کد خبر: ۷۲۹۷۲۸۶
تاریخ انتشار: ۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۲
۰۹ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۲
کد خبر : ۷۲۹۷۲۸۶

در گزارش زیر نحوه پخت شلکینه یک نوع نان محلی خاص کردستان را می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، شلکینه یک نوع نان محلی و خاص استان کردستان می‌باشد. این نان محلی در تمام مهمانی‌های مردم کردستان در کنار غذا‌های سنتی در سفره گذاشته می‌شود و طعم و عطر فوق العاده و مطبوعی دارد. نام دیگر این نان و شیرینی محلی، چزنک می‌باشد که بسیار نازک است و بر روی وسیله‌ای به نام ساج تهیه می‌شود.

البته می‌توان این نان محلی را نیز در منزل و با استفاده از ماهیتابه طبخ کرد و از طعم و عطر این شیرینی اصیل ایرانی لذت برد. البته طرز طبخ این نان محلی نیز در استان‌های دیگر از جمله استان‌های ایلام و لرستان بسیار متفاوت می‌باشد. اما تجربه طعم و خوشمزه عالی این نان محلی مطمئناً هرکسی را طرفدار خواهد کرد.

وجود مواد اولیه مقوی و سالم، چون آرد، تخم مرغ و شیر در شلکینه باعث خوشمزگی و سالم بودن این نام محلی شده است و شما می‌توانید برای میان وعده خود و کودکان از این شیرینی خوشمزه استفاده کنید. کودکان نیز مطمئنا عاشق شیرینی هستند، این نان محلی خوشمزه و سالم برای کودکان بسیار مفید و مقوی خواهد بود.

همچنین می‌توانید این نان محلی را به همراه شیره توت سفید میل کنید. شیره بسیار سالم و مغذی می‌باشد و در رفع کم خونی، تقویت نیروی بدن و افزایش انرژی بسیار تاثیرگذار می‌باشد. پس حتما طبخ این نان محلی را فراموش نکنید و در منزل آماده و نوش جان کنید. چرا که هم مواد اولیه ساده و دردسترسی دارد و هم در زمان بسیار کمی آماده و طبخ می‌شود.

مواد لازم

آرد سفید گندم: ۱ پیمانه
شیره خرما: ۱ پیمانه
شیر: ۲ پیمانه
زرده تخم مرغ: ۵ عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: ۲ قاشق سوپ خوری
نمک: نصف قاشق چایخوری

مراحل پخت

مرحله ۱

ابتدا آرد گندم، شکر و نمک را در یک ظرف بریزید.

مرحله ۲

سپس شیر را مرحله به مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.

مرحله ۳

مواد را خوب مخلوط کنید تا مایه‌ای مانند دوغ غلیظ شود.

مرحله ۴

زرده‌های تخم مرغ و زعفران را نیز اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله ۵

درون یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و چرب کنید.

مرحله ۶

کمی از مایه نان را درون ماهی تابه بریزید و صاف کنید.

مرحله ۷

یک لایه نازک از نان را در ماهیتابه درست کنید.

مرحله ۸

وقتی یک طرف نان برشته شد، مایه را عوض کنید تا طرف دیگر نیز بپزد.

مرحله ۹

سپس بر روی بشقاب بگذارید و کمی بر روی آن شیره خرما بزنید.

مرحله ۱۰

به همین نحو تمام مایه را به صورت لایه‌های نازک نان در ماهیتابه سرخ کنید و در بشقاب بر روی هم بگذارید.

مرحله ۱۱

بعد از اتمام مایه، نان‌ها را ۴ لا در بشقاب تا کنید و کمی کره بر روی آن بریزید تا طعم دار شود.

منبع: غذالند

انتهای پیام/

 

بانک مسکن
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
بانک مسکن
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
بانک مسکن
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
بانک مسکن
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
بانک مسکن
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۹
جالب بود نحوه ی بیانتون حس کردیم عملیات انتحاری دارین
فاطمه مغینمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
شلکینه نان محلی عربهای خوزستان میباشد
ناشناس
|
India
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
ممنون از زحمت ودستورات لازم بخت شلگینه این غذای لزیز در استان کر مانشان هم بخت می شود وهم به این نام بکار می رود
نبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۱۰
این نان برای زاگرس نشینان هستش کرد و لر و لک.
ولی این روش استفاده از ساج مربوط به ایلام و بخشهای از لرستان هستش چون دیگر مناطق مثل کردستان از ساج استفاده چندانی ندارند و بیشتر از تنور استفاده میکنند.
اپلیکیشن باشگاه خبرنگاران- صفحه خبر