زیر پوشش کمیته امداد

علی الهیاری، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان هرمزگان گفت: بیش از هزار خانوار زیر پوشش این نهاد در مناطق سیل زده شرق هرمزگان دچار خسارت شدند.

الهیاری افزود: تعداد ۲۷۸ خانوار آسیب دیده از سیل در مناطق لیردف و گابریک شهرستان جاسک و ۷۳۷ خانوار نیز در مناطق گافر و پارامون شهرستان بشاگرد هستند.

او گفت: در سیل اخیر تعداد زیادی از خانه‌های مسکونی مددجویان به شکل صد در صد تخریب و بسیاری دیگر از منازل دچار آبگرفتگی شدید شده است به گونه‌ای که لوازم ضروری زندگی این خانوار‌ها از بین رفته است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) هرمزگان افزود: کمیته امداد در مرحله نخست بسته‌های حمایتی شامل آب معدنی، سبد مواد غذایی و پتو بین خانواده‌های سیل زده در شهرستان جاسک و بشاگرد توزیع کرده است.

الهیاری گفت: بیش از هزار دانش آموز سیل زده در شهرستان جاسک کتاب‌ها و لوازم التحریر خود را از دست داده اند و نیازمند یاری نیکوکاران هستند.

او افزود: در ماه‌های دی و بهمن مستمری مددجویان در مناطقی که با سیل و آبگرفتگی مواجه شده اند، دو برابر پرداخت می‌شود.

الهیاری از آغاز پویش "هموطن خانه ات را دوباره می‌سازیم" در استان خبر داد و گفت: مردم نوع‌دوست می‌توانند از طریق شماره گیری کد #۰۷۶*۸۸۷۷* یا از طریق واریز وجوهات خود به شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۶۰۱۶۹ به نام کمیته امداد نزد بانک ملی، به خانواده‌های سیل‎زده هرمزگان کمک کنند.

بازدید استاندار هرمزگان از روستای کروچ بخش لیردف

استاندار هرمزگان به همراه اعضای ستاد مدیریت بحران استان برای بررسی وضعیت مناطق سیل زده به شهرستان جاسک سفر کرد.

استاندار و هیات همراه ابتدا از روستای سیل زده کروچ بخش لیردف شهرستان جاسک بازدید کردند.

اوضاع سیل زدگان هرمزگان پس از ۶ روز؛ حال زندگی مددجویان کمیته امدادی‌ها خوب نیست/ امداد گروه های مختلف همچنان ادامه دارد

کروچ نخستین روستای دهستان گابریک بخش مرکزی جاسک با جمعیتی بالغ بر ۸۰ خانوارقبل از سیل تخلیه اضطراری شد و هنگام وقوع سیل کاملا زیر آب قرار گرفت.

جلسه ستاد مدیریت بحران استان هم قرار است در مناطق سیل زده برگزار شود.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.