خواص بی‌نظیر کره بادام زمینی؛ از درمان فشار خون تا بهبود مشکلات گوارشی

بادام زمینی دارای خواص زیادی است که مصرف متعادل آنها در طول روز توصیه می شود.

نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کره بادام زمینی گفت: افراد برای تهیه کره بادام زمینی به منظور به دست آمدن محصول نرم و مورد پسند عامه در بازار نمک و شکر زیادی به آن اضافه می‌کنند که مصرف زیاد آن توصیه نمی‌شود.

او افزود: بین ۸۰ تا ۹۰ درصد کره‌های بادام زمینی از بادام زمینی تشکیل شده اند. ۸۰ درصد کره بادام زمینی اسید چرب غیر اشباح و ۲۰ درصد  آن را اسیدچرب اشباح تشکیل شده است که زیاد بودن اسید‌های چرب غیر اشباح می‌تواند معایب اسید‌های چرب اشباح آن‌ها را برطرف کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: شاید بتوانیم بگوییم بادام زمینی یکی از بهترین مغز‌هایی است که میزان پروتئین آن به نسبت دیگر مغز‌ها بالاتر است. به همین دلیل افراد ورزشکار، افرادی که رژیم دارند و کسانی که بدنشان پروتئین کمی دارد به منظور کاهش اشتها می‌توانند از بادام زمینی یا کره آن استفاده کنند.

جوزدانی ادامه داد: ترکیب سیب و کره بادام زمینی در کشور‌های دیگر نقش بسیار زیادی در سیرکنندگی افراد دارد و همانند بیسکوییت جایگزین مناسبی برای برنامه‌های غذایی افراد است.


بیشتر بخوانید: با خواص فراوان بادام زمینی آشنا شوید


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به میزان پتاسیم موجود در کره بادام زمینی اظهار کرد: بادام زمینی‌ها پتاسیم بالایی دارند و میزان پتاسیم آن‌ها دو برابر میزان سدیم است؛ بنابراین مصرف کره بادام زمینی برای بیماران قلبی و کسانی که فشار خون بالایی دارند بسیار مفید است.

جوزدانی گفت: توصیه ما این است که مغز‌ها به صورت خام مصرف شوند و از آنجایی که بادام زمینی‌ها به هنگام تفت داده شدن نمک زیادی را در پوست خود جمع می‌کنند بهتر است هنگام مصرف پوست آن را دور بیندازند و در صورت تمایل به مصرف کره بادام زمینی کم نمک‌ترین آن را انتخاب کنند.

بادام زمینی چه ویتامین هایی دارد؟

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره ویتامین E موجود در بادام زمینی گفت: بادام زمینی‌ها همانند سایر مغز‌ها مقدار قابل توجهی ویتامین E دارند و به علت آنتی اکسیدان موجود برای مبتلایان به کبد چرب به خصوص در زمان آلودگی هوا توصیه می‌شود.

جوزدانی تصریح کرد: کلسیم، منیزیم، ویتامین D و روی از ترکیب‌هایی هستند که در ساختار استخوان‌های ما نقش دارند و بادام زمینی یکی از منابع خوب منیزیم است؛ پس مصرف روزانه آن‌ها به میزان تعادل توصیه می‌شود.


بیشتر بخوانید: مصرف مارمیته به جای کره بادام زمینی، تحرکات مغزی را کاهش می دهد


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به فیبر‌های موجود در منیزیم اظهار کرد: فیبر‌های موجود در بادام زمینی به سلامت دستگاه گوارش ما کمک می‌کنند و اگر افرادی که از مشکلات مختلف گوارشی رنج می‌برند، می‌توانند از بادام زمینی استفاده کنند.

جوزدانی ادامه داد: مصرف بادام زمینی برای بعضی از افراد به خصوص کودکان آلرژی زاست، اما بانوان باردار و مادران شیرده به راحتی می‌توانند از بادام زمینی و کره آن استفاده کنند. توصیه می شود این مادران به میزان نصف قاشق غذاخوری کره بادام زمینی و یک قاشق غذا خوری مغز آن را در صورتی که کودکشان به آن حساسیت ندارد، استفاده کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار