ویروس کرونا در عرض چند هفته به طور گسترده ایی در کشور منتشر شد که وضعیت را برای کل کشور بحرانی کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا از شهر ووهان چین آغاز، و در اسفندماه امسال اولین مورد ابتلا در کشور ما، در شهر قم گزارش شد. ویروس کرونا یک ویروس جدید است که به ان شبه سارس می‌گویند؛ چرا که شباهت‌های زیادی به سارس که از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳ شیوع پیدا کرده و جان افراد بسیاری را در سراسر دنیا گرفت، دارد، اما متاسفانه این ویروس جدید قربانیان بیشتری نسبت به سارس گرفت.

یکی از مهم‌ترین نکات درمورد ویروس کرونا، سرعت بالای انتشار آن است. اما باید بدانیم که چرا این ویروس به سرعت در کشور همه گیر شده و افراد زیادی را مبتلا کرده است.


بیشتر بخوانید: پس از تعطیلات دانش آموزان با شبکه شاد وارد کلاس درس می‌شوند


دوره نهفته کرونا در بدن ۷ تا ۱۴ روز است. گذر از دوره پنهان بیماری سبب افزایش ناگهانی مبتلایان طی مدت کوتاهی شده است. پیش بینی می‌شود روند افزایش تعداد مبتلایان تا روز‌های آینده نیز هم چنان سیر صعودی داشته باشد.

علت دیگرسرعت بالای شیوع این ویروس، ماندگاری بالای آن روی سطوح مختلف است. طبق مطالعات انجام گرفته مشخص شده است که این ویروس روی دستکش لاتکس و سطوح آلومینیومی تا ۸ ساعت، پلاستیک ۲ روز، چوب و شیشه تا ۴ روز، کاغذ تفلون پی وی سی و سرامیک تا ۵ روز و روی سطوح استیل ۳ تا ۲۸ روز ماندگاری دارد؛ بنابراین اگر فردی آلوده بوده و با این سطوح در تماس باشد، می‌تواند افراد دیگری را به صورت غیر مستقیم آلوده کند.


بیشتر بخوانید: یک بار ابتلا به کرونا مصونیت همیشگی در برابر آن ایجاد نمی‌کند


این سرعت بالای انتشار و ماندگاری بالای ویروس روی سطوح، کارشناسان و متخصصان را بر آن داشته است تا مکررا به مردم توصیه کنند از حضور در اماکن عمومی خودداری کرده و بهداشت فردی را رعایت کنند تا بتوان زنجیره انتقال این ویروس را در کشور قطع کرد.

افزایش تعداد آزمایشگاه‌ها برای تشخیص این ویروس و وجود کیت‌های تشخیص ویروس موجب شناسایی سریع‌تر بیماران شده است. مراکز بهداشتی و درمانی بسیاری در کشور برای مقابله با ویروس کرونا در تلاش هستند و کادر درمانی خدمت شبانه روزی ارائه می‌دهند.


بیشتر بخوانید: زالی خواستار فعالیت بدون تعطیلی برخی مشاغل در نوروز شد


اما متاسفانه خیلی از مردم هنوز این بیماری را جدی نگرفته و در آستانه سال تحویل به سفر‌های تفریحی می‌روند. این اتفاق باعث گستردگی انتقال بیماری در شهر‌های مختلف شده و تقریبا همه شهر‌های کشور را با این بیماری درگیر کرده است. کارشناسان معتقدند که مهار این ویروس تنها به دست مردم امکان پذیر است؛ چرا که در شرایطی که درمانی برای بیماری وجود ندارد، تنها راه مقابله با آن پیشگیری از ابتلا به آن است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۵ ۰۴ فروردين ۱۳۹۹
عدم همکاری بعضی از مردم!
آخرین اخبار