میکروب معده چیست؟

هلیوباکتری یا میکروب معده، نوعی باکتری معده است. این موجودات ذره بینی می‌توانند وارد بدن شما شده و در دستگاه گوارش زندگی کنند. بعد از چند سال، سبب بوجود آمدن زخم معده یا زخم بخش بالایی روده کوچک میشوند.

میکروب معده چیست؟//دپویبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عفونت هلیکوباکتر پیلوری یا میکروب معده هنگامی رخ می‌دهد که نوعی باکتری به نام هلیکوباکتر پیلوری معده شما را آلوده کند. این معمولاً در دوران کودکی اتفاق می‌افتد. یک علت شایع زخم معده، میکروب معده ممکن است در بیش از نیمی از افراد جهان وجود داشته باشد.

اکثر مردم نمی‌دانند که آن‌ها میکروب معده دارند، زیرا هیچگاه از این میکروب بیمار نمی‌شوند. اگر علائمی از زخم معده ایجاد کنید، پزشک احتمالاً شما را از نظر میکروب معده آزمایش می‌کند. اگر شما به میکروب معده مبتلا باشید، می‌توان با آنتی بیوتیک آن را درمان کرد.

 

علائم میکروب معده:

اکثر مبتلایان به میکروب معده هیچگاه علامت یا نشانه‌ای نخواهند داشت. هنوز مشخص نیست که چرا این اتفاق می‌افتد، اما ممکن است برخی از افراد با مقاومت بیشتری در برابر اثرات مضر میکروب معده متولد شوند.

 

هنگامی که علائم میکروب معده رخ می‌دهد، ممکن است شامل موارد زیر باشد:

درد یا سوزش در شکم

درد شکم هنگام خالی شدن معده

حالت تهوع

از دست دادن اشتها

آروغ زدن مکرر

نفخ

کاهش وزن بدون دلیل

 

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

در صورت مشاهده هرگونه علائم و نشانه‌های مداوم که نگران کننده شما هستند، با پزشک خود ملاقات کنید. در صورت تجربه علایم زیر به پزشک مراجعه کنید.

درد شدید یا مداوم شکم

بلع مشکل

مدفوع خونین یا سیاه

استفراغ خونین یا سیاه یا استفراغ سیاه

 

علل بروز میکروب معده:

علت دقیق میکروب معده هنوز مشخص نیست. میکروب معده ممکن است از طریق تماس مستقیم با بزاق، استفراغ یا مدفوع از فردی به فرد دیگر منتقل شود. هلیکوباکتر پیلوری ممکن است از طریق غذای آلوده یا آب نیز پخش شود.


میکروب معده چیست، داروی گیاهی برای کشتن میکروب معده

عوارض مرتبط با میکروب معده عبارتند از:

زخم معده: میکروب معده می‌تواند به پوشش محافظ معده و روده شما آسیب برساند. این امر به اسید معده امکان ایجاد درد (زخم) باز را می‌دهد. حدود ۱۰ درصد از افراد مبتلا به هلیکوباکتر پیلوری به زخم مبتلا می‌شوند.

التهاب آستر معده: میکروب معده می‌تواند معده شما را تحریک کرده و باعث التهاب (گاستریت) شود.

سرطان معده: عفونت هلیکوباکتر پیلوری یک عامل خطرناک برای انواع خاصی از سرطان معده است.

جلوگیری از میکروب معده:

در مناطقی از جهان که میکروب معده و عوارض آن شایع است، پزشکان گاهی افراد سالم را برای میکروب معده آزمایش می‌کنند. این که آیا هیچ علامتی یا علائم عفونت در درمان هلیکوباکتر پیلوری وجود ندارد، در میان پزشکان بحث برانگیز است.

اگر نگران عفونت هلیکوباکتر پیلوری هستید یا فکر می‌کنید احتمال ابتلا به سرطان معده زیاد است، با پزشک خود مشورت کنید.

شما میتوانید از ابتلا به عفونت میکروب هلیکوباکتری معده پیش‌گیری کنید. شیوه پیش‌گیری از این میکروب مثل شیوه‌های پیش‌گیری از میکروب‌های دیگر است:

* بعد از رفتن به دستشویی و قبل از غذا خوردن دست‌های خود را بشویید. به کودکان خود هم این کار را آموزش دهید.

* از استفاده غذا یا آبی که سالم نیست، خودداری کنید.

* از خوردن چیزی که بطور کامل پخته نشده است، خودداری کنید.

