زیبایی‌های زمستانی در بام ایران/ تجربه لذت اسکی در کنار آبشار خروشان

بارش برف در بام ایران زمینه ساز ایجاد مناظر طبیعی و بدیع در این استان شده که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره می‌کند.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، چهارمحال و بختیاری سرزمین برف، سرما و آفتاب این روز‌ها به منطقه‌ای خارق العاده با جاذبه‌های گردشگری خاص تبدیل شده است.

اینجا بلندترین منطقه زاگرس است و سفیدی برف از بلندای قله زرد کوه تا دشت‌ها گسترده شده است.

برف و سرما زیبایی‌های را پدید آورده است که مشابه آن در کمتر نقطه‌ای از کشور دیده می‌شود.

زیبایی‌های زمستانی در بام ایران/ تجربه لذت اسکی در کنار آبشار خروشان

یخ‌زدگی کامل تالاب بین‌المللی «چغاخور»، گذر از دیوار‌های برفی با ارتفاع دو متر، عبور زاینده رود از میان برف، ایجاد غار‌های یخی و پوشیدگی کامل قله زرد کوه از برف تنها گوشه‌ای از زیبایی‌های زمستانی در بام ایران است.

یخ‌زدگی کامل تالاب بین‌المللی «چغاخور»

سرمای منفی ۱۲ تا منفی ۲۲ درجه سانتیگراد در منطقه بلداجی چهارمحال و بختیاری موجب یخ زدگی تالاب چغاخور شده است.

قطر بالای یخ زدگی سطح آب و استحکام آن زمینه را برای راه رفتن بر روی این تالاب فراهم کرده است و بسیاری از مسافران می‌توانند بر روی یخ ایجاد شده بر سطح آب راه بروند و خاطره‌ای بسیار زیبا را برای خود در این منطقه رقم بزنند.

منظره کوهستان‌های پربرف در کنار تالاب و باغات پوشیده از برف منظره‌ای بسیار زیبا برای خلق زیباترین عکس‌ها را فراهم کرده است.

تالاب بین المللی چغاخور چهارمحال و بختیاری با وجود گونه‌های بی شمار گیاهی و زیبایی طبیعی آن در هر فصل سال جذابیت گردشگری خاصی دارد.

تالاب بین‌المللی چغاخور با بیش از دو هزار و ۳۰۰ هکتار مساحت در نزدیکی شهر بلداجی در شهرستان بروجن و در دامنه ارتفاعات «بر آفتاب و کلار» است. مساحت آبی این تالاب یک هزار و ۳۶۰ تا یک هزار و ۵۰۰ هکتار و عمق آبی آن شش مترمربع است.

این تالاب با ۵۸ گونه گیاهی و آبزی از اهمیت زیست محیطی بالایی برخوردار بوده و حاشیه آن در این فصل به یک دهکده سیاحتی برای گردشگران تبدیل شده است.

مسافرانی که قصد مشاهده تالاب‌های چهارمحال و بختیاری در فصل زمستان را دارند می‌توانند از استان اصفهان به شهر بروجن سفر کنند و با طی مسافت ۳۰ کیلومتر به تالاب گندمان و همچنین طی مسافت ۵۰ کیلومتر به تالاب چغاخور برسند.

این روز‌ها گشت و گذار در برف یکی از سیاحت‌های مهم بسیاری از گردشگران در سطح کشور به شمار می‌رود و شهرستان کوهرنگ جزو مناطقی خاص است که هر ساله مقصد سفر بسیاری از گردشگران به شمار می‌رود.

این منطقه به واسطه شرایط خاص توپوگرافی جزو پر بارش‌ترین مناطق کشور است و هر ساله زمستان‌های پر برف در این منطقه گزارش می‌شود.

هم اکنون ارتفاع برف در مناطق مرتفع این شهرستان حدود سه متر است. بسیاری از مردم در روستا‌های این منطقه در پی بارش شدید برف و مسدود شدن کوچه‌ها، کانال‌هایی ایجاد کرده اند و هم اکنون از طریق این کانال‌ها رفت و آمد‌ها انجام می‌شود.

گشت و گذار در این روستا‌ها از مهم‌ترین جذابیت‌های گردشگری در این منطقه به شمار می‌رود.

لذت اسکی در کنار آبشار خروشان تونل سوم کوهرنگ

پیست اسکی کوهرنگ این روز‌ها جز پررونق‌ترین پیست‌های اسکی کشور به شمار می‌رود. قرار گرفتن آبشاری پر آب در کنار پیست اسکی کوهرنگ، این پیست را جزو پیست‌های خاص اسکی در سطح جهان قرار داده است.

اسکی بر روی برف در کنار آبشار و شنیدن صدای خروشان آن از معدود مواردی است که بتوان همه را یکجا در یک پیست اسکی در سطح جهان تجربه کرد.

پیست اسکی کوهرنگ در حال حاضر فعال است. این پیست اسکی با داشتن سه بالابر و یک بالابر آموزشی با شیب ۲۲ درصد ظرفیت استفاده همزمان بیش از ۷۰ نفر را دارد.

سالانه مسافران بسیاری برای لذت بردن از یک روز آفتابی زمستانی این پیست را مقصد گردشگری خود قرار می‌دهند.

چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان دارد که هشت شهرستان آن در بخش سردسیری و دو شهرستان دیگر در بخش گرمسیری واقع هستند و این استان به واسطه موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد در مسیر کریدور جنوب به مرکز و غرب شهرت دارد.

زیبایی‌های زمستانی در بام ایران/ تجربه لذت اسکی در کنار آبشار خروشان

 

خروش رودخانه‌های بزرگ کشور در دشت‌های سفید رنگ

طبیعت زمستانی با زیبایی خیره‌کننده‌ای که در این استان خلق کرده، نقشی بی بدیل نگاشته است. هم اکنون گذر سه رودخانه، بزرگ کارون، دز و زاینده رود از دشت‌های سفید رنگ از دیگر زیبایی‌های زمستانی این منطقه به شمار می‌رود.

رودخانه زاینده رود از محل چشمه دیمه کوهرنگ سرچشمه می‌گیرد و گذر این رودخانه در دشت‌ها و دره‌های مملو از برف این منطقه داستانی است که وصف زیبایی‌های آن خارج از توان کلمات است.

رودخانه کارون نیز در شهرستان اردل جریان دارد و گذر آن از جنگل‌های مملو از برف از دیگر جذابیت‌های زمستانی در این منطقه به شمار می‌رود.

گشت و گذار در روستای پلکانی «سرآقاسید»

تاریخ پا به پای طبیعت در صفحه‌های پر از شور و حماسه این دیار قدم زده است. روستای تاریخی «سرآقاسید» این روز‌ها به شگفت انگیز‌ترین روستای کشور و حتی جهان تبدیل شده است.

در یکی از دورترین نقاط شهرستان کوهرنگ و در ارتفاعات زاگرس مرکزی، پس از عبور از مسیر پرپیچ و خم کوهستانی، روستای «سرآقاسید» که با عنوان‌های «ماسوله زاگرس» و «ماسوله دوم کشور» مشهور شده است با بافت پلکانی قرار دارد.

روستای «سرآقاسید» در بخش مرکزی و دهستان میانکوه موگوئی واقع شده است که با مختصات جغرافیایی ۴۹ درجه و ۵۱ دقیقه طول شرقی و ۳۲ درجه و ۴۰ دقیقه عرض شمالی، در ۴۵ کیلومتری شمال غربی چلگرد و ۱۳۰ کیلومتری شهرکرد قرار دارد.

اطلاعات باستان شناختی در این روستا، حکایت از فعالیت و زندگی انسانی در عصر پارینه سنگی دارد. برخی منابع قدمت این روستا را به هزاران سال پیش می‌دانند و در شجره نامه امامزاده حداقل ۶۳۳ سال سابقه تاریخی روستا اثبات شده است.

این روستای جذاب، سرزنده و از معماری بومی و پایدار برخوردار است که بر اساس ویژگی‌های اقلیمی و فرهنگی شکل گرفته است.

روستای «سرآقاسید» که به عنوان یکی از روستا‌های هدف گردشگری نیز معرفی شده است، روستایی زیست پذیر دارای خدمات و امکانات مناسب برای زندگی است به طوری که اغلب نیاز‌های ضروری اهالی در داخل خود روستا تأمین می‌شود، اقتصاد این روستا در درجه اول مبتنی بر فعالیت‌های کشاورزی است و در مرتبه بعدی وابسته به فعالیت‌های گردشگری و خدمات وابسته به آن است.

مهدی مرادی معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری روستای «سرآقاسید» اظهار داشت: روستای «سرآقاسید» دارای بافت با ارزش است که توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ثبت شده است.

او افزود: برای این روستا در سال ۸۲ توسط بنیاد مسکن استان طرح هادی با رویکرد «بافت با ارزش» تهیه شده است.

مرادی با بیان اینکه این روستا بزرگترین روستای شهرستان کوهرنگ و دهستان موگویی این شهرستان از نظر جمعیت است، تصریح کرد: ساختمان‌های این روستا با سنگ، چوب و گِل احداث شدند.

او ادامه داد: این روستا در حال حاضر جزو بکرترین روستای مقصد گردشگری در سطح کشور به شمار می‌رود.

لذت مشاهده اعجاب انگیز‌ترین غار یخی کشور

طی سالیان طولانی، براثر ریزش نزولات جوی و بارش‌های قابل توجه برف، حفره‌هایی در غار ایجادشده و آب درون حفره‌ها به بیرون راه‌یافته و موجب تشکیل قندیل‌های اعجاب انگیز و دالان‌های زیبا شده است.

در نزدیکی روستای شیخ علیخان از توابع شهرستان کوهرنگ یکی از نادرترین و اعجاب انگیز‌ترین غار‌های منطقه به نام غار یخی «چما» با قندیل‌های فراوان یخی واقع شده است.

از زیر یخ‌های این غار چشمه‌ای با آب سرد در جریان است که آب این چشمه نهایتاً وارد رودخانه‌های این منطقه می‌شود.

قرار گرفتن این غار یخی در دره‌ای عمیق و انباشت حجم برف‌های چندین ساله در این مکان سبب شده قندیل‌های یخ و توده‌های عظیم برف به صورت دائمی و در تمام فصول سال باقی بمانند.

این غار یخی در نزدیکی روستای شیخ علیخان کوهرنگ قرار دارد.

منبع: مهر
انتهای پیام/ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.