رمزگشایی از حکمت میوه‌های قرآنی در کلام وحی

یک دانشجو گفت: به‌نظر می‌رسد که در پس پشت ذکر اسامی برخی میوه‌ها در قرآن حکمت و مزیتی است که گویای ویژگی‌های ممتاز این میوه‌ها و کلید راز پرداختن به آن‌ها در کلام وحی است.

میوه‌های قرآنی کدامند؟ /حکمت میوه‌ها در کلام وحیبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آمنه عزیزی که با طرح میوه‌های قرآنی در جشنواره، دستاورد‌ها و توانمندی‌های دانشجویان دانشگاه‌های پیام نور کشور در سمنان حضور یافته اظهار کرد: میوه‌های متعددی در قرآن مورد توجه قرار گرفتند که زیتون، انجیر، انار، خرما، خیار، موز، سیر، ترنج، پیاز، کدو، زنجبیل، انگور، عسل، عدس، شیر، سبزیجات، و.. از جمله میوه‌جات و خوراکی‌های طبیعی است که نام آن‌ها در قرآن ذکر شده است.

وی با اشاره به شکل بهره‌گیری از این میوه‌ها در ساختار معنایی قرآن تصریح کرد: در برخی از موارد خداوند به این میوه‌ها سوگند یاد فرموده و همین نشان از اهمیت، قداست و جایگاه این میوه‌ها به عنوان بخشی از آفرینش خداوند و آنچه در اختیار انسان قرار گرفته و یا نعماتی که خداوند به انسان‌ها ارزانی داشته، است.

عضو کانون قرآن و عترت دانشگاه پیام نور لرستان با بیان اینکه نام برخی از این میوه‌ها مثل انگور بیش از ۱۰ بار در قرآن ذکر شده خاطرنشان کرد: با یک بررسی ساده می‌توان به این مهم رسید که این میوه‌ها عمدتا در مقایسه با دیگر میوه‌ها از مزیت و خواص ویژه‌تری برخوردارند.

وی با بیان اینکه خداوند به نام برخی از این میوه‌ها همچون زیتون و انجیر سوگند یاد کرده افزود: سوگند خداوند به این میوه‌ها گویای نوعی قداست و اهمیت این میوه‌ها به عنوان بخشی از آفریده‌های خداوند در زمین است.

عزیزی با اذعان به اینکه عمده این میوه‌ها در درمان سنتی ملل مختلف و از جمله طب سنتی ایرانیان و گیاه‌پزشکی در شمار گیاهان دارویی مطرح هستند اضافه کرد: بهره‌گیری و توجه بیشتر به این میوه‌ها و موادغذایی در برنامه غذایی می‌تواند به سلامت افراد و جامعه کمک کند.

این دانشجوی دانشگاه پیام‌نور با بیان اینکه از برخی از این میوه‌ها همچون انار، موز و.. به عنوان میوه بهشتی یاد شده ادامه داد: به طور مثال از زنجبیل به عنوان آمیزه و بخشی از یک نوشیدنی که به بهشتیان داده می‌شود نام برده شده است. همچنین برخی از این میوه‌ها مانند انجیر، سیر، عدس و... به عنوان میوه‌ای که از سوی گروه‌هایی همچون بنی‌اسرائیل طلب شده مورد اشاره قرار گرفته است و یا در قرآن به روییدن بوته کدو در ماجرای حضرت یونس اشاره شده است.

وی از میوه‌ها به عنوان آیت و نشانه‌ای از قدرت الهی نام برد و گفت: برای مثال خداوند در یکی از آیات از انار، خرما، زیتون و انگور نام برده و انسان را دعوت می‌کند که در آن‌ها بنگرد تا قدرت و نشانه‌های الهی را ببیند.

وی از طرح خود به عنوان یکی از طرح‌های راه‌یافته به بخش پایانی جشنواره دانشجویان پیام نور نام برد و اظهار کرد: حضور دانشجویان استان‌های مختلف در این جشنواره و آشنایی با خرده‌فرهنگ‌ها و آب و رسوم دیگر استان‌ها می‌تواند به غنای جشنواره در سال‌های آتی کمک کند.

عزیزی تنوع جشنواره را از نکات مثبت جشنواره امسال ارزیابی و خاطرنشان کرد: آشنایی با دستاورد‌های علمی دانشجویان و انجمن‌های علمی دانشجویی، عرضه آثار هنری دانشجویان، موسیقی محلی، حضور دانشجویان با لباس‌های محلی اقوام مختلف ایرانی و... از بیادماندنی‌ترین بخش‌های دومین جشنواره و نمایشگاه دستاورد‌ها و توانمندی‌های دانشجویان دانشگاه‌های پیام نور کشور در سمنان است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Z.a
۰۰:۰۷ ۲۲ بهمن ۱۳۹۸
خدا وکیلی خودت فهمیدی چی نوشتی،همه چی به هم وره
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۷ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
موز در كدام سوره وايه امده است؟لطفا يكى جواب بده
آخرین اخبار