پاسخ سوال‌های شرعی درباره «احکام طلاق»

پاسخ سوال‌های شرعی خود را درباره «احکام طلاق» در این گزارش بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، طلاق یکی از مبغوض‌ترین حلال‌های خداوند است که متاسفانه امروزه در جوامع رواج پیدا کرده است.

در باب طلاق احکامی وجود دارد که متاسفانه در برخی از دفاتر طلاق رعایت نمی‌شود و این امر باعث مشکلاتی مثل حرام ابد شدن زن و شوهر در زندگی آینده می‌شود. درباره احکام شرعی طلاق سوالاتی در ذهن شما بود و آنها را با ما به اشتراک گذاشتید. در ادامه پاسخ سوالات خود را بخوانید: 

در صورتی که مرد برای طلاق همسرش وکالت طلاق به وکیل بدهد و زن بگوید در پاکی هستم و صیغه طلاق جاری شود، بعداً بگوید در عادت ماهانه بودم؛ با توجه به اینکه صیغه طلاق صحیح نبوده است آیا زن می‌تواند دوباره به وکیل رجوع کند و تقاضای جاری کردن صیغه طلاق را داشته باشد؟

تابع چگونگی وکالت است؛ چنانچه وکالت استمرار داشته باشد، مانعی ندارد.

آیا طلاق بدون رضایت قلبى طرفین و تنها با احراز رضایت زبانى، على‌رغم وجود شواهد کافى بر عدم رضایت صحیح است یا خیر؟

طلاق اکراهى صحیح نیست ولى اگر بدون اکراه و اجبار با اراده و با اختیار و مراعات شرایط انجام بگیرد، صحیح است.

خانمى عقد موقتى داشته و با توجه به اینکه تخلیه رحم کرده نمى‌دانسته که باید عدّه نگه دارد، بعد از مدتى که از اتمام مدت صیغه گذشته، ازدواج کرده و اکنون متوجه مطلب شده. با توجه به اینکه سه سال از آن زمان مى‌گذرد، نمى‌داند در واقع ازدواجش بعد از عدّه بوده یا در عدّه صورت گرفته است. آیا این خانم به شوهرش حرام ابدى مى‌شود یا خیر؟ آیا در حکم فرقى بین خانمى که علم به نگه داشتن عدّه دارد با خانمى که جاهل به آن است، وجود دارد؟

اگر نمى‌داند که عقدش در عدّه واقع شده یا بعد از آن، عقد محکوم به صحّت است؛ ولى اگر بداند که عقد در عدّه واقع شده لیکن نمى‌دانست که باید عدّه نگهدارد، آن عقد باطل است و اگر آن مرد با او نزدیکى کرده بر هم حرام ابدی شده‌اند.

مردى زن خود را طلاق داده است و قبل از اینکه عدّه زن تمام شود با هم ازدواج موقت کرده‌اند، آیا این کار جایز است؟

اگر عدّه رجعیّه بوده عقد ازدواج موقت باطل است و اگر بعد از عقد در زمان عدّه همبستر شدند، رجوع محقق شده و زوجیت به حال سابق برگشته است.

آیا زنی که در حال گذراندن عده وطی به شبهه است با وجود دیگر شرایط، طلاقش صحیح است؟

طلاق مانعی ندارد و صحیح است.

از چه راهی می‌شود، مهریه را پرداخت نکرد؟

مهریه تحت هر شرایطی باید پرداخت شود و دینی بر گردن مرد است؛ حتی اگر در قید حیات هم نباشد جزو دیونی است که قبل از تقسیم ارث مانند هر قرض دیگری باید به زن پرداخت شود. مگر در شرایطی که زن با رضایت کامل مهریه خود را بخشیده باشد.

بیش از یکسال می‌شود که همسرم بدون اطلاع و آگاهی و در زمانی که من اداره بودم خانه را ترک کرده و هر کاری کردم حاضر به بازگشت نیست و می‌گوید می خواهم آزاد باشم و باید طلاقم را بدهی، ولی من حاضر به انجام این منفورترین حلال خدا نیستم. آیا نماز و روزه و سفر‌های همسرم از لحاظ شرعی قبول است؟ همسرم می‌گوید چون از برادرم خرجی می‌گیرم از فلان کس پرسیدم و گفتند در این مورد رضایت شوهر مهم نیست، آیا او درست می‌گوید؟

باید گفت که صحت یا قبولی نماز و روزه دو بحث متفاوت است؛ ممکن است نماز، روزه یا سفر صحیح باشد، اما در رابطه با قبولی نماز و روزه بستگی به اعمالش دارد. همچنین در ادامه درخصوص رضایت همسر (زوج)، در حالت طبیعی حق طلاق برعهده مرد است و شخص دیگری، چون زن و حوزه علمیه نمی‌تواند ورود کند، مگر در موارد اضطرار که برعهده حاکم شرع است و حق طلاق از انحصار مرد خارج شده و حاکم شرع می‌تواند طلاق را جاری کند. البته اگر حق طلاق جزو شروط ضمن عقد برای زن هم باشد، زوجه می‌تواند نسبت به شرایطی که برایش محرز شده با وجود دو شاهد عادل طلاق را جاری کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۲۱:۳۸ ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
سلام من همسرم با پرونده سازی تونست طلاق بگیره آیا این طلاق شرعا صحیح است
Netherlands
ناشناس
۲۳:۴۶ ۱۰ اسفند ۱۳۹۸
من که زن ندارم.چطورازطلاق صحبت کنم 38سالمه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
بنظرمن یه مردنبایدزنشو بزنه واگه این کاروبه هردلیل بکنه باید حق زنشو بده حالا چ زن حق طلاق داشته باشه چ نداشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
پس بگو چرا همش یه مدت گیردادین ب ازدواج کردنو طلاق نگرفتن براجمعیت بود ک کاهش پیدانکنه برا اثرکرونا شما مسولین اگه خیلی لایق وکاردان بودید نمیزاشتید کرونا وارد ایران نمیشد ک حالا بفکرکاهش جمعیت وطلاق وازدواج واینجورچیزها باشید ازی کفایتی مسولین کشورهس همه چیز روسرسری گرفتید اینم عواقبش...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
توی حکومت ما باتوجه به قانون ازدیادجمعیت همه چیزب نفع مردها هست متاسفانه ترجیح میدم کرونا بگیرم بمیرم تا ازدواج با خفت خواری ودادگاه وخوردن حق زنان و.. بپذیرم!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۸
من ادم میشناسم شوهرش ناسزا میگه کفرمیگه ولی زنه اهل نمازوروزس زنش بیشترازیه ساله ک خونه روترک کرد چون شوهرش زدتش وشوهرش الان زنشوتحت هیچ شرایطی نمیخوادب هرحقه ایی متوسل میشه ک مهرزنشو نده ن زنشومیخواد ن حاضره مهرشوبده اخه ب همچین ادمی میگن مرد؟خودش زنشوسرخونه زندگیش نمیبره عمدا میگه زنه نمیاد درصورتیکه ک هرجا میرسه توفامیل میگه من نمیحوتمش میخوام طلاقش بدم وهردم دقیقه بفکرتمکین هس حالا بنظرتون مردها سواستفاده میکنندیا زنها هی نگید زنها خوب نیستن مردها شیطونودرس میدن ولله!!!
آخرین اخبار