* از خوردن غذایی که به وسیله افرادی که دست‌های خود را نمی‌شویند، تهیه شده، خودداری کنید.

آزمایشات تشخیص میکروب معده

تشخیص میکروب معده:

آزمایشات و روش‌های مورد استفاده برای تعیین اینکه آیا شما به میکروب معده مبتلا هستید عبارتند از:

آزمایش خون: تجزیه و تحلیل یک نمونه خون ممکن است شواهدی از عفونت فعال یا قبلی میکروب معده در بدن شما نشان دهد. با این حال، آزمایش‌های تنفسی و مدفوع در تشخیص عفونت‌های فعال میکروب معده بهتر از آزمایش خون است.

 

تست تنفس: در طی آزمایش تنفس، قرص، مایع یا پودینگ را که حاوی مولکول‌های کربنی دارای برچسب است، می‌بلعید. اگر به عفونت H. پیلوری مبتلا هستید، وقتی محلول در معده شما تجزیه شود، کربن آزاد می‌شود. بدن شما کربن را جذب می‌کند و هنگام بازدم آن را بیرون می‌کشد. شما در کیسه بازدم می‌کنید و پزشک شما از دستگاه مخصوصی برای تشخیص مولکول‌های کربن استفاده می‌کند.

 

آزمایش مدفوع: آزمایش آزمایشگاهی به نام تست آنتی ژن مدفوع به دنبال پروتئین‌های خارجی (آنتی ژن ها) مرتبط با عفونت H. پیلوری در مدفوع شما است. همانند تست نفس، PPI و بیسموت سوبلیسیلات می‌توانند نتایج این آزمایش را تحت تأثیر قرار دهند، بنابراین پزشک از شما درخواست می‌کند که دو هفته قبل از آزمایش مصرف آن‌ها را قطع کنید.

تست آندوسکوپی: شما برای این آزمایش آرام می‌شوید، که به عنوان معاینه آندوسکوپی فوقانی شناخته می‌شود. در طول معاینه، پزشک شما یک لوله انعطاف پذیر طولانی مجهز به یک دوربین ریز (آندوسکوپ) را در پایین گلو و مری و معده و اثنی عشر شما قرار می‌دهد. این ابزار به پزشک شما اجازه می‌دهد تا هرگونه بی نظمی در دستگاه گوارش فوقانی شما را مشاهده کرده و نمونه‌های بافتی (بیوپسی) را خارج کند.

این نمونه‌ها برای عفونت هلیکوباکتر پیلوری تجزیه و تحلیل می‌شوند. این آزمایش به طور کلی صرفا برای تشخیص عفونت H. پیلوری توصیه نمی‌شود، زیرا این عمل تهاجمی‌تر از آزمایش نفس یا مدفوع است، اما ممکن است برای تشخیص زخم معده H. پیلوری یا در صورت نیاز به رد شرایط هضم دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

درمان میکروب معده:

میکروب معده معمولاً حداقل با دو آنتی بیوتیک مختلف به طور همزمان درمان می‌شوند تا از ایجاد مقاومت در برابر یک آنتی بیوتیک خاص جلوگیری کنند. پزشک شما همچنین یک داروی سرکوب کننده اسید را برای کمک به بهبود معده شما توصیه می‌کند.

 

دارو‌هایی که می‌توانند اسید را مهار کنند عبارتند از:

مهارکننده‌های پروتون پمپ (PPI):. این دارو‌ها تولید اسید در معده را متوقف می‌کنند. برخی از نمونه‌های PPI عبارتند از: امپرازول، استومومپرازول و پنتوپرازول.

مسدود کننده‌های هیستامین (H-۲): این دارو‌ها ماده‌ای به نام هیستامین را مسدود می‌کنند که باعث تولید اسید می‌شود. یک مثال سایمتیدین (Tagamet) است.

بیسموت سالیسیلات: این دارو که بیشتر با نام پپتو بیسمول شناخته می‌شود، با پوشاندن زخم و محافظت از آن از اسید معده کار می‌کند.

پزشک ممکن است توصیه کند حداقل چهار هفته پس از درمان، آزمایش هلیکوباکتر پیلوری را انجام دهید. اگر آزمایش‌ها نشان داد که درمان ناموفق بود، ممکن است شما با ترکیبی دیگر از دارو‌های آنتی بیوتیکی دور دیگری از درمان را طی کنید.

منبع : بیتوته

انتهای پیام/

برچسب ها: میکروب معده ، عفونت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